Igra čarobne ljubavi, sudbine i karmičkih dugova: šta nam donosi harmoničan spoj Meseca i Neptuna

Magija snažnog susreta Neptuna i Meseca donosi veliku ljubav, ali i naplatu karmičkih dugova! Kakvu sudbinu vama ovaj susret donosi...

Pored mnogih planeta, Neptun je takođe znak karmičkih veza. Sve transcedentne planete od Saturna pa na dalje, uvode nas u svet odnosa koje smo imali sa drugom osobom, ukoliko je to uspostavljeno preko Meseca, ose čvorova, mladog Meseca ili Fortune. Neptun, u zavisnosti od svoje priče, može da bude kontakt sa iskustvima koja su bila na Zemlji ali, isto tako može da predstavlja i nešto što je vezano za onaj drugi deo i nebesku strukturu.

Sa njim možemo osetiti i ovaj viši deo, lakoću i mogućnost da u odnosu sa tom osobom pronađemo duboku veru, kao da kanališemo unutrašnjeg duha. Tada dobijamo čaroliju i posebnu snagu koja odatle dolazi, a to primarno zavisi od toga kakav je naš Neptun, koji je polje naše lične vere. Neptun u horoskopu proizilazi iz vere čoveka u neku višu vrednost u životu. A ako ne veruje, krije i koristi Neptuna da maskira neke stvari, on i dobija takvog Neptuna i tada kad se pojavi u karmičkom odnosu, ne može mnogo da izvuče odatle. Ako je naš Mesec sa Neptunom druge osobe, to će biti posebno izraženo, pa ako je naš Neptun verovao u čaroliju dobićemo je, a ako ne, onda će nas vezati za Zemlju i neki dug.

Ako je Neptun dobar čovek doživljava sreću, ispunjenje, smisao, a to su odnosi koji često nastaju ili u spiritualnom delu i ne moraju primarno da budu emotivni odnosi. Oni mogu nastati kao odnos nekog duhovnog učitelja ili kao odnos osoba koje se bave nekom umetnošću. Kada se nađu osobe sa Mesec / Neptunom u jednoj lošoj priči, onda to daje osećaj straha, gubitak nade, razočarenja i iskustva da se gubi poverenje.

To iskustvo može biti bolno i problematično, a veoma je bitna stvar kad postoji zanos Neptuna, održati unutrašnju čistoću nezavisno od toga. Trebamo biti zahvalni za samo jedan trenutak koji smo ikada doživeli sa tom osobom, odakle dalje stvaramo unutrašnju magiju, umesto da se bavimo time zašto taj naš zajednički film nije mogao da uspe. To će nas sačuvati da ne uđemo u jako loše unutrašnje i mentalno stanje, jer ako se to desi, ulazi se u narkotike, drogu, u sve vrste opijata, u stanje velike mentalne nestabilnosti, što truje svu energiju, a čovek gubi sve što je imao. Tada je to samo znak padanja, znak da je upao u jednu priču koju su imali njegovi preci, gde je neko njegov nekog prevario i sada on doživljava iskustvo te osobe koja je prevarena.

Sa svakim od ovih karmičkih odnosa ne možemo da ostanemo ljudi u običnom smislu reči, možemo samo da budemo nadljudi. Ni jedna od običnih stvari nas ovde neće izvući, jer Saturn, Hiron, Uran, Neptun i Plutona traže da se imaju specijalne osobine i čim se uvuče nešto jako emotivno, vrlo lako se doživi pad i razočarenje, a samim tim i gubitak energije. Zbog tog gubitka mi to tada i možemo nazvati dugom, ali, tada nismo taj dug otplatili, već smo samo pali i otplata duga, u zavisnosti od doživljenog bola, može da traje još duže.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.