Horoskop - kada karma pokuca na vaša vrata: ovo treba da izbegavate dok traje Mars konjunkcija Ketu (do 27. jula 2018,)

Čudesna energija konjukcije Marsa i Ketua - evo šta nas očekuje na poslu, u ljubavi i na polju zdravlja do 27. jula 2018. godine!

Ponovljen tranzit Marsa u konjunkciji sa Ketuom, odnosno sa Južnim mesečevim čvorom biće aktualan u periodu od 10. do 27. jula 2018 godine. Ovaj aspekt prvi put je bio prisutan u periodu od 30. maja do 15. juna, dok je Mars bio direktivan, a sada se ponovo događa jer je Mars retrogradan.

Pogledajmo opštu simboliku Marsa i Ketua. Mars predstavlja fizički aspekt čovekove ličnosti, zatim, odlučnost i odluke, ambiciju, borbu, brzinu, spretnost, okretnost, zatim, kritikovanje, konflikte sukobe, zatim, revolucionarna otkrića, ali i ratove. Ketu ili Južni mesečev čvor je imaginarna astrološka tačka. Naime, Mesečevi čvorovi su tačke koje presecaju Mesečevu putanju oko Zemljine ose.

Horoskop - Mesečeve mene otkrivaju tajnu vaše sudbine u 2018. godini: evo koga čeka napredak na poslu i sreća u ljubavi (GODIŠNJI HOROSKOP)Horoskop - Mesečeve mene otkrivaju tajnu vaše sudbine u 2018. godini: evo koga čeka napredak na poslu i sreća u ljubavi (GODIŠNJI HOROSKOP)Astrolozi tvrde da svaka promena Meseca menja našu sudbinu, raspoloženje i želje, a evo šta horoskop predviđa za Mesečeve mene u…

Ketu se vezuje za prošlost, a Rahu za budućnost. Ketu predstavlja nasleđene karmičke dugove, zadatke i lekcije. Ketu su naši urođeno izraženi potencijali, koje ćemo sigurno ispoljiti u životu. Ketu je, što bi se reklo, naša zona komfora, mesto gde se sigurno osećamo.

Ketu simboliše i veliku mudrost, retko inteligentne osobe, ali i ogorčenost, frustracije, bolesnu potrebu za kritikovanjem, bunt sa ili bez razloga. Ako se pravilno usmeri energija Ketua, onda se može govoriti o velikim izumiteljima, istraživačima, filozofima, duhovnicima, revolucionarima.

Kod osoba sa izraženim Ketuom primećuje se da ih snažno privlači borba za ljudska prava, zastupanje idealističkih političkih koncepata, dok na emotivnom planu pate. Jako teško uspostavljaju ljubavne odnose. Neretko biraju samoću, a u nekim slučajevima izražena je sklonost potiskivanju seksualne energije, što bi odražavalo podsvesno ili nesvesno kažnjavanje sebe zbog greha predaka ili iz prethodnih života.

Konjunkcija Marsa i Ketua aktivira većinom negativne crte obe planete. Još kako su obe retrogradna, pa još u Vodoliji koja je prema kvalitetu fiksan znak, reč je o negativnoj energiji, a proces njene akumulacije je vremenski vrlo dugačak, i ne odnosi se samo na život nas kao pojedinaca, već i na kolektivno karmičko nasleđe.

Nemojte počinjati nove poslovne aktivnosti, ne menjajte aktualni posao, ne započinjite procese prodaje nekretnina, zatim pravne procese. Zatim ne vršite nikakve nove nabavke, bilo za vas lično, bilo za vaš posao, ne kupujte nove veće uređaje, nove automobile… Dakle, ne započinjite niti se upuštajte ni u šta značajno, jer možete biti samo na višestrukoj šteti.

Ovo je vreme da se ozbiljnije usmerite na svoje standardne aktivnosti, na završavanje svega što je ostalo nedovršeno u prošlosti, na učenje onoga što ste propustili, na popravljanje svega što ne funkcioniše, kao i na raskrštavanje sa svima što vam ne odgovara.

Predstojeća konjunkcija Marsa i Ketua donosi velike energetske disbalanse. U jednom trenutku uradili biste sve sad i odmah, dok u drugom trenutku nemate energije za zadovoljenje osnovnih potreba.

Kod mnogih bi se mogao dogoditi i sledeći scenario: pregršt ideja, a nigde energije, snage i volje za njihovo provođenje u delo, a takođe i teško izvršavanje svakodnevnih obaveza. Savet je napraviti određeni dnevni plan po kome ćete postupati, nezavisno o tome kako se osećate. Nije to nikakvo prisiljavanje sebe, već podizanje lične vibracije, u ovom slučaju koristeći astrološke savete. Potrudite se. Sigurno je da vam to na početku neće biti lako, ali isto tako sigurno je da ćete se nakon nekoliko puta navići da to nešto činite.

Mars konjunkcija Ketu predstavlja jako teške, mračne i destruktivne misli. Mnogo nagomilanog besa, ljutnje, čak i mržnje i osvetničkog nagona. Prevelika fokusiranost na nemile događaje iz prošlosti, na situacije kada ste bili povređeni, ili pak fokusiranost na gubitke najbližih i najdražih. Rešenje za emotivnu bol iz prošlosti je oproštaj. Ako ne možete drugima, onda oprostite sebi. Držeći u sebi teške emocije, siguran je put ka autodestrukciji i depresijama.

Proces opraštanja u ovom slučaju trebali biste da formirate po sledećem principu. Prvo, nikako ne zanemarivati negativne emocije i po svaku cenu razmišljati pozitivno, jer time negativne emocije ostaju u vama i stvaraju još mnogo novih, a ma koliko pozitivno razmišljali, one će isplivati, i dovesti vas u još gore stanje. Dakle, ne zanemarivati negativne emocije, ali staviti fokus na ono što vam pričinjava zadovoljstvo.

Drugo, uzmite i napišite svima koji su vas povredili pismo. Ne štedite na rečima. Napišite sve što vam je na duši. Onda, spalite pismo. Kada se ponove negativne emocije, učinite isto. Naravno, ukoliko to možete, biranim rečima kažite osobi koja vas je povredila sve to u lice.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.