Horoskop otkriva budućnost ljubavi i strasti: šta nam donosi povratak Venere u direktan hod

Kakve oluje i darove donosi Venera u aprilu i da li direktan hod ove mistične planete utiče na naš ljubavni život? Evo kakva je procena astrologa...

Da li možete da verujete da se polako, ali sigurno priblii\avamo polovini aprila? A skoro smo dočekivali Novu godinu...bar tako izgleda, zar ne? Prvu polovinu ove godine svakako će obeležiti retrogradno kretanje Venere kroz znak Ovna i znak Riba.

PROČITAJTE JOŠ: ASTRO KALENDAR: Crveni i zeleni dani za vaš horoskopski znak u aprilu 2017.

Podsećamo se da je 4. januara tranzitna Venera ušla u znak Riba i pridružila se tranzitnom Neptunu i tranzitnom Marsu. Tu su Venera i Mars otpočeli svoju igru... Naime, u toku 2017. Venera i Mars će se sresti u 3 različita znaka, prvo u Ribama, pa u Ovnu i na kraju, tokom jeseni u znaku Device, gde će formirati egzaktnu konjunkciju.

Venera i Mars su komplement jedno drugome - nose dijametralno suprotna značenja, a opet čine jednu savršenu celinu. Venera, rimska boginja ljubavi, zaštitnica zaljubljenih, posebno žena, u astrologiji predstavlja naš odnos prema ljubavi, ali i način na koji uživamo u životu. Venera je osećaj, fizička forma, harmonija i čulna uživanja. Položaj i aspekti Venere u natalnom horoskopu odrediće da li ćemo na suprotnoj strani prvo primetiti oči, osmeh ili možda simetrične grudi, jaka ramena. Venerom prepoznajete, Venerom vas prepoznaju. Venera je i vaša prva simpatija i vaš prvi poljubac.

Ne može Mars da razume principe koji vladaju u Venerinom carstvu, tu božansku lepotu ćutanja i upijanja svakog dodira, kojeg ljubomorno čuvamo urezanog negde duboko u nama i samo ponekad ga se setimo, i to nam je dovoljno da budemo srećni makar na tren i preživimo još jedan dan. Astrološki, i ćutanjem i sećanjem, a i dodirom vlada Saturn, koji je egzaltiran/ ushićen upravo u znaku Vage. Iako smo smo mi prolazni, propadljivi u vremenu, smrtni, ljubav dolazi iz duše , ona je večna. Isto tako, nije posao Venere, koja simboliše diplomatiju, harmoniju, mladu devojku itd. da ide na ,"prvu liniju'' i objavljuje rat ili da leži u nekom rovu.

Dok je boravila u znaku Riba, Venera je bila poput neke princeze iz bajke, jer sve princeze nose simboliku Venere i Neptuna, odnosno Venere u znaku Riba. Trnova ružica - prokleta (otrovana?), spavala stogodišnji san. Pepeljuga - prognana princeza, okružena zlom maćehom i polusestrama, uz pomoć magije dobre vile dobija haljinu i odlazi na bal, beži sa istog (beg - Neptun), gubi staklenu cipelicu (opet Neptun), da bi ju na kraju njen princ ipak pronašao.

 

Mala Sirena - morska princeza, menjala glas za noge (Ribe), ostala nijema (Ribe), na kraju ostala razočarana. Snežana - beži u šumu, maćeha je pronalazi i prerušena u staricu (prerušavanje, kostimi, maske su u simbolici Neptuna) joj nudi otrovnu jabuku. Pokušaj trovanja je takođe Neptun. I tako dalje, postoji još mnogo priča i još više princeza, koje odgovaraju ovoj simbolici.

I tako, dok je Venera žurila da stigne svog princa (Mars), pre nego što on odjaše negde u suton, u februaru su se oboje našli u znaku Ovna, gde se već neko vreme nalazi tranzitni Uran. U Ovnu je Mars bio svoj na svome, a Veneri tu nije mjesto.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.