Horoskop za tranzit Saturna kroz znak Strelca: gde da očekujemo udare sudbine

Retrogradni Saturn inhibirao nas je do 25. avgusta 2017. godine, a sada dolaze stvari na naplatu. Njegovo približavanje natalnom Neptunu može da sruši ideale...

"Na početku, snovi se čine nemogućim, zatim neverovatnim, a zatim neizbežnim." ~ Christopher Reeve

Tranzitni Saturn je ponovo 25. avgusta 2017. godine krenuo direktno u znaku Strelca. U toku godine, Saturn je retrogradan 140 dana, te provodi po još 5 dana stacionaran, na početku i na kraju retrogradnog ciklusa.

Verovatno ste čuli za knjigu "Sto godina samoće", nobelovca Gabrijela Garsije Markesa. Astrolozi možda ne moraju pisati takve sage, ali je svakako "Sto godina samoće" ekvivalent "140 dana retrogradnog Saturna" u astrologiji.

Da se podsetimo, Saturn, poznat i kao Kronos, Fanon, Falsifer, je astrološki gospodar vremena, vladar usuda. Saturn je onaj koji postavlja granice, koji podiže bedeme, zidine, brane... inhibitor svih procesa, nepokolebljivi sudija koji sve sabira i na kraju podvlači crtu. On je alfa i omega ljudskog života, mundano vlada prvom (život) i osmom kućom (smrt). Saturn predstavlja pad u materiju, poprimanje oblika, život u celini, rađanje, delovanje i na kraju, smrt.

(Da biste proverili gde je Saturn u vašem natalnom horoskopu, izradite natalnu kartu.)

besplatna natalna karta.jpg

On jeste taj kamenčić u cipeli, koji nas žulja, ali bez tog kamenčića nema ni kuće koju gradimo. Bez Saturna nema čvrstine, stabilnosti, ravnoteže, upornosti, dugotrajnosti.

Pa tako najbolju memoriju imaju oni sa dobrim aspektom Merkura i Saturna (konjunkcija, trigon, sekstil), emotivne veze i prijateljstva najduže traju onima sa dobrim aspektom Venere i Saturna, oni sa dobrim aspektom Meseca i Saturna dugo ostaju vezani za jedno mesto i imaju gotovo neraskidive veze sa porodicom itd. Povezanost Marsa i Saturna daće istrajnost, jačanje snage s godinama i čekanje na ostvarenje ciljeva, ali i njihovu sigurnu realizaciju.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.