Horoskop za plimu kosmičkih suza: evo šta nam za 3 dana donosi pomračenje Sunca u Raku

Pomračenje Sunca donosi velika pomeranja u kosmosu - evo kako će uticati na naše sudbine...

Nema astrološke teme koja je toliko obrađivana kao što su pomračenja Sunca ili Meseca. Čak i najveći astroskeptici prihvataju mogućnost delovanja nebeskog plesa dva tela, Sunca i Meseca, na život na Zemlji.

U nedelju, 21. juna, tranzitno Sunce ulazi u znak Raka. Odmah, još dok je Sunce na nultom stepenu ovog znaka, sustiže ga Mesec i taj trenutak predstavlja pomračenje Sunca. Da bismo bolje razumeli ovo pomračenje, prvo moramo sagledati da sagledamo šta Rak, Mesec i Sunce u astrologiji predstavljaju.

Šta nas očekuje u danima između dva pomračenja: Sunce i Mesec probudiće uspavane strasti i željeŠta nas očekuje u danima između dva pomračenja: Sunce i Mesec probudiće uspavane strasti i željeAstrologija otkriva - magične promene nas očekuju u periodu između dva pomračenja!

Uopšteno, Rak je kardinalni znak koji ukazuje na brze događaje, odlučnost i akciju koja je emotivno prebojena. Vladar ovog znaka je Mesec koji je simbol porodice, materinstva, suza, duše, naše podsvesti, emocija, raspoloženja, vremenskih oscilacija, aktulenih (dnevnih) dešavanja, a u mundanom horoskopu predstavlja široke narodne mase, narod.

S druge strane, pogledajmo Sunce. Ono, astrološkim jezikom rečeno, predstavlja svest, ego, volju, jasnost, životnu energiju, istinu. Sunce nam daje mogućnost da svoje duševne, emotivne, duboko utisnute mesečeve potrebe ispoljimo i realizujemo - iznesemo na svetlost dana.

Brojna su štiva u kojima je opisana simbolika Sunca i Meseca u astrologiji, ali, za temu pomračenja, dovoljno je ovo nabrojano. Dakle, radi se o dva nebeska tela koja, svako na svoj način, suptilno kompletiraju svest i podsvest kao celinu ljudskog bića.

Šta aktuleno pomračenje Sunca nama donosi?

Prvo, na globalnom planu, ovo najavljuje promenljivost meteoroloških prilika, jačanje klimatskih promena, a moguće su i velike prirodne nepogode. Veliki i nagli priliv osećaja i promenljivosti raspoloženja, koje u tminu baca svest, osetiće cela planeta, jer pomračenje se odigrava baš na samom "ulazu", nultom stepenu znaka Raka. Ovo je mesto koje ukazuje na najjaču simboliku znaka.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.