Horoskop za vikend: planete stvaraju mračnu senku, a evo koji nas izazovi očekuju

Ovo je i vrlo isceljujuće razdoblje zahvaljujući trigonu Jupitera i Kirona - evo koje lekcije ćemo naučiti!

Tokom ovih intenzivnih vremena treba malo usporiti, kaže astrolog Kaypacha, podsećajući kako "Škorpija vlada intenzivnošću". Sa Jupiterom i retrogradnom Venerom u tom znaku, dodaje, ovo je izvanredno vreme za promišljanje, ponovno razmatranje, preoblikovanje, preformulisanje naših veza na vrlo dubokom, intimnom nivou – uključujući vezu sa samim sobom. Mogući su neki teški razgovori, ali oni će voditi dubljem razumevanju i isceljivanju.

 Šta kriju u duši Blizanci, Vage i Vodolije Šta kriju u duši Blizanci, Vage i VodolijeTema senke intrigirala je mnoge umetnike, a kako može da bude destruktivna opisao je Robert L. Stivenson u popularnom klasiku…

Vodeni su znakovi uvek povezani sa svršecima, objašnjava Kaypacha: nakon svršetka u Ribama, nove stvari počinju u Ovnu, "nesvesnom impulsu"; prolaze kroz Bika i Blizance te dolaskom u znak Raka "taj nesvesni impuls na neki način umire, rađajući samosvest u Lavu". Ta se samosvest potom razvija u Devici, pa u vezu dolaskom u Vagu, a zatim Škorpija "ubija sebstvo kako bi rodio transpersonalnu svest u Strelcu", koja potom kreće napred kroz Jarca i Vodoliju pa ponovo završava u Ribama.

"To je co evolucijski ciklus", zaključuje Kaypacha, napominjući da sledeće nedelje Sunce ulazi u znak Škorpije, u kojem su već Merkur, Venera i Jupiter. "Smrt sebstva je poput smrti samosvesti, moramo govoriti o egu", kaže astrolog, uspoređujući ego sa psima koji vuku sanke. "Ego vozi, odvodi nas tamo gde treba ići, upravlja telom." A ono uključuje telesno zadovoljstvo, zadovoljavanje svojih potreba koje izviru iz "životinjskog tela", zato je duša poput nesvesnog, "veći element, svedok, posmatrač".

Proces buđenja je preokretanje svog osećaja sebstva od ega u dušu. Koliko naših dela, želja, reči, ciljeva ima veze s našom dušom – koja želi povezati sve što jeste i duh – a koliko sa egom, koji nas želi više odvojiti i usmeren je na sebe i želi kontrolisati i da se oseća dobro. "A način na koji se ego oseća dobro jeste putem telesnog i emocionalnog, drame, užitka, i želi novo, novo, novo...", objašnjava astrolog. "To je majmunski um koji ne može prestati da razmišlja."

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.