Horoskop za ljubavnu čežnju iz najlepše bajke: evo kakvu sudbinu kroji ples Venere i Neptuna

Nijedna princeza nije rođena potpunao srećna, već je maštanje o ljubavi probudilo čaroliju za ostvarenje čuda! Evo kakva čuda nama donosi ples Venere i Neptuna...

Verujete li u bajke? U veštice i vile? Ale i aždaje? Nesrećne princeze po koje u zadnji tren stiže njihov princ na belom konju? Verujete? A u duhove? Svet nevidljivog?

Mesečev horoskop za vetar ljubavi: šta nas čeka do punog Meseca u Vodoliji (od 16. jula do 14. avgusta 2017. godine)...

Tranzitna Venera ovih dana zatvara egzaktan kvadrat sa tranzitnim Neptunom u znaku Riba, koji e sprema za retrogradan hod. Neptunu sam već posvetio jedan duži tekst, ovde ću preneti samo jedan deo:

"Astronomski gledano, Neptun je osma po redu i četvrta po veličini planeta u Sunčevom sistemu. Za jedan pun krug oko Sunca, potrebno mu je nešto više od 160 godina. Neptun nije vidljiv golim okom, ali ako se poslužimo teleskopom videćemo tirkizno-zelenkastu planetu opasanu slabo vidljivim prstenovima.

U astrologiji, Neptun se vezuje za vančulna iskustva, transcendenciju, sanjarenje, idealizaciju... Neptun je svaki nestvaran događaj. Baš ono što Vam se učinilo, ali ne možete to da dokažete, delo je Neptuna. Neptun je i svaka bajka, a u kontaktu sa Venerom eto i svih princeza čijim su nas dogodovštinama usrećivali ili plašili u detinjstvu. U svakom slučaju, kroz te priče smo učili o životu.

Neptun nije ni mašta ni san (to je Mesec), nije ni umetnost (opet Venera), ali jeste ono božansko nadahnuće, trenutak inspiracije, ta tanka linija koja odvaja običnu škrabotinu i umetničko delo. Neptun je taj koji inspiriše i boji ovaj svet, dajući mu obrise nestvarnog i vanvremenskog.

Neptun je i beg, magla, izmaglica, kafa, čaj, nikotin, otrov, halicunacija... Neptun nije umetnost sama po sebi (to je opet Venera), ali jeste film, kao zamišljena priča prenesena u stvarnost. Neptun vlada iracionalnim i nevidljivim. To je slepa vera u nekog...ili u nešto. Ne, to nije religija, religijom vlada Jupiter. Neptun je mistik, Jupiter je filozof.

Svaka prava posvećenost i najčistija zaljubljenost dolazi u pratnji Neptuna. Svaki nepravilan damar, svaki ,,leptirić'' koji osetite, vođen je Neptunom. Kada ležite u najudobnijem krevetu, a zarobljeni ste između jave i sna, dok se prvi jutarnji zraci bore sa svetlošću poslednjih noćnih čuvara, kada vam misli okupira onaj plavi čuperak o kojem peva Mika Antić, kada zaista "pomešate note i piramide'', znajte da ste tad otkrili istinsku magiju Neptuna.''

Kao što je već napisano, svaka princeza iz bajke nosi u sebi simboliku Venere i Neptuna (ili Venere u znaku Riba). Trnova Ružica - prokleta (otrovana?), spavala stogodišnji san. Pepeljuga - prognana princeza, okružena zlom maćehom i polusestrama, uz pomoć magije dobre vile dobija haljinu i odlazi na bal, beži sa istog (beg - Neptun), gubi staklenu cipelicu (opet Neptun), da bi ju na kraju njen princ ipak pronašao.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.