Horoskop za začarani krug emocija: šta nam donosi mlad Mesec u znaku Škorpije (od 31. oktobra do 29. novembra 2016. godine)

Zarobljeni smo u začaranom krugu emocija, ali posle njega dolazi dugotrajna sreća! Kako će na vas uticati mlad Mesec u tajanstvenoj Škorpiji...

U večernjim satima 31. oktobra 2016. godine tranzitni Mesec se pridružio Suncu na 7* znaka Škorpije, pa smo na noćnom nebu mogli da vidimo tanak srp svetlosti, odnosno mlad Mesec. Boravak Sunca i Meseca u istom znaku (mlad Mesec) se često u astrološkoj literaturi naziva Hekatinom pozicijom ( Hekata - grčka boginja raskršća, magije i Meseca).

Horoskop za period uzburkanih strasti i magične ljubavi: šta nam donosi Venera u Strelcu (do 12. novembra 2016. godine)...

Hekata je bila jedna od najpošotovanijih boginja u antičkoj Grčkoj, a poreklo njenog kulta je maloazijsko. Obično je predstavljana sa 3 glave, jer je imala trostruku manifestaciju: Na nebu je bila boginja Meseca, na Zemlji je bila boginja porođaja i omladine, a u podzemlju je vladala magijom, pa se dovodi i u vezu sa raskršćima kao posebnim secištima energija gde su izvođeni mnogi rituali.

Kad je Had (Pluton), bog podzemlja, oteo Perzefonu, boginju proleća, Hekata je pomagala Demteri, boginji poljoprivrede, da pronađe svoju ćerku. Kada se kasnije Perzefona udala za Hada i postala kraljica podzemnog sveta, Hekata je postala njena mentorica i zaštitnica.

U natalnoj astrologiji, za žene rođene sa Hekatinom pozicijom se najčešće kaže da će biti nesrećne u ljubavi, ostavljene ili prevarene, ili da će nadživeti svog supruga. U horoskopu muškarca, ova pozicija obično donosi težnju ka dominantnim partnerkama ili nestalnost u emotivnim vezama. Na globalnom planu, Mlad Mesec će uvek efekte ispoljavati suptilnije u odnosu na Pun Mesec, ali ćemo te efekte osetiti.

Da li se sećate šta ste sanjali u prethodne dve noći? Da li je to uopšte bio san? Izgledalo je tako stvarno zar ne? Mlad Mesec u prvoj dekadi Škorpije, zajedno sa Merkurom koji se tu našao, oživljava snove, jača intuiciju, pa je povoljan za detoksikaciju organizma i različite vrste medicinskih pregleda. Već pomenuta Hekata je bila i zaštitnica travara.

Kako vaša natalna karta otkriva srodnu dušu: evo šta je prepreka na vašem putu ka životnoj ljubavi...

Na 7* Škorpije nalazi se fiksna zvezda Khambalia. Khambalia ima prirodu Marsa i Merkura i simbolizuje akumulaciju tajnog znanja, nepouzdanost, promenljivost i nasilje, bilo emotivno, bilo fizičko. Hekata pred nas stavlja prepreke, jača strahove i vuče u letargiju. Želimo nešto da kažemo, ali reči su neme, plakali bi, ali suze su negde pobegle, pobegli bi i mi, ali nemamo gde, zarobljeni smo u nekom čudnom začaranom krugu. Ali, ako se uzdignemo iznad toga, očekuje nas dugotrajna sreća. Jedini neprijatelj koga moramo savladati u ovom periodu smo mi sami...

horoskop_za_zacarani_krug_emocija_sta_nam_donosi_mlad_mesec_u_znaku_skorpije_od_31_oktobra_do_29_novembra_2016_godine1

Astrolog: Miloš Tomić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.