Kako položaj Marsa u natalnoj karti pokazuje kojim sportom treba da se bavimo

Mars se, između ostalog, povezuje sa sportom jer u toj aktivnosti trošimo veliku količinu energije. Na osnovu položaja Marsa u natalnoj karti možemo saznati koji sport odgovara našim predispozicijama!

Utorkom vlada planeta Mars. Ona u horoskopu predstavlja našu energiju i način na koji reagujemo i krećemo u akciju. Marsu odgovara crvena boja, koja se u svim kulturama povezuje sa energijom, pozitivnim okolnostima i služi za zaštitu od loših uticaja.

Dakle, ako osetite umor i pad energije nećete pogrešiti ako obučete nešto crveno. Mars se povezuje i sa sportom, jer je sport tip aktivnosti u kojoj trošimo veliku količinu energije. Na osnovu položaja Marsa u natalnoj karti, možemo saznati koji sport odgovara našim predispozicijama.

Mars u Ovnu

Leže im gotovo svi sportovi u kojim postoji aktivno kretanje, gde se traži brzina, a posebno su skloni individualnim sportovima, znači gde nastupaju sami. Ako se nađu u grupnom sportu, obavezno se ističu i obično su napadači.Od grupnih sportova nekako najviše vole fudbal, jer su odlični u svim sportovima s loptom. Uživaju u tenisu, u izazovnim sportovima vezanim uz prirodu (na primer rafting...) a često se bave i s dva-tri sporta istovremeno.

Mars u Biku

Zbog svoje komocije i sklonosti uživanju, tradicionalno nisu sportski tipovi. Ako se upuste u sport, često ih vuče materijalni motiv (jer im je novac i imanje jako važno u životu), pa se nađu u onim sportovima gde se može zaraditi.

No kako su retko vrhunski sportaši, brzo odustaju, jer je do vrhunske zarade dug put. Leže im laganiji sportovi, vezani i uz estetiku, a mogu biti uporni u rekreativnom bavljenju svim vrstama sportskih aktivnosti, na primer pilates, gimnastika ili plivanje, čime najčešće nastoje smanjiti obim svoje korpulentne figure.

Mars u Blizancima

Ovo su majstori akrobacija. Gimnastičari, sportski plesači, teniseri nepredvidivih reakcija, mnogi sportovi gde su dominantne ruke, te sve vrste sportskih bavljenja gdje se traži spretnost, okretnost i brzina, njihovo su područje. Slaba im je strana snaga, pa biraju brze sportove u kojima se traže prije navedene osobine. Za njih je jako važno da nauče pravilno disati i koristiti kapacitet pluća, pa je treninge dobro nadopunjavati joga vežbama disanja.

Mars u Raku

Mogu biti vrhunski sportisti, no ne po svaku cenu. Voda je njihovo carstvo, pa im leže svi vodeni sportovi - plivanje, vaterpolo, veslanje, jedrenje, ronjenje. Ispod svoje nežne ljušture kriju izvor strpljenja i upornosti, pa predanim i postepenim radom mogu postići odlične rezultate. Takođe im dobro idu i fini sportovi gde dolazi do izražaja elegancija (sinhrono plivanje, odbojka) i gde postoji publika koja sve to rado gleda.

Mars u Lavu

Ovo su sportski tipovi, a naročito ako ih neko gleda. Zatupiće s treninzima do ludila, samo da bi bili u centru pažnje na nekoj važnoj utakmici. Ako ih nema ko gledati, gube motivaciju.

Saturnovi ciklusi: nepokolobljivi sudija i njegovo postavljanje granica...

Zato su često prisutni u „razvikanim" ili bolje reći popularnim sportovima, često je to fudbal, svi sportovi koji se odvijaju u formi utakmice, a nije im strana ni atletika i sve njene discipline. Uopšteno Lav je naglašen sportski tip, pa ga se može naći u gotovo svim sportskim granama.

Mars u Devici

Ako se ove osobe upuste u sport, najčešće izaberu neki gde se traži tačno određeni potez, jer ovo su majstori preciznosti. Mogu se tu naći odlični fudbaleri (koji precizno gađaju) ili teniseri, no često se nađu u nekim sportovima koji barataju sitnijim sportskim rekvizitama, na primer stolni tenis, šah, badminton...

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.