Horoskop za vreme retrogradnog Merkura: kako da najbolje iskoristite retro Merkur od 2. do 22. decembra 2017. godine

Ako ste spremni da prelistate knjigu sećanja na sve doživljaja u 2017. godini, retrogradni Merkur je tu da vam pomogne!

Merkur će biti retrogradan u Strelcu od 2. do 22. decembra 2017. godine, ali pre nego što krene, već zadnjih dana novembra on je usporio svoje kretanje I kako je u konjukciji sa Saturnom, dovodi već do usporavanja, zastoja, otežavajućih okolnosti koje utiču na komunikaciju, pisanje, dogovaranje, ali može nam doneti i susrete sa nekim iz prošlosti.

Saturn se odnosi na vreme i na prošlost. Međutim, ako donesete odluku krajem novembra, ona će biti postojana. Dogovori, takođe, mogu biti stabilni i dugoročni, zato gledajte da ih donesete dok ne krene Merkur retogradno do 1. decembra najkasnije. Iako komunikacija nekako teče već ovih zadnjih dana usporeno, kod nekih i kroz poteškoće, kao i mentalne aktivnosti koje zahtevaju više udubljivanja, bolju koncentraciju, korišćenje znanja ali iskustva iz prošlosti i veću istrajnost, konciznost, trud. Ako osetite malo više zabrinutosti ili pesimizma, ako se susretnete sa nepovoljnom ili tužnom vešću, to je ovih dana od uticaja Mekura i Saturna. Dobro bi bilo da ste doneli već neku odluku krajem novembra, jer će posle biti više nestabilnosti ili nesigurnosti, preispitivanja, dvoumljenja i nepouzdanosti.

Onima kojima je vladar druge kuće, Merkur može doneti i čekanje na novac, kašnjenje novca, ili pak nedostatak novca, ili male dobitke.

Merkur u konjukciji sa Saturnom pri kraju Strelca može da vam donese i osobe iz prošlosti, nekoga koga niste davno videli, ili razmišljanja o nečemu što je minulo, ili obnavljanje sećanja i kontakta sa osobama sa kojima se niste dugo videli ili čuli, a posebno od 2. do 10. decembra, dok bude išao retrogradno i bio u konjukciji sa Saturnom. Ovo nije povoljno vreme za nove kontakte, jer neće potrajati.

Od 2. decembra Mekurov uticaj je pojačan, što to znači da se vraćamo u prošlost, ponavljamo slične aktivnosti iz prošlosti i događaju nam se situacije i razgovori koje smo već doživeli. Dobro je da učite I utvrđujete nešto što ste ranije učili, obnavljate ranije naučeno gradivo, ili pak popravite korigujete i poboljšate nešto što ste pisali. Možete čitati i nešto što ste ranije čitali. Možete pozvati prijatelje s kojima ste izgubili kontakt, jer vas je život vukao na drugu stranu. Dobro je da obnovite stara prijateljstva, ili neki drugi odnos. Ako vam je Merkur vladar 5. kuće. odnosno ako ste u podznaku Bik, ili Vodolija, postoji mogućnost obrnavljanja stare ljubavne veze. Posebno to važi za 15. i 16. decembar kada će retogradni Merkur biti u konjukciji s retogradnom Venerom. Tada se možete susresti sa nekim dragim, ko dolazi možda i sa puta, iz daleka. To može da bude prijatno druženje, ali sa obnavljanjem veza budite ipak oprezni, ne žurite, porazmislite, da ne biste opet upali u iste probleme. To se može dogoditi onima koji imaju predispoziciju za tako nešto, koji imaju u natalu, recimo, retrogradni Merkur, ili Veneru , ili neki drugi pokazatelj za to, oni to mogu da urade.

Ovog puta Merkur kreće retrogradno u znaku Strelca i biće u konjukciji sa Saturnom, te će doći kod nekih povratka na učenje nečega što ste ranije učili, ili na putovanje tamo gde ste nekada već bili, ili do susreta s osobama koje dolaze sa puta, iz inostranstva. Putovanja, kao i neke vesti se sada mogu čekati duže. Računajte na kašnjenja i poteškoća u komunikaciji i putovanjima, pa je bitno da se za to pripremite i naoražete većim strpljenjem i odgovarajućim informacija.

Retrogradni Merkur će nekima dobro doći da se preispitaju, da steknu uvid u nešto dublji, jer je Jupiter u Škorpiji, ili da se bave istraživanjem nečega, ili da proveravaju nešto iz više puta.

Tipično za retrogradni Merkur je da on zahteva da iz više puta dođe do nečega, da ima ponavljanja. Tako, recimo, ima odlaganja više nečega što je zakazano, pomeranja, ali ipak to može da se ostvari, samo zahteva čekanje, strpljenje. Ponavljanja može biti i zbog omaški, grešaka, Merkur u Strelcu je brz, a koncentracija je u padu, a kod nekih je moguć i premor, te se zbog toga može sporije i učiti, ili uz više ponavljanja.

U saobraćaju, posebno je važno ne žuriti, jer zbog smanjene koncetracije ili mentalnog premora su moguće greške, a one mogu imati nepovoljne posledice. Zato nastojte da ne žurite, a ako ste vozač, usredsredite se na vožnju kad god ste u autu! Izbegavajte posebno razgovore preko mobilnog telefona ili bilo kakvu drugu aktivnost, jer to može da dovede do greške, posebno oko 21. i 22. decembra, kada bude u kvadratu sa Neptunom u Ribama. Tada su moguće greške i pogrešne odluke i to zbog rasejanosti, smanjene pažnje i nesređnih misli. Tih dana budite oprezni i sa dokumentima, papirima, mobilnim telefonima i ključevima, jer može doći do zaturanja, ili do krađe. Dogovore takođe izbegavajte, jer postoji mogućnost neiskrenosti, neispunjenih obećanja, ili laži, prevara.

Dok je Merkur retrogradan u Strelcu, biće više odloženih avionskih letova, zbog vremenskih prilika. Uopšte u saobraćaju može biti više zastoja, čekanja na granici, što produžava putovanje.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.