Horoskop - neko kuca na magična vrata ljubavi i iluzija: evo šta nam donose Venera i Merkur u znaku Ovna (do 13. maja 2018.)

Merkur i Venera igraju magičan ples ljubavi i surove istine iznad polja naše sudbine, a istog dana ulaze u znak vatrenog Ovna! Evo šta nam horoskop predviđa za naredni period...

Venera i Merkur, planete ljubavi i komunikacija, svake godine prelaze preko prvog zodijačkog znaka, a ove godine to će biti čak istog dana, 6. marta. Ipak, to ne znači da svake godine obrazuju iste aspekte sa tranzitnim planetama od kojih, u stvari, zavise i različite okolnosti i situacije u kojima ćemo se naći, kao i naše reakcije na različite događaje.

Horoskop za negovanje duše i povratak sreće: šta nam donosi Mesec u ličnom horoskopu

Pošto je uticaj Venere naglašen u Biku, Vagi i Ribama, a Merkura u Blizancima, Devici i Škorpiji, prelazak ovih planeta preko vatrenog Ovna, najviše će osetiti upravo predstavnici tih znakova. Obe planete, Merkur i Venera, ove nedelje, vrlo su blizu jedna druge, tako da obrazuju konjunkciju u Ovnu, ali i kvadrat (neharmoničan aspekt) sa Saturnom (planetom koja sve usporava i koči) u Jarcu (znaku ambicije i društvenog položaja).

Venera će brzo "preleteti" preko Ovna, znaka u kojem ne utiče povoljno na ljubav i finansije, tako da će već 31. marta ući u Bika, znak u kojem se ova planeta oseća kao kod svoje kuće. Inače, do 20. marta, Venera obrazuje kvadrat sa Saturnom, što će najviše osetiti Vage i Jarčevi, ali i Bikovi i Vodolije, kako na ljubavnom, tako i na finansijskom planu (Venera je i planeta novca), zbog čega može doći do zahlađenja u emotivnim odnosima, a na poslovnom planu do prolongiranja nekih poslova i dogovora.

Neharmonični aspekti u kardinalnim znacima, poput kvadrata između Merkura u Ovnu i Saturna koji je pre dva i po meseca, posle gotovo 30 godina, ponovo ušao u znak Jarcu, mogu da dovedu do različitih problema sa bubrezima, želucem i kožom. Posebno su bubrezi "na udaru", jer su ovi organi simbolizovani Venerom koja je u kvadratu, neharmoničnom aspektu, sa tranzitnim Saturnom (simbol kamena) i to u Ovnu, znaku u kome je ova planeta u tzv. padu, kada dolaze do izražaja njena loša svojstva.
S druge strane, Merkur će ove godine prelaziti preko Ovna nešto duže nego obično (a to je uglavnom oko tri nedelje), od 6. marta do 13. maja.

U tom periodu, naročito u vreme retrogradnog hoda Merkura, kada se ova planeta prividno kreće unazad, od 23. marta do 15. aprila, trebalo bi izbegavati sklapanje novih poslova, potpisivanje ugovora, odlazak na put, u svakom slučaju, trebalo bi biti oprezniji i pažljiviji kada se radi o aktivnostima i delatnostima koje su simbolizovane Merkurom (dokumentacija, informacije, trgovina, saobraćaj, sredstva komuniciranja, mobilni telefoni, internet, društvene mreže i sl.)

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.