Horoskop predviđa kada ćete sresti srodnu dušu: evo šta nam donosi mlad Mesec u znaku Raka (do 23. jula 2017. godine)

Potrudite se u narednih 28 dana da pronađete nekog ko čeka da mu zagrejete srce! Evo šta nam predviđa astro prognoza...

"Kada misliš da si sasvim sam
i da jutro skriva novi dan
i kad na svetu nemaš nikog svog
i u svemu vidis samo bol
kada zvezde budu
nebu dom - priđi tada, tada kad si sam...''

Ovako je započinjala pesmu "Nađi me'' Tanja Jovićević u kultnoj grupi Oktobar 1864. Ovih dana, i ja sam se, kao i mnogi drugi, pronašao u ovim melanholičnim stihovima. Opšti osećaj zbunjenosti i izgubljenost u svakodnevici dominiraju nad svima nama već neko vreme.

Horoskop predviđa oluju ljubavi: šta nam donosi retrogradni Neptun u Ribama (do 22. novembra 2017. godine)...

Danas je drugi dan tranzitnog Meseca u znaku Raka, gde se još nalaze Sunce, Mars i Merkur. Noć između 23. i 24. juna je bila tzv. noć bez Meseca, tj. desio se mlad Mesec u znaku Raka, te se efekti opisani u narednim redovima ne odnose samo na ova dva dana, već na period od 28 dana (do 23. jula), sa posebnim naglaskom na prvih 14 dana perioda (do punog Meseca 9. jula).
Dakle, trenutno su 4 planete u znaku Raka (Mesec, Sunce, Mars, Merkur), te ako računamo i Neptun i Hiron u Ribama, to je čak 6 planeta u vodenim znacima.

I zaista, voda je došla do grla... Iako je Mesec u znaku Raka svoj na svome, jer mu je to sedište, preterana naglašenost bilo kog elementa (u ovom slučaju vode), ne može doneti previše dobrog. Ako je u vašem horoskopu Mesec u vodenom (Rak, Škorpija, Ribe) ili zemljanom (Bik, Devica, Jarac) znaku, posebno ste osjetljivi u ovom periodu. Sve Vam smeta i sve Vas nervira, te imate osećaj kao da ćete da sagorite iznutra od silnog opterećenja.

Voda je najdestruktivniji element, jer voda će ugasiti vatru, razrušiti zemlju ili zarobiti mehuriće vazduha. U astrologiji, voda se vezuje za emocije, a kako je Rak kardinalni, vodeni znak, to je on i najdublja voda, odnosno naše najiskrenije, iskonske emocije. Emotivna zasićenost, osećaj da se doslovno davite u poplavi i svojih i tuđih emocija, razaraju vas iznutra, bez obzira kom znaku pripadate. Jer, voda će uvek pronaći svoj put i uvek će izgraditi svoj tok. Drugim rečima, koliko god se trudili da suzbijemo i prikrijemo određene emocije, zarad nekog opšteg dobra, one će prije ili kasnije isplivati napolje i poput bujice pokupiti u naletu sve pred sobom.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.