Horoskop za vikend: evo ko se oslobađa negativne karme (do 9. jula 2018. godine)

Horoskop predviđa šta će nam doneti čudesan spoj muške (Mars) i ženske energije (Venera) u kosmosu!

Ključna reč ove nedelje je – strah. Sunce, koje je u Raku, u opoziciji je s Plutonom u Jarcu. Ta će opozicija biti egzaktna sledećeg četvrtka, kad imamo i delimično pomračenje Sunca, kaže astrolog Kaypacha, a nakon toga, Sunce će doći u opoziciju sa Lilith. Iako će se sve to dogoditi sledeće nedelje, već sada osećamo tu energiju. Mars je u konjunkciji s južnim Mesečevim čvorom u Vodoliji.

Proverite da li sami sabotirate svoje izlečenje: 4 dokaza da stojite sebi na putu isceljenja i srećeProverite da li sami sabotirate svoje izlečenje: 4 dokaza da stojite sebi na putu isceljenja i srećeSvaka samosabotaža rođena je iz uverenja da smo "manje-od", da nismo dovoljno dobri, da ne zaslužujemo ljubav i obilje...

"Pluton je korenska čakra", objašnjava Kaypacha, "sila života i smrti." U međudejstvu sa našom korenskom čakrom su Pluton, Uran i Saturn. "Korenska je čakra koren svih naših strahova", kaže astrolog, ističući kako je upravo to tema o kojoj želi da govoriti. Jer, u ovo doba moglo bi se dogoditi da se moramo suočiti sa svojim strahovima. Rak, Škorpija, Ribe, sva tri vodena znaka, moraju se nositi sa strahovima. Naročito Rak – uz njega su vezani emocionalna nesigurnost, strah od ranjivosti...

Svi mi imamo unutrašnje dete koje je superosetljivo, superintuitivno, superranjivo, objašnjava Kaypacha. A kad Sunce prolazi kroz znak Raka, to je vreme kada dolazimo u dodir sa tom ranjivošću i osetljivošću. "I čim to učinite, osećate se poput deteta u kolevci: želite da vas neko drži, tetoši, želite da budete sigurni." Nasuprot tome su Saturn i Pluton u Jarcu – to je zemlja, fizička i finansijska sigurnost.

Sunce prolazi kroz Raka, u opoziciji sa Saturnom i Plutonom, a tu su i drugi aspekti: Mars je u konjunkciji s južnim Mesečevim čvorom. Mesec je naša podsvest, jin energija, koja je vrlo emocionalna, osetljiva i povezana sa Gajom, ženskom energijom, ženskom silom.

Ispod je slojeva svesnosti, bavi se navikama, prošlošću, porodičnim stvarima i nasleđem. Kada Mars dolazi u dodir sa južnim Mesečevim čvorom u Vodoliji, bez obzira na prekidanje veza iz prošlosti, na redu je naše oslobađanje od prošlosti. "A to donosi strah. Oslobađanje – lakše je reći nego učiniti." U ovom periodu kao da postoji borba između slobode i vezanosti, dodaje astrolog.

Muška energija, Mars, želi slobodu, ženska energija – Venera i Mesec – povezanost. Zato se možemo osećati rastrzani između protivrečnih želja. "Želim se osloboditi, preći u prostor nevezanosti, prosvetljenja, slobode, otvorenosti." Vodolija i Uran takođe bave se nepoznatim – kretanje u područje slobode kretanje je u nepoznato.

Ali i okidač: "Želite proći u područje nevezanosti – na šta ćete naleteti? Na sve za šta ste vezani!" To može biti novac, ego, partner... Možete biti vezani za sve! A da bismo se oslobodili, moramo se suočiti sa strahom od gubitka, strahom da ćemo biti napušteni ili da ćemo mi napustiti druge.

Numerološka prognoza za jul 2018. godine: ljubav, posao i novac za vaš bioritamski brojNumerološka prognoza za jul 2018. godine: ljubav, posao i novac za vaš bioritamski brojMesečna numerološka prognoza - evo šta numerolozi predviđaju za vaš bioritamski broj u julu 2018. godine!

Sve to zapravo dolazi od straha od smrti, koji je izvor svih strahova, objašnjava astrolog. To je Jupiter u Škorpiji i tako će biti sve do novembra; ovo je vreme sa mnogo smrti i odlazaka. "U astrologiji nema smrti, to je transformacija", naglašava Kaypacha. Danas je popularno skrivati svoje strahove, ali "svi mi imamo strahove, strah živi u korenskoj čakri". I ne samo on, nego i naša patnja jer naši su strahovi u korenu naše patnje. Ali sa strahom se treba suočiti jer postoji razlog za njega.

"Strah može biti pokretač promene, može nam pomoći." Sada – kada je Sunce u Raku, nasuprot Saturnu i Plutonu i u trigonu sa Jupiterom i Neptunom – nije vreme da strah ignorišemo, ili ga se stidimo jer naš strah sada može biti prolaz u neograničen, saosećajan, prostor ljubavi, prihvatanja – kako drugih tako i sebe, prihvatanja da se bojimo, prihvatanja da smo ljudi, prihvatanja da nam je potrebna ljubav, da imamo emocije i da želimo biti povezani.

Izvor: Sensa.hr

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.