Horoskop karmičkih susreta i talasa hedonizma: šta nam donose aspekti Venere i Južnog Mesečevog čvora do 10. februara 2018. godine

Najvažniji astro aspekti do 10. februara upozoravaju nas na prejake reakcije i preveliko trošenje...

Nakon maratonskog januara, koji kao da ima 310, a ne 31 dan, napokon smo ušli u prve dane februara, koji prolaze mnogo brže, ili je bar subjektivni doživljaj takav. Sam januar je nakon praznične euforije, većini doneo talas depresije i letargije, što se moglo i očitati u astrološkoj slici, pa ovaj tekst možemo početi i malom retrospektivom.

Polovinom januara smo imali mlad Mesec u znaku Jarca, te je tih dana čak 6 planeta boravilo u tom znaku (Saturn, Merkur, Pluton, Venera, Sunce, Mesec). Jarac je zemljani, ženski znak, dom hladnog Saturna, A Saturnov moto je red, rad i disciplina. Mnogi su se tih dana borili sa bezvoljnošću i gubitkom energije, jer je preovladavao osećaj da ne kontrolišete vlastiti život, već da on jednostavno prolazi pored vas. Mnogi su tada sumnjali na razne "zle sile", ali to su bili samo prolazni tranziti i još jedna lekcija Saturna.

besplatna natalna karta.jpg

Nakon toga, krenula je fama oko pomračenja Meseca na samom kraju januara. Jer to je bio ni manje ni više "PLAVI KRVAVI POMRAČENI SUPERMESEC". Koliko god ovaj naziv zvučao bombastično, nije imao gotovo nikakvog astrološkog efekta, osim klasičnog tumačenja lunarne eklipse. Naime, to je bio samo zbir nekoliko astronomskih i kalendarskih fenomena.

Plavi Mesec je drugi pun Mesec u okviru jednog kalendarskog meseca. Krvavi Mesec je drugi izraz za pomračenje Meseca. Zbog specifičnog ugla refleksije svetlosti o Zemljinu atmosferu, Mesec poprima crvenkastu boju i postaje "krvav". Supermesec je naziv za pun Mesec koji se dešava kad je Mesec najbliže Zemlji (u perigeju), te je prividno 30% veći i 14% sjajniji.

25 pravila koje diktira sudbina: evo šta su srećni ljudi morali da nauče...

Dakle, ništa misteriozno, ništa zastrašujuće. Lunarna eklipsa se desila u znaku Lava, te su je najviše osetili oni koji imaju lične planete ili Ascendent u drugoj dekadi fiksnih znakova (Lav, Vodolija, Bik, Škorpija), dok je kod ostalih eklipsa inicijator promene u onom astrološkom polju u koje vam pada znak Lava. Na opštem planu je eklipsa donela poremećen san, prenaglašene emocije, te sitnije zdravstvene probleme. Ali, januar smo ipak ispratili...

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.