Horoskop - 21. juna nastaje neverovatna magija: evo kojih 7 stvari nam danas donosi letnja dugodnevica

Letnja dugodnevica se uvek poklapa sa vladavinom Raka, a evo kakva nas magija očekuje 21. jula 2019. godine!

Letnja dugodnevica 2019. je 21. juna u 17:54h po centralnom vremenu. Evo kako se preklapaju astrologija i dugodnevica, kao i neki rituali.

1. Tokom dugodnevice Sunce izgleda kao da stoji mirno

Reč solsticij proizlazi iz Sol (Sunce) + sistere (stoji mirno). Zapravo, njegov relativni položaj prema Zemlji ne menja se mnogo, zato dolazi do ove iluzije.

Iz našeg vidikovca na severnoj hemisferi, Sunce završava svoj put prema severu i kreće se prema jugu, donoseći nam raskošno leto.

2. Dugodnevica započinje vladavinu Raka

Letnja dugodnevica označava početak vladavine Raka u astrologiji. Tokom dugodnevice čini se da Sunce prelazi tačno preko severnog povratnika, na 23°27′ zemljopisne širine severno od ekvatora.

Ovo je trenutak kada astrolozi kažu da je Sunce "ušlo" u Raka, što znači da sada putuje kroz deo Zodijaka kojeg predstavlja Rak. Svaka "vladavina" traje oko 30 dana, ali dugodnevica se uvek podudara sa znakom Raka.

3. Zodijački znakovi nisu se pomerili (ali da, sazvežđa jesu)

Periodično će astronomi najaviti "vesti" da horoskopi nisu tačni jer su sazvežđa pomerena. Ili će najaviti 13. znak Zodijaka, navodeći konstelaciju Ophiucus, tvrdeći da su se horoskopski datumi za vaš znak promenili.

VELIKI HOROSKOP ZA LETO 2019. GODINE: saznajte šta očekuje Vagu, Škorpiju, StrelcaVELIKI HOROSKOP ZA LETO 2019. GODINE: saznajte šta očekuje Vagu, Škorpiju, StrelcaVaga, Škorpija, Strelac - evo kakva sudbina očekuje ova 3 znaka tokom leta 2019. godine!

Pogrešno! Prošle godine, NASA je stvorila pandemonij najavivši da su se sazvežđa preselila, a vaš znak Zodijaka je promenjen. Znači, možda se pitate, da li je još uvek vladavina Raka? (Kratak odgovor: Da.)

Evo zanimljivog razjašnjenja između astronomije i astrologije. Stvarna sazvežđa su se promijenila tokom vekova, ali moderna zapadna astrologija sledi drugi sistem zvan tropski Zodijak, koji koristi "umetna" sazvežđa.

Tropski Zodijak je nastao u Aleksandriji u drugom veku i za to je zaslužan veliki matematičar i astronom/astrolog Ptolomej. Umesto da prati kretanje vidljivih zvezda i sazvežđa, zapadna astrologija se temelji na prividnom putu Sunca oko Zemlje. (Kažemo "prividnom" jer se Zemlja okreće oko Sunca).

Unutar tog kružnog puta, astrolozi koji se bave tropskim Zodijakom su odredili 12 zona (poput 12 jednakih komada kolača). Astrolozi prate kretanje Sunca (i drugih planeta) prema tim zonama. Kako Sunce prolazi kroz svaku zonu tokom otprilike 30 dana, doživljavamo ciklus Zodijačkih znakova (npr. vladavina Ovna, Vage, Raka).

Početak tropskog Zodijaka se određuje prema položaju Sunca na dan prolećne ravnodnevnice. Položaj na kojem se Sunce nalazi tog trenutka je nulti stepen Ovna i označava početak Zodijaka.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.