Fortuna: tačka u horoskopu koja daruje sreću

Ukoliko otkrijete Fortunu otvorićete sebi vrata uspeha, sreće i prosperiteta...

Otkrivanje Fortune, srećne tačke u horoskopu, predstavlja veoma dobru metodu za analiziranje i bolju percepciju onih sfera života u kojima se mogu s lakoćom ostvariti uspeh, sreća i prosperitet.

Fortuna se izračunava matematičkom formulom koju su otkrili još antički Grci a koju su arapski astrolozi i astronomi unapređivali tokom srednjeg veka. Postoji veliki broj arapskih delova od kojih se najveći značaj pridaje upravo delu Fortune koji predstavlja dodatan činilac prilikom tumačenja natalne karte.

Arapski delovi su u stvari astrološke tačke - senzitivna mesta u natalnoj karti koja za razliku od planeta ne postoje stvarno, odnosno nemaju realnu egzistenciju; ona predstavljaju matematički koncept. Fortuna se tumači kao tačka koja daruje sreću u raznim oblastima životima u zavisnosti od toga u kom znaku ili astrološkoj kući se nalazi.

Takođe, prilikom tumačenja se uzimaju u obzir međusobni aspekti Fortune sa planetama tako da se dobija kompletno značenje ove srećne tačke u horoskopu individue. Fortuna ima značajnu ulogu ne samo prilikom tumačenja natalne karte već i prilikom tumačenja uporednih ljubavnih horoskopa jer kada deo Fortune u jednom horoskopu dotiče Veneru, Mesec, Neptun, Sunce ili Ascendent u drugom horoskopu to je pokazatelj uravnoteženog ljubavnog odnosa, oba partnera osećaju snažnu privrženost i imaju snažan osećaj da su srodne duše.

Čarobna tačka dugovečnosti: Zu San Li...

Konjunkcija u kojoj učestvuje Fortuna u kombinaciji sa još nekoliko relevantnih činilaca ljubavnu vezu koja na izgled ima male šanse za opstanak daruje romansom i srećom tako da se može održati sklad. Takođe, Fortuna u konjunkciji sa Jupiterom donosi sreću na poslovno-finansijskom planu; sa Merkurom dobru koncentraciju i urođenu veštinu brzog pamćenja i usvajanja informacija učenicima i studentima dok konjunkcija Fortune sa ostalim planetama donosi sreću u ostalim životnim oblastima.

Fortuna u Ovnu

Fortuna u Ovnu najčešće ukazuje na veoma energičnu osobu koja se ne plaši preuzimanja inicijative u raznim životnim situacijama koje najčešće zahtevaju hrabar pristup pa čak iako sa sobom nose i mogućnost javljanja raznih posledica ovakvog rizičnijeg ponašanja. Međutim, ukoliko je Fortuna u ovom položaju dobro aspektovana ona osobi daruje sreću tako da obezbeđuje povoljne okolnosti prilikom započinjanja realizacije zacrtanih planova. U tom slučaju osoba s izuzetnom lakoćom uspeva da se nosi sa problemima i korača sigurno na svom putu uspeha savlađujući sve prepreke.

Harmonični aspekti Fortune u Ovnu ukazuju na osobu koja je sposobna da svoje mane vrlo lako pretvara u vrline i deluje veoma smelo, odvažno i razborito u situacijama kada treba da se predstavi u boljem svetlu. Kada je Fortuna u Ovnu dobro aspektovana ona takođe, daruje sreću osobi prilikom započinjanja ljubavne veze tako da osobi obezbeđuje dobar start. Osobi koja je već u ljubavnoj vezi ili u braku obezbeđuje seksualnu energiju i čulna zadovoljstva pojačavajući u njima večno plamteću strastvenost koja se najčešće ne gasi proticanjem vremena već je veoma intenzivna i snažna.

Loše aspektovana Fortuna u Ovnu ukazuje na nedovoljnu istrajnost tako da osobu veoma brzo napušta početni entuzijazam ukoliko se stvari ne odvijaju željenim tokom. Loši aspekti Fortune u ovom položaju mogu ukazivati i na izraženu opasnost od češćeg nepromišljenog donošenja važnih odluka i od sklonosti ka upuštanju u veoma rizične situacije.

Fortuna u Biku

Fortuna u Biku neretko ukazuje na osobu kojoj materijalne vrednosti zauzimaju primarno mesto u životu i koja jako teži ostvarenju stabilnosti na poslovnom planu dok joj Fortuna u ovom položaju neretko obezbeđuje istrajnost i snagu tako da je i ostvarenje poslovno-finansijske satisfakcije veoma izvesnije. Kada je Fortuna u Biku aspektovana dobro ona veoma doprinosi stabilnosti i dugotrajnosti ljubavne veze tako da je osoba veoma srećna i zadovoljna ovom sferom života. Kada je u pitanju novac i posao harmonični aspekti Fortune u Biku daju dobre predispozicije za sticanje bogatstva i brilijantne karijere.

Takođe, u tom slučaju Fortuna doprinosi i u očuvanju stečenih materijalnih vrednosti. Kada je Fortuna u ovom položaju loše aspektovana osobu konstantno može pratiti osećaj da joj sreća stalno izmiče iz ruku i da neke spoljašnje okolnosti veoma doprinose da do realizacije krajnjeg cilja ipak na kraju ne dođe i osoba često ostaje bez ostvarenja konačnih ciljeva. Osim toga, loši aspekti Fortune u ovom položaju mogu uticati i na to da osoba često ne može da zadrži stečeno.

Fortuna u Blizancima

Fortuna u Blizancima često ukazuje na veliku snalažljivost i spretnost ove osobe. Prisutno je i veliko interesovanje za izučavanje više oblasti tako da osobu neretko prati sreća ukoliko se okuša u više različitih poslova. U prisustvu dobrih aspekata Fortune u Blizancima osoba poseduje jak potencijal za bavljenje poslovima u kojima je primarno ostvarenje dobre komunikacije sa drugima kao i uspostavljanje dobrog međusobnog poverenja među poslovnim saradnicima, kolegama kao i podređenima tako da osobi veoma odgovara rukovodeći položaj i visoka funkcija. Harmonični aspekti Fortune u Blizancima ukazuju na veoma ispunjenu ličnost.

Kada se radi o polju ljubavi ova osoba veoma ceni dobru i konstruktivnu konverzaciju u odnosu sa voljenom osobom tako da je sposobna da vrlo brzo i efikasno rešava eventualne probleme u ljubavnom odnosu nastale usled loše komunikacije i nedovoljnog razumevanja. Harmonični aspekti Fortune u ovom položaju ukazuju i na to da osoba isticanjem svojih stavova može veoma lako vršiti veliki uticaj na svoju voljenu osobu i predstavljati joj ideal svih njenih težnji i želja u ljubavi. Harmonični aspekti Fortune u Blizancima ukazuju i na veliki talenat zavođenja i sposobnost šarmiranja u ljubavi tako da je osoba retko kada usamljena na ovom životnom polju.

Kada je Fortuna u ovom položaju loše aspektovana to je pokazatelj nedovoljne spremnosti i slabije volje kako bi se osoba uhvatila u koštac sa svim životnim problemima. Prisutno je i ishitreno i brzopleto reagovanje tako da osoba često ne zna koji potez treba da povuče u određenim životnim situacijama pa ostavlja utisak nespretne i nedovoljno razborite osobe.

Fortuna u Raku

Fortuna u Raku neretko ukazuje na to da je osoba veoma privržena porodici i toplini porodičnog doma i da joj najčešće nije teško da sa članovima svoje porodice pronađe zajednički jezik ukoliko dođe do nekih konfliktnih situacija. Kada je Fortuna u Raku dobro aspektovana najčešće ukazuje na to da je osoba sposobnija da održi skladne odnose sa članovima svoje porodice tako da je ostvarenje harmonije u porodičnim odnosima znatno izvesnije. Osim toga, harmonični aspekti Fortune u ovom položaju pokazatelj su i sreće sa potomstvom.

Takođe, osoba je znatno samouverenija i puna inovativnih ideja tako da neretko poseduje snažnu inteligenciju i vrlo uzvišen um. Kada je Fortuna u Raku aspektovana dobro to je takođe, pokazatelj i vrlo kreativnog duha tako da osoba može ostvariti vrlo plodne rezultate i veliki uspeh na poslovnom planu. U tom slučaju sreća je tako reći gotovo uvek na strani ove osobe pa može lakše uspeti da dođe do zacrtanih ciljeva. Harmonični aspekti Fortune u Raku daju nesvakidašnju sreću u ljubavi jer osoba generalno ostavlja vrlo pozitivan utisak na svog ljubavnog partnera najčešće zbog svoje velike brižljivosti, odanosti, osećajnosti i dobro razvijene empatije.

Kada je Fortuna u Raku aspektovana loše osoba često ima velika stremljenja i postavlja sebi nerealne i teško ostvarljive ciljeve što dovodi do velikog razočarenja. Kada je reč o ljubavi loše aspektovana Fortuna u Raku ukazuje na osobu koja teže ostvaruje harmoniju u ljubavi i porodici. Teški aspekti Fortune u Raku ukazuju na to da osoba može često biti neodlučna i imati vrlo konfuzna osećanja. Takođe, u ljubavnoj vezi može imati nedostatak strasti tako da joj ljubavni odnos posle nekog vremana može početi da liči na naviku.

Fortuna u Lavu

Fortuna u Lavu generalno ukazuje na veoma kreativnu i dobro organizovanu osobu. Takođe, ova osoba jako voli da uživa u sjaju luksuznih i raskošnih stvari. Kada je Fortuna u Lavu dobro aspektovana daje indicije za dostizanje velike sreće u onim oblastima koje se odnose na visok položaj ili rukovodeća mesta ali, takođe, i u onim oblastima u kojima je potrebna organizatorska sposobnost kao i ispoljavanje kreativne energije. Harmonični aspekti Fortune u ovom položaju ukazuju i na to da osoba najčešće sopstvenim radom i svojom sposobnošću uspeva da dođe do zacrtanih ciljeva.

Tačka pomirenja u ravnoteži...

Takođe, osobu tokom života prate brojne povoljne okolnosti tako da je sposobna da se veoma brzo osamostali i da bude u potpunosti finansijski nezavisna. Na polju ljubavi, harmonični aspekti Fortune u Lavu ukazuju na ostvarenje snažne bliskosti sa voljenom osobom i na odnos pun poverenja, strasti i međusobnog razumevanja.
Harmonični aspekti Fortune u Lavu ukazuju i na to da osoba može biti veoma ostvarena i imati veliku sreću u radu sa decom u cilju edukacije jer poseduje potencijal za ostvarenje dobrog međusobnog poverenja sa mlađim osobama i decom. Kada je Fortuna u ovom položaju loše aspektovana postoji mogućnost da osoba u cilju ostavljanja boljeg utiska na druge bude sklonija glumi i preuveličavanju svojih vrlina.

Teški aspekti Fortune u ovom položaju ukazuju na to da osoba može previše težiti ka preteranoj dominaciji kako u ljubavnom odnosu tako i u ostalim životnim sferama u međuljudskim odnosima. Takođe, u tom slučaju osoba može biti neljubazna i ostavljati vrlo loš utisak na okolinu. Teški aspekti Fortune u Lavu ukazuju i na to da osoba može biti previše gruba u komunikaciji sa voljenom osobom i često nespremna da prizna svoje greške.

Fortuna u Devici

Fortuna u Devici neretko ukazuje na naglašen analitičan um i na sposobnost dobrog logičnog rasuđivanja. Ovu osobu često prati sreća na polju obrazovanja i edukacije tako da najčešće brzo i efikasno uči i usvaja nove informacije. Kada je Fortuna u Devici dobro aspektovana to je pokazatelj predispozicija za dobro zdravlje i dug život. Osim toga, harmonični aspekti Fortune u Devici ukazuju na dobru koncentraciju i na dobru sposobnost pamćenja što ovoj osobi naročito osigurava dobro pozicioniranje na poslovnom planu...

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.