Horoskop za rotaciju sudbine i novi životni ciklus: šta nam donosi čudesni Merkur u znaku vatrenog Ovna (do 13. maja 2018.)

Svaki novi dan kao novi izazov! Evo šta nam horoskop predviđa dok je Merkur u znaku vatrenog Ovna!

Merkur i Venera su u Ovnu, a i Sunce će uskoro. Kao prvi znak Zodijaka, Ovan teži da u svemu bude prvi, ima svoje ciljeve prema kojima odlučno i principijelno korača, strastveno se boreći putem sa svim preprekama koje ga snađu, zato će ovo razdoblje biti obeleženo borbom, ali ne bilo kakvom i ne bilo s kim...

Horoskop otkriva kakva ste prijateljica: Lavice su najzabavnije, a Škorpije vas nikada neće izneverititi

Stanje na nebu promenilo se 6. marta ulaskom Merkura u znak Ovna, odmah nakon njega istim je znakom zaplesala i Venera, a i Sunce ulazi u Ovna 21. marta i označava početak proleća i pravu, realnu novu godinu, novi početak, novi krug.

Ovo dinamično razdoblje trajaće sve do 13. maja, barem u smislu svakodnevnih obaveza, komunikacije, saradnje, načina razmišljanja, kretanja kroz dan. To je zato što će Merkur biti retrogradan u znaku Ovna, zato će i najduže ostati u tom znaku. Uz to, gotovo celo vreme popreko i pomalo svađalački gledaće se sa Saturnom i Plutonom.

Kao prvi znak Zodijaka, Ovan teži u u svemu biti prvi, ima svoje ciljeve prema kojima odlučno i principijelno korača, strastveno se boreći putem sa svim preprekama koje ga snađu, zato će i spomenuto razdoblje biti obeleženo borbom, ali ne bilo kakvom i ne bilo s kim - borićemo se pre svega sa sobom. Nadmetaće se pitanje kako pobediti sebe, kako izaći nakraj sa svojim nedostacima, karakterom, kako prevladati slabosti i iskoreniti loše navike, kako se što bolje organizovati i posložiti misli.

Takođe, tema će biti izražavanje svojih misli, potreba i želja. Jesmo li dovoljno jasni, artikulirani, iskreni, odlučni, hrabri? Ovan podstiče na hrabrost i na vraćanje fokusa na sebe, što znači da bi bilo poželjno aktivirati zdravi egoizam, usmerenost na sebe. Ako nećemo sami, ne možemo očekivati da će drugi voditi naše bitke ili se zalagati za nas. Ovo je vreme kada svako kreće u svoje male borbe, u svoja mala svakodnevna osvajanja, početke, pobede, ali uslov za sve to je odlučnost i hrabrost.

Pokušajmo u ovom razdoblju ići kroz život gledajući na svaki novi dan kao na novi izazov, priliku da pokrenemo nešto, zakucamo na vrata na koja se do sada nismo usudili zakucati, da jednostavno pokušamo, pa na kraju kako bude, bitno je truditi se. Čak i ako ne ide glatko i iz prve, a u ovom razdoblju se to lako može dogoditi, ne smemo prestati pokušavati, vežbati upornost, a padovi, odbijanja ili greške neka nam budu podsticaji i lekcije.

Razdoblje Ovna je strogo, zato i mi postajemo zahtevniji; svakodnevni tempo, kolege, šefovi, prijatelji, partneri, komšije, porodica - svi će imati svoje zahteve, molbe, neumoljivi, neverovatno uporni, a tolerancija će biti na niskoj razini, fitilji kratki. Uz sve to, sve će hteti odmah, pa nas sve to može razljutiti, jer svako gleda sebe i svoje potrebe, što često izaziva burne reakcije i konflikte.

Zbog toga u ovom razdoblju valja obratiti pažnju na granice - gde povlačimo crtu, koliko smo visoko ili nisko postavili letvicu, koliko dopuštamo drugima da ulaze u naš prostor - kako psihički, tako i fizički.

Ne treba zaboraviti da Ovan simbolizuje fizičko telo, pa i na to treba obratiti pažnju; koliko vodimo brigu o telu, koliko smo aktivni, krećemo li se dovoljno, vežbamo li dovoljno, šta jedemo, kakav nam je imunitet.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.