HOROSKOP ZA VIKEND: evo šta nam donosi Merkur u znaku Strelca u nedelju

Horoskop za vikend predviđa početak nove ljubavi, poslovne izazove i teške odluke, a evo šta očekuje vaš horoskopski znak!

U petak, 10. novembra, Mesec je u Lavu pa u kvadratu sa Suncem u Škorpiji, a u sekstilu s Marsom u Vagi. Fokus je u petak na drugim ljudima te vezama koje možete izgraditi. To je odličan dan za uspostavljanje novih veza, posebno na društvenim zbivanjima, okupljanjima, zabavama, radionicama - bilo gde gde se okupi grupa ljudi da bi nešto zajedno radili.

podznak besplatno

"U petak možete ostvariti prekrasnu novu vezu", kaže astrolog Gregory Scott i dodaje da ona može biti prijateljskog ili romantičnoga karaktera, a u svakom će slučaju biti intenzivna zbog naglaska na Škorpiji.

Mesec u subotu poslepodne prelazi u znak Device. Saturn je u trigonu s Uranom - to je drugi put ove godine da su ta dva planeta u tom harmoničnom odnosu, koji se neće ponoviti sve do 2037. godine!

U njemu te dva planeta omogućuju naučno otkriće, napredak u polju inteligencije, da neka inovacija, nova korisna tehnologija, uđe u naše živote i ostane u njima. Prelazak Meseca u Devicu u tom je kontekstu vrlo pozitivan zbog analitičke prirode tog znaka koja ublažava emocionalnost i omogućuje usredotočivanje na činjenice i brojke, objašnjava G. Scott.

besplatna natalna karta.jpg

U nedelju će osećaji i dalje biti prigušeni zbog Meseca u Devici. Mesec je u sekstilu s planetom sreće, Jupiterom, i Suncem u Škorpiji, a u kvadratu s Merkurom koji je u Strelcu. Merkur, planeta komunikacije, vlada Devicom i Blizancima. Kad je u Devici, voli analizirati i tražiti smisao stvari; kad je u Blizancima, voli komunicirati i izražavati ono što je video i naučio, kaže astrolog. U Strelcu je pak sklon da pretera jer zbog uzbuđenja želi istražiti sve pa mu često promaknu detalji u želji da odmah pređe na nešto novo.

Nedelja bi stoga mogla biti pomalo zbunjujuća: pokušaćete prikupiti informacije vezane uz osećaje jer će vam oni biti važni - to je ono što čini Mesec u Devici u sekstilu sa Suncem i Jupiterom - ali to će biti nezadovoljavajuće i ne posebno prosvetljujuće, objašnjava G. Scott.

"Nedelja nije najbolji dan za donošenje odluke o započinjanju ili završavanju veze, hobija ili posla - ili bilo kakve velike životne odluke", savetuje astrolog. Naime, dok vi pokušavate doneti odluku sad i ovde, Merkur u Strelcu već misli pet koraka unapred. No to je dobar dan za nepoduzimanje akcije, introspekciju, otkrivanje više o smeru kojim želite ići (umesto da njime jednostavno krenete).

Izvor: Sensa klub

Patricia Lucija Tomasović

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.