Horoskop za vikend: kako da promenimo sudbinu u vladavini rizičnog retrogradnog Merkura

Horoskop za vikend i narednu nedeljhu otkriva šta će nam doneti čudesne planete koje su u fiksnim znakovima - vreme je da se menjamo uprkos svim izazovima!

Glavne teme nedeljne prognoze su kvadrat Marsa i Urana, koji u utorak, 7. avgusta, kreće retrogradno, i kvadrat Sunca i Jupitera, uz retrogradni Merkur, kao i ulazak Venere u Vagu u ponedeljak, 6. avgusta, koja će tih dana doći i u opoziciji sa Chironom i trigon sa Marsom, najavljuje astrolog Kaypacha.

"U ovom periodu biće slučajnih događaja – ali nema slučajnosti", ističe Kaypacha. Uran je donosi nešto podsvesno i sarađuje sa Plutonom, snagom evolucije. Ono što izgleda kao slučajnost, zapravo je trebalo da se dogodi, podsvesno smo željeli da se dogodi. Jedna stvar vodi ka drugoj. Rastemo kroz bol, patnju – to je ono što nas uči Kiron.

Mesečni horoskop za posao i novac: finansijske astro prognoze za avgust 2018. godineMesečni horoskop za posao i novac: finansijske astro prognoze za avgust 2018. godineMesečni horoskop otkriva ko mora više pažnje da obrati na dugove i finansijsku situaciju, a koga čekaju nove poslovne ponude i…

A kako Venera dolazi u opoziciju sa njim, to je gotovo kao najava da se pripremimo na bol, kako telesnu tako i emocionalnu, mentalnu. Jupiter u Škorpiji naglašava resurse koje delimo, takođe kako materijalne (npr. novac) tako i emocionalne (intimnost). Retrogradni Merkur podstiče nas da ponovo razmislimo o nekim stvarima, prisećamo se, izvlačimo na površinu stvari o kojima treba govoriti – a o kojim se nije govorilo.

Kvadrat Sunca – koje nas u Lavu podstiče na samoekspresiju – i Jupitera naglašava priliku da idemo na dublje nivoe kako bismo proširili svoju svest putem intimnog delovanja, intimne komunikacije. "Kiron pita: "Govoriš li svoje najdublje istine, svoje najdublje osećaje, probleme?'", objašnjava Kaypacha. U kvadratu je sa Saturnom, pa sumnja u svoju snagu i hrabrost: "Kada se osećamo slabo i uplašeno, ne želimo da to iko sazna, želimo da prikrijemo svoj osećaj nesigurnosti", kaže Kaypacha, i to tako da – činimo previše, preterujemo.

Ljubavni horoskop za avgust 2018. godine: mesečni horoskop romansi i strastiLjubavni horoskop za avgust 2018. godine: mesečni horoskop romansi i strastiVeliki ljubavni horoskop za svaki znak Zodiajka - evo šta nas očekuje u avgustu 2018. godine!

Postoje slojevi i slojevi i slojevi svega što se događa u našem životu, ali naročito kad povredimo sebe ili nekog drugog, "bol i patnja je put junaka i junakinje, da uđu u bol i patnju, osete je, ne beže od nje, ne pokušavaju da je sakriju, nego se nose sa njom i potom podignu lestvicu". Tako poboljšavamo sebe, napredujemo, ali i poboljšavamo i svoje veze, i svoj posao. Naš je put da svaki put postanemo sve bolji, a to je i proces isceljenja.

Jer kako postajemo bolji, razotkrivamo i priznajemo vlastite greške i loše ponašanje prema drugima, pa svesno odlučujemo da to više nećemo činiti, da ćemo se promeniti – što je i najteži deo. Pogotovo sada sa fiksnim krstom, u kojem su Jupiter, Uran, Sunce, Merkur, Mars, Mesečevi čvorovi, sve planeti smeštene u fiksnim znakovima. On naglašava nevoljnost menjanja sebe i radije usmeravanje na mijenjanje drugih ili sveta oko sebe, zbog čega bismo sad mogli voditi unutrašnje borbe. Ali i doći do intenzivnog unutrašnjeg buđenja. Kad učimo, iz izazovnih vremena uvek izlazimo bolji i jači.

Izvor: Sensa.hr

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.