Karmički zodijak: šta treba da nauči duša vašeg horoskopskog znaka

Da bi karmička igra započela, moramo da zaigramo igre sa ostalim dušama koji su se izdvojile i "zaboravile" da potiču iz istog Izvora - iz sveukupne kreacije.

Iako je uobičajeno da započnemo zodijak znakom Ovna, krug treba započeti sa znakom Riba. Od Riba sve kreće. One predstavljaju beskrajan okean svesnosti, sveukupnu kreaciju, svest jedinstva, stanje u kojem je sve jedno s Izvorom. Ovde nema materijalnog prostora, nema uticaja vremena, nema dualnosti. Sve egzistira istodobno i sve postoji istodobno, nema ničega što ne postoji. Sve iskušava sve.

Da bi karmička igra započela moramo da zaboravimo na stanje gde je sve jedno i moramo uzeti lažni ego, postati materijalna individua koja će igrati igre sa ostalim delovima tj. dušama (drugim individuama) koji su se takođe izdvojili i "zaboravili" da potiču iz istog Izvora, iz sveukupne kreacije. Udaljavanjem od Izvora iskušava se slobodna volja, materijalne individualnosti i različitosti.

Karmički horoskop: otkrijte zadatke i skrivene kutke svog karaktera...

Istovremeno rađanjem materijalne individue događa se i početak želje za povratkom ka Izvoru. Deo svesti koji se odvojio i zaboravio da je sve jedno, naziva se ego, a deo svesti koji je i dalje povezan sa izvorom naziva se dušom ili višim ja (sebstvo, atman). Duša je krenula na ovo putovanje kako bi celokupna kreacija stekla individualna iskustva i isplanirala sve situacije i događaje koji će se na tom putovanju dogoditi. U dogovoru s drugim dušama kreirala je uloge koje će svaka individua odigrati u dinamičnoj igri života.

Izdvajanje individualne svesti iz celokupne kreacije (jedinstva, božanskog) predstavljeno je planetom Mars i muškim, yang, vatrenim znakom Ovna. Kao zrak sunca, svest se izdvojila od Izvora, ali se nije odvojila nego je samo zaboravila da je i dalje povezana s Izvorom.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.