Kako komuniciraju vodeni znakovi

Komunikacija vodenih znakova obojena je toplinom osećanja, prefinjenim izražavanjem i blagošću.

U starogrčkoj mitologiji Merkur je bio glasnik bogova. Imao je leteće sandale koje su mogle u tren oka da ga povedu kud god poželi. Imao je i čarobnu kapu, koja ga je činila nevidljivim. Merkur u psihološkoj astrologiji simbolizuje naše misli. Brze, neuhvatljive i nevidljive, a opet tako moćne. Tumačeći simboliku Merkura i povezujući je sa temeljnim životnim energijama Sunca i Meseca, dobijamo zanimljiv uvid u način rada našeg uma, stvaranja našeg specifičnog sistema uverenja i način komunikacije.

Kada se u način razmišljanja i komunikacije uvuče istančanost osećaja, dobijamo posebno senzibilne i nadahnute govornike koji svojim rečima mogu dopreti do srca drugih. U umu koji se koristi energijom vode svi spoljašni nadražaji se obrađuju kroz unutrašnju prizmu osećanja. Um procenjuje kako se osećamo u nekoj situaciji, da li osećamo sigurnost ili strah, ugodnost ili neprijatnost. Vodeni um je uvek pomalo tajanstven, naglašeno maštovit i sposoban intuitivno da povezuje pojmove. Zaključci i reakcije donose se u zavisnosti od subjektivnih procena, često se oslanjaju na intuiciju.

Kad se u komunikaciji koristi vodena energija, rezultat je velika uverljivost. Vodeni znakovi instinktivno osećaju šta treba reći kako bi vam ugodili ili kako bi vas uverili u nešto. Nisu preterano pričljivi, a komunikacija je obojena toplinom osećanja, prefinjenim izražavanjem i blagošcu. Pažljivo će da vas slušaju i saosećaju sa vama, a pokazaće i veliko interesovanje za vaša osećanja, što ih čini izvanrednim u zanimanjima u kojima pomažu drugima.

Vodeni um se često vraća u prošlost. U sećanjima i uhodanim načinom razmišljanja drži se onih uverenja koja su mu značila sigurnost i utehu. Kada je nesiguran, beži u svet mašte, idealizujuci događaje i ljude iz prošlosti.

Vodeni znakovi se često mogu izgubiti u svetu mašte i delovati odsutno. Ribe i Rak ponekada zbunjuju druge svojim nepovezanim mislima koje se menjaju prema unutrašnjem ritmu osećanja. Škorpija je, naprotiv, izrazito prodornog uma koji uvek pogađa u suštinu stvari, nepokolebljivo je iskren, ali povremeno preterano zatvoren. Rak i Ribe će po svaku cenu želeti da zadrže emotivnu sigurnost pa panično izbegavaju svađe, čak i po cenu pribegavanja lažima.

Komunikaciju će unaprediti ako shvate da drugi nemaju telepatske sposobnosti i ne mogu da znaju šta vodeni um od njih očekuje. Preciznije izražavanje stavova i želja će sprečiti nesporazume.

Kako komuniciraju vatreni znakovi

Kako komuniciraju zemljani znakovi

Kako komuniciraju vazdušni znakovi

 

Senka Ljubić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.