Horoskop za tranzitni Merkur u Škorpiji: evo koje znakove očekuje velika sreća i priliv novca (do 30. oktobra 2018.)

Svake druge godine Merkur prelazi preko Škorpije, znaka novca, erotike i harizme, kada njegova moć dolazi do punog izražaja. Evo šta nam horoskop predviđa do 30. oktobra...

U ovom periodu, ali i mesecu, naglašen je znak Škorpije u kome se nalaze Jupiter, Venera i Merkur, planete prosperiteta i ekspanzije, ljubavi i novca, komunikacije i logike. U osmom zodijačkom znaku, uticaj Jupitera i Venere je oslabljen a Merkura ojačan. Poslednja planeta, Merkur, najbrža i najbliža Suncu, simbolizuje intelekt, ideje, posao, kao i način na koji razmišljate.

Saznajte šta se krije u vašoj duši ako ste Bik, Devica ili JaracSaznajte šta se krije u vašoj duši ako ste Bik, Devica ili JaracBaš poput tamne strane Meseca, i mi u sebi nosimo skrivenu stranu svoje duše. Onu koju ne pokazujemo drugima, koju smo tako dobro…

Svake druge godine Merkur prelazi preko Škorpije, znaka novca, erotike i harizme, kada njegova moć dolazi do punog izražaja. Međutim, to ne znači da obrazuje iste aspekte, naprotiv, uvek su drugačiji, zbog toga što tranzitne planete iz godine u godinu menjaju znakove ili dekade znakova preko kojih prelaze. Merkur ulazi u osmi zodijački znak 10. oktobra gde ostaje tri nedelje.

Tranzit ove planete, do 30. oktobra, najviše će uticati na Blizance i Device kojima ova planeta vlada i Škorpije u kojoj je egzaltirana. Predstavnicima ovih znakova, Merkur daruje spretne ruke, okretnost, logički način razmišljanja, komunikativnost, talenat za biznis, bankarstvo, nauku i medicinu, ali i za umetnost, naročito muziku i ples.

Sledeće nedelje, Merkur obrazuje samo jedan harmoničan aspekt, i to sa Saturnom (sekstil) i više napetih: sa Venerom u Škorpiji (konjunkcija), Marsom u Vodoliji (kvadrat) i Uranom u Biku (opozicija). Neharmonični aspekti Merkura podstiču sumnjičavost i podozrivost, kao i posesivnost u ljubavi. Prelazak planete logike preko oštroumne Škorpije najmanje će osetiti Strelčevi, Ribe i Bikovi, znaci u kojima je uticaj Merkura oslabljen.

Sekstil sa Saturnom povoljno utiče na poslovnu situaciju kod svih znakova, a posebno kod Blizanaca, Devica i Škorpija. Kod ovog aspekta je interesantno što je Saturn u znaku kojim vlada, a Merkur u znaku u kome je egzaltiran što, u stvari, pojačava njihove uticaje. Period je povoljan za kupovinu ili prodaju stambenog ili poslovnog prostora, mada treba imati u vidu da se nasuprot Merkuru nalazi retrogradni Uran u Biku, zbog čega se preporučuje da se posavetujete sa iskusnijima, na primer, sa Jarcem ili Vodolijom.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.