Duhovno, emotivno i astro isceljenje: zašto je retrogradni Merkur u Devici drugačiji

Zamrznuti u vremenu, pogledaćemo se jednog od ovih dana u ogledalo i znaćmo da možemo daleko bolje... Period retrogradnog Merkura u Devici je i donosi promene.

Tranzitni Merkur je 15. avgusta 2016. godine ušao u treću dekadu Device i kreće se ka kraju znaka, međutim, usled svoje retrogradnosti, on će tu ostati sve do 07. oktobra.

Retrogradnost Merkura je česta pojava ( oko 4 puta godišnje). Retrogradan Merkur je kao tipka Pause na DVD player-u, to je period kada vreme usporava, misli se gube, a izgovorene reči se ne čuju ili je njihova interpretacija pogrešna.

Retrogradnost planete se uvek vezuje za prošlost i povratak na staro, dok znak Device simboliše sitnice. Pošto se efekti retrogradnog Merkura već osete (Merkur je u svojoj senci - delu zodijaka kojim će se kretati retrogradno), pronašao sam jednu od svojih prvih astroloških beleški, koje sam nekad davno sastavio, baš o Merkuru u znaku Device.

Astrolog objašnjava: šta je retrogradni Merkur i kakav uticaj ima na naše živote...

Pedantan i analitičan, svaki pokret, životni potez mu je krajnje logičan, on vrlo ozbiljan. To je Merkur u znaku Device. Uz dašak Jupitera i Marsa on postaje precizan hirurg, a iscljeivanje, bilo fizičko, duhovno ili emotivno, i pomaganje drugima, životna mu je misija.

Iako je Devica po prirodi servilan znak, znak rada i služenja, u današnje vreme, to je polje zanatstva i usluga. Mehaničar, vodoinstalater, konobar,... sve je to Merkur u Devici. Ovaj Merkur ne brblja i ne vodi višesatne razgovore, on se druži sa svojim knjigama, uživa u svojoj kancelariji ili kućnoj biblioteci, gdje je svaki kvadratni metar precizno uređen, on upija znanje vekova i čeka podršku drugih kako bi u javnost izneo ono što on smatra apsolutnom istinom i prekinuo te višesatne rasprave, koje ga tako zamaraju.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.