Emotivni horoskopski profil Blizanaca: kako da osvojite i volite kraljicu šarma

Od Blizanaca nikako ne treba očekivati: ljubavnu dramu, srceparajuće scene, tugu, patnju ili suze žalosnice.

Prvi susret sa osobom rodjenom u znaku Blizanaca ukazuje da je reč o vrlo neobičnim, interesantnim, veoma duhovitim i šarmantnim ličnostima. Dakle, epiteti koji idu uz njihovu pojavu, stas ili glas su: Blizanci poseduju zabavljački karakter i izrazitu elokvenciju, a veoma su vešti pri upotrebi različitih intelektualnih, mentalnih ili govornih strategija.

Važno je razumeti da je dubina njihovog bića ispunjena željom za promenom i istraživanjem i, naročito, da je radoznalost - njihov glavni pokretač. Naravno, "radoznalost" treba tumačiti kao njihovu želju za neprekidnim otkrivanjem novog iskustva ili za saznanjem i upoznavanjem sveta oko sebe. Uostalom, ne treba zaboraviti da njihovim sazvežđem upravlja Merkur te, da biste privukli njihovu pažnju i podstakli njihove emocije, potreban je određeni stimulans u vidu vizuelnog podsticaja, a najbolji efekat se postiže uvek kada zaintrigirate njihovu intelektualnu pažnju.

Živeti sa osobom u znaku Blizanaca znači zaboraviti na one klasične obrasce ponašanja i naročito, ne treba insistirati na nekim strogim, rigidnim ili krutim principima. Ukoliko kod Blizanaca postoji interesovanje za određenu osobu suprotnog pola, sigurno je reč o nekim "detaljima" koje samo oni primećuju kod nje, kao i o atraktivnom izgledu te osobe ili o njenom pomalo "neobičnom" ponašanju, ali i o nekom novom iskustvu koje Blizanac želi da "okusi".

Blizanci sa Strelčevima, Rakovi sa Jarčevima: koje su sudbinske veze horoskopskih znakova...

Postoji sjajna anegdota koja dobro ilustruje njihov psihološki profil i karakter, zatim njihov stil izražavanja, ćud i ponašanje. Čovek pita svog prijatelja (Blizanca) za razlog njegovog nedavnog ljubavnog brodoloma, a Blizanac mu odgovara: "Znaš, ta veza je postala suviše monotona, jednolična i opterećujuća. A onda, iznenada sam upoznao jednu novu i vrlo interesantnu osobu". Njegov prijatelj komentariše da je tako bilo i u nekim prethodnim slučajevima. Na to Blizanac odgovora: "Da, to me izgleda često prati u životu?!"

Obavezno treba imati na umu: osobu u znaku Blizanaca prvenstveno pokreću vizuelni momenat i kognicija, a emocije dolaze tek u nekoj narednoj fazi. Uostalom, Blizanci svoje emocije drže pod strogom kontrolom, jer obično ne uspevaju pravilno da doziraju određenu količinu emocija koju poklanjaju svom ljubavnom partneru ili osobi koja im se dopada. Ne treba zaboraviti da između osobe u znaku Blizanaca i njenog partnera postoji određena emotivna distanca, štit ili ograda, koju oni koriste iz samo njima znanih razloga. Imajući na umu sve ovo, potpuno je razumljiv njihov emotivni profil odnosno činjenica da njih ljubavni potresi, prekidi ili rastanci naročito ne pogadjaju, jer oni se ne uklapaju u tip "emotivnog paćenika". Naime, od Blizanaca nikako ne treba očekivati: ljubavnu dramu, srceparajuće scene, tugu, patnju ili suze žalosnice.

Dakle, svi oni koji poznaju psihološki profil Blizanaca računaju sa tim da su njihovi osnovni aduti inteligencija, verbalne sposobnosti ili spekulacija, kao i fantastična snalažljivost u različitim okolnostima. Ne treba zaboraviti da tipičan Blizanac uvek u svojoj glavi ima različite afinitete i interesovanja kada je u pitanju ljubavna tema, odnosno u njihovim mislima gravitiraju različite osobe, a u njegovim džepovima se nalaze neki "tajni spiskovi", i u njihovom imeniku postoje neke "tajne šifre". U svakom slučaju oni uvek imaju dobru alternativu, bez obzira na to da li je reć o ljubavnoj uvertiri ili o ljubavnom rastanku.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.