Horoskop - koje čakre treba da očiste Bik, Devica i Jarac

Tri zemljana znaka Zodijaka su Bik, Devica i Jarac - evo na koje čakre treba da obrate pažnju!

Planete kruže i pulsiraju na nebu iznad nas, a čakre – energetska središta našeg suptilnog tela - pulsiraju i vibriraju u nama, usklađujući makro i mikrosvemir. Zato iz svoje astrološke karte možemo doznati dosta i o svom energetskom stanju i čakrama. Korenska čakra nalazi se u dnu karlice i povezana je sa elementom zemlje. Zemlja simbolizuje čvrstu strukturu, fizički identitet. Tri zemljana znaka Zodijaka su Bik, Devica i Jarac. Evo kako Muladhara čakrom vladaju Mars i Pluton!

U psihološkom smislu prva čakra je povezana s opstankom i samoočuvanjem. To su potrebe koje pripisujemo znaku Bika, a znak Jarca opisuje sigurnost koju možemo osetiti kroz materijalni nivo postojanja. Jarac korespondira sa pingalom, Devica odražava receptivnu energiju ide, a Bik održava ravnotežu kroz sushumna nadi u prvoj čakri. Često se uz prvu čakru povezuje Saturn, vladar Jarca.

Horoskop do 20. novembra 2019. godine: evo kakve nam probleme donosi retrogradni Merkur u ŠkorpijiHoroskop do 20. novembra 2019. godine: evo kakve nam probleme donosi retrogradni Merkur u ŠkorpijiHoroskop - ova 4 znaka najviše će osetiti mračan uticaj retrogradnog Merkura!

U psihološkom smislu, Saturn nije lični, nego je društvena planeta, a simbolizuje ambiciju da na društvenom nivou izgradimo za sebe sigurno mesto. Opisuje sposobnost prihvatanja pravila i preuzimanja odgovornosti. Ali nagon za opstankom je instinktivna energija, primarna i neosvešćena.

Planeta koja puno bolje odgovara energiji prve čakre je Mars. Ona simbolizuje instinkte, primarnu, sirovu i primitivnu energiju koja nam je potrebna za opstanak. Ona je simbol snage i sposobnosti da se odbranimo. Boja korenske čakre je crvena, a i sam Mars na nebu pulsira crvenim sjajem.

U prvoj čakri spava kundalini, a njeno buđenje zahteva svesnost, rad na transformaciji sirovih energija Marsa. Potencijal evolucijskog razvoja svesnosti koji ostvarujemo buđenjem moćne transformativne energije kundalini u astrologiji možemo povezati s Plutonom, a u karmičkoj astrologiji Pluton simbolizuje evolucijski razvoj duše i pravi je astrološki ekvivalent kundalini energije. Pluton se nalazi izvan tela, ispod korenske čakre.

Horoskop - u ovom periodu se lovi snažna ljubav: evo šta nam donosi Venera u znaku Strelca (do 26. novembra 2019.)Horoskop - u ovom periodu se lovi snažna ljubav: evo šta nam donosi Venera u znaku Strelca (do 26. novembra 2019.)Horoskop - evo kakvu nam ljubavnu avanturu i testove donosi Venera u Strelcu! Očekuje nas pravi ljubavni rolerkoster od 1. do 26.…

Uz blokiranu energiju prve čakre ili Marsa u natalnom horoskopu, javlja se duboki egzistencijalni strah. Kad su ove energije čiste, osećaćemo se dobro u svojoj koži, opušteno u svojoj životnoj okolini. Uz povezanost s vlastitim telom i zdrav nagon za opstankom, osećamo se uzemljeno.

Izvor: Sensa.hr

Senka Ljubić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.