Horoskop za pomračenja punog Meseca u Lavu: jedan ciklus se završava, a evo šta treba započeti

Mesec u Lavu i Sunce u Vodoliji mogu stvoriti intenzivne vibracije koje deluju tako što nas "podižu". Vođeni smo – ljubavlju, a ne egocentričnom neurozom...

Uz potpuno pomračenje punog Meseca u Lavu u ranim jutarnjim časovima 21. januara vežu se reči "super", "krvavi" i "vučji" Mesec. Ukratko, prvo znači da će se ova Mesečeva mena odvijati u isto vreme dok je Mesec najbliže Zemlji, zbog čega deluje veći i blistaviji nego inače.

Drugo, "potpuno pomračenje Meseca"; popularna je fraza nastala zbog narandžasto-crvene boje koju tokom pomračenja poprima Mesec kada je u Zemljinoj senci. Treće je izraz koji su za januarski pun Mesec tradicionalno upotrebljavali neki američki starosedilački narodi.

Veliki horoskop za vladavinu Vodolije: šta očekuje vaš znak u ljubavi, poslu i zdravlju (do 20. februara 2019. godine)Veliki horoskop za vladavinu Vodolije: šta očekuje vaš znak u ljubavi, poslu i zdravlju (do 20. februara 2019. godine)Veliki horoskop do 20. februara 2019. godine - šta nam donosi vladavina ekscentrične Vodolije...

Ovo pomračenje "dolazi sa određenim fascinantnim i moćnim astrološkim konfiguracijama", kaže astrolog Leslie Benson i ističe da se događa na samom početku znakova u kojima su Mesec i Sunce, budeći svest o njihovom simbolizmu. Tako Lav izvlači "aspekte sebstva što žude za hrabrom ekspresijom, kreativnim tokom i žestokom individualnošću.

Vodolijina solarna energija, sa druge strane, nudi orlovski pogled što se pruža nadaleko i naširoko te je zaokupljena zagovaranjem najvišeg dobra zajednice". Zbog toga se od nas traži da na najkreativniji način iskažemo svoju individualnost, ali u službi zajednice koja nas okružuje.

Astrolog Simone M. Matthews kaže pak kako duboko oseća da je "ovaj pun Mesec u Lavu koji odražava svetlost Sunca u Vodoliji put velikog potencijala za celu godinu što je pred nama" ističući reči "svet može biti samo ono što ti veruješ da on jeste".

"Svež, zlatni start" ističe i Nadia Gilchrist "iako je pun Mesec kulminacija". Ovaj naziva čistim zlatom jer događa se na nultom stepenu Lava i naglašene su teme tog znaka: ponos, slava, kreativnost, izvedba, pažnja. Ali u sezoni Vodolije, tu je i potreba za odvajanjem od neprestane potrebe za pažnjom.

"Zapamtite, ovo je pomračenje kraj, ali takođe početak (kao i svi krajevi)", kaže astrolog. A ono što će sada završiti biće prilično dramatično, a Vodolija daje i osećaj nepredvidljivosti. Ono što će se dogoditi biće i javno, upozorava, pa razmislite želite li da ljudi primete šta nadolazi. Budući da je ovo kulminacija, nešto se već događa pa već možete imati nagoveštaj šta se približava.

"Uprkos intenzitetu, ključno je da se usredsredite na ličnu istinu i svoje namere, snove i želje", savetuje astrolog Lena Stevens. Pomračenja nas podstiču na razmišljanje o tome šta treba učiniti, gde treba ići, šta moramo menjati, šta treba zadržati, a šta otpustiti, ko smo – i ko nismo.

A kad prođu i mi dođemo do vazduha, svoj život preokrećemo i uređujemo na temelju odluka, izbora i namera što su se tokom njih pojavili. Ovo je dobro vreme za promenu, širenje svog rasta, razmišljanje izvan granica uobičajenog, velike snove. "Postavite neke dobre namere i učinite to!"

Iako vremena punog Meseca mogu biti izazovna jer su Sunce i Mesec na suprotnim stranama Zodijaka, ona takođe mogu doneti veliku ekspanziju i moćnu kreativnost jer su "lunarno i solarno (jin i jang) u prirodnoj harmoničnoj ravnoteži", kaže Matthews.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.