Horoskop - čarolija može da počne: tranzitna Venera je u znaku Blizanaca (do 7. avgusta)

Horoskop - evo kakvu čaroliju i lepu energiju nam donosi Venera u Blizancima!

Venera je simbol svega što je lepo, nježno i udobno. Govori nam o tome u kojoj će meri naš odnos sa spoljnim svetom biti osećajan. Venera je zadovoljstvo, sklad, privlačnost, umjetnost, kultura, zabava, ljubav i bogatstvo, ukusi i boje, darovi. Upravlja emotivnim kontaktima, moralnim karakterom, brakom i svim savezima. Ona je slika društvenosti osobe, zadovoljstva, luksuza, poštovanja.

Venera u horoskopu predstavlja naš ženski princip, naše mogućnosti da se drugima približimo i budemo privlačni, ne samo seksualnim putem. Venera je slika našeg ličnog šarma, naše sposobnosti da privučemo druge, predstavlja materijalnu stranu života ali i duhovne elemente koji su neophodni da bi se ušlo u svijet materalnog. Tamo gde se ona nalazi u natalnom horoskopu pojedinca pokazuje način uživanja i primanja osećanja, našu seksualnost, romantiku i lepotu.

Ovih 5 znakova očekuje sreća i uspeh na mnogim poljima: horoskop za Merkur u Ovnu (od 12. do 27. aprila 2020. godine)Ovih 5 znakova očekuje sreća i uspeh na mnogim poljima: horoskop za Merkur u Ovnu (od 12. do 27. aprila 2020. godine)Evo kojim znakovima Merkur u Vodoliji donosi uspešan i srećan period:

Blizanci su simbol mentalne snage, znanja, prilagodljivosti. Pod vlašću su Merkura – vesnika snalažljivosti, veštog govora, trgovine, pokreta, lukavstva, prevare i krađe. Njihova priroda je nemirna, promenljiva, vedra i nagla. Poseduju mnogostranost koju često okrenu protiv sebe, pa ih ista sprečava da se usredsrede na određeni cilj, a promjene i akcije su uglavom same sebi svrha.


Blizanci su simbol preciznosti, analize i dobrog zapažanja. Maksimalno se koriste rečima i vešti su u svim vidovima komunikacije. Često se upuštaju u tračeve i zloupotrebljavaju riječi, a bez pravog obrazovanja ili usmerenosti na osređenu oblast postaju preterano kritični, ograničeno uporni i licemerni. Teško podnose svaku vrstu stega, posebno onih koje ih sputavaju u razvoju i ispoljavanju potencijala.

Goran Milekić je astrosimbolički Veneru u Blizancima predstavio, između ostalog, kao sestru, intelektualku, učenicu, radosnu koketu, pametnu, dragu, nasmejanu. Venera u Blizancima je cveće pored puta, lepa ženska ruka, širom otvorene oči i usta, poljubac koji dobija mladić kada izlazi iz automobila.

Ovo je devojka uvek raspoložena za učenje, pisanje, strane jezike, crtanje, govor, recitovanje. Devojka u koju su zaljubljeni svi drugovi iz komšiluka. Venera u Blizancima je ekonomija, marketing, menadžment. Ovo je Venera koja prva pruža ruku, ljupka Venera, radosna i okretna Venera, ona koja se raduje životu i mnogo moralnija, ozbiljnija i odgovornija za ovaj svet nego što to drugi misle.

Tranzirna Venera je, na sreću svih onih kojima je u prethodnom periodu bilo dosadno, iz znaka Bika prešla u znak Blizanaca i sa sobom nosi obećanje da će biti zabavno sve do 7. avgusta. Napustivši sazvežđe Bika, menja se lenost pokretom, dosada humorom, usamljenost druženjem.

Ako uzmemo u obzir da je planeta ljubavi i novca ušla u znak komunikacije i mentalne snage, nije teško zaključiti da će akcenat upravo biti na razgovoru. Ovaj tranzit donosi lepšu i bolju komunikaciju među ljudima. S obzirom na situaciju u kojoj se nalazi ceo svet, pojačaće se internet komunikacija, ali i vedriji pogled na svet.

Ova Venera donosi dječiju energiju i radost u svakom novom danu (naravno, treba imati u vidu da svaki tranzit utiče drugačije individualno, u zavisnosti od ostalih pozicija u našoj natalnoj karti). Ono što je sigurno jeste da ćemo biti spontaniji, imati veću želju za druženjem (makar virtuelnim), zabavom, uživanjem. Osmehom ćemo se boriti protiv straha i bolesti.

Promeniće se sada naš pogled na celokupnu situaciju, na trenutak ćemo opet biti deca i dati važnost svemu što nas okružuje. Privlačićemo ljude koji su duhoviti, zabavni, društveni i inteligentni. U emotivnim odnosima fokus se sa telesnog usmerava na mentalno, pa ćemo ljubav izražavati više rečima, a manje dodirima.

Bićemo raspoloženiji za flertovanja i upoznavanje novih ljudi. Ovo je i vreme paralelne komunikacije, pa nije isključeno da u isto vreme komunicirate sa više osoba ili da vi budete nekome druga opcija. Budite na oprezu, jer je ovo Venera koja nije u stanju da bude privržena. Zbog želje za raznolikim iskustvima i radoznalosti, nije sklona stalnim vezama i uvek teži odgovarajućoj slobodi. Odatle, neka vas ne iznenadi ukoliko u narednom periodu ostvarite sjajnu komunikaciju sa nekim i praktično vodite ljubav preko žice, a onda naprasno predmet vašeg interesovanja nestane.

Venera u Blizancima je nestalna i nestabilna u ljubavi, a njeno vrednovanje iste je često površno. Ovo su neplanirani emotivni počeci koji nemaju potencijal da traju (osim ako ostatak horoskopa ne govori suprotno). Dosta ćemo se dopisivati, a možda i zainteresovati za nekoga drugog iako nam je srce “zauzeto” ili dvoumiti oko postojećeg partnera i nekog novog ili bivšeg. Ovo je period itekako slatkorečivih poruka, ali i sjajne manipulacije. Fizički izgled ovde ne igra presudnu ulogu, pa će nam vrlo lako neko privući pažnju igrajući na kartu inteligencije, mladosti, rečitosti i duhovitosti. Tako bi i trebalo biti, zar ne?

Oni koji su u dugim vezama trebalo bi u narednom periodu da izbegnu ozbiljne teme, priču o potencijalnom braku ili zajedničkom životu. Ozbiljne teme ostavite za neke druge dane, budite spontani, zanimljivi i lukavi, pa pružite partneru osjećaj slobode. Ovo definitivno nije vreme za zavirivanje u emotivne dubine. Površnost je na snazi, poneki pogled sa strane, možda i nevjerstvo, a ujutru kajanje. Ova energija donosi potrebu da razmišljamo kratkoročno i da ne pravimo planove za dane koji dolaze. Svaki novi dan, novi je plan.

Ovo je i vreme čitanja. Odvojićemo koji novčić više za neku zanimljivu knjigu, ili ćemo konačno pročitati knjigu koju odavno želimo. Ovo je odličan period za novinare, književnike, administrativne radnike, jer je akcenat na papiru, pisanju i učenju. Trgovina preko interneta doživeće rast, ali i tu treba biti na oprezu jer su ovo dani kada se magla prodaje za dobru cenu.

Venera u Blizancima je put i pokret, voli da putuje, pa nije isključeno da ćete se u narednom periodu pozabaviti planovima oko putovanja, planirati kraće puteve, odmore i izlete, nakon što pandemija prođe. Odnosi sa braćom, sestrama, rođacima, susedima biće značajni.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.