Dnevni astroskop: zašto je važno da slušate intuiciju i poruku koju vam šalje Neptun!

Dnevni aspekti i tranziti za 23. novembar 2017. godine.

Sunce je nedavno ušlo u znak Strelca, te pojačalo optimizam, volju i uopšteno pozitivnu energiju.

Juče je i Neptun krenuo direktno sa 11* Riba. Neptun u Ribama je svoj na svome, te je dušu dao za maštarenje, snove i (ne)realne želje. I priznaćete da i vi, a i svi oko vas, od 2011. godine i ulaska Neptuna u Ribe, žive na ivici realnog i mogućeg, u nekom vlastitom matriksu, u svom balončiću od sapunice, čiji zidovi su mnogo tanji nego što se čine.

besplatna natalna karta.jpg

Neptun je obično retrogradan od juna do novembra, te opisuje period retrospekcije, lutanja u magli i čekanja konačnog rešenja za određeni problem ili situaciju (pogledajte koje polje vam počinje u znaku Riba).

Međutim, sada kada je ponovo direktan, Neptun donosi razrešenje situacije kroz intuitivne uvide u budući razvoj događaja. Strijelčevi i Ribe će napokon malo živnuti, odnosno trgnuti se iz letargije i maštarenja te početi da se bore za svoje ciljeve.

Tranzitni Saturn se već neko vreme nalazi na 26* Strelca, na tački Centra galaksije (astronomski, to je ogromna crna rupa u središtu naše galaksije). Kada se Saturn tu nađe, zahteva od nas oslobađanje od starih obrazaca ponašanja i delovanja, bili oni dobri ili loši.

Takođe, ova tačka je moćno intuitivno mesto, te aktivirana bilo kojom planetom pojačava povezanost sa kolektivnim nesvesnim, što nam omogućuje da se lakše izborimo sa prošlim, a da što bolje prihvatimo buduće događaje.

Saturn je u retrogradnom hodu već aktivirao ovaj stepen u periodu od kraja februara pa do maja, te će zaostale situacije iz tog perioda dobiti svoj epilog najkasnije do kraja prve sedmice decembra.

procitajte.jpg

Šta otkriva vaša kombinacija znaka i podznaka (9. deo): Strelac


Zbog Zemljine rotacije, jedan stepen zodijaka diže se iznad horizonta na otprilike svaka četiri minuta. Zato i sami možete uvideti koliko je važno da se zna precizno vreme rođenja!

Šta otkriva vaša kombinacija znaka i podznaka (1. deo): Ovan...

Šta otkriva vaša kombinacija znaka i podznaka (2. deo): Bik...

Šta otkriva vaša kombinacija znaka i podznaka (3. deo): Blizanci...

Šta otkriva vaša kombinacija znaka i podznaka (4. deo): Rak...

Šta otkriva vaša kombinacija znaka i podznaka (5. deo): Lav...

Šta otkriva vaša kombinacija znaka i podznaka (6. deo): Devica

Šta otkriva vaša kombinacija znaka i podznaka (7. deo): Vaga

Šta otkriva vaša kombinacija znaka i podznaka (8. deo): Škorpija

Strelac - Ovan

Snažna volja, velika radna sposobnost i maksimalno angažovanje u ostvarenju svojih zadataka: eto upadljivih osobina ove kombinacije dva Vatrena znaka. Pošto je duboko zadojen Jupiterovskim vrednostima, Strelac je sklon razumu, pokretu i prestižu.

Istovremeno je i nezavisan, čak pobunjenički nastrojen. U kombinaciji sa eksplozivnim i idealističkim temperamentom Ovna dobija se neka vrsta avanturiste za veliku stvar koji se izražava u istovremeno deliričnom i tragičnom entuzijazmu. Treba dodati i sposobnost stvaranja veoma razvijenih projekata, moć održavanja širokih društvenih veza i prijateljstava, duboko poznavanje ljudske duše i individualnih mogućnosti.

Pred nama je energična i neumorna ličnost, koja dobro poznaje samu sebe i druge ljude i entuzijasta je u ostvarivanju svojih ciljeva, bez obzira da li su realni, i praktični, ili intelektualni i duhovni. Svakodnevnica je ubija a stvarnost je čini deprimiranom; nemoguće je stimuliše a prepreke raspaljuju njenu strast. Osećanje za pravdu je elemenat koji daje pečat njenom načinu razmišljanja i delovanja, i zbog toga je ovakva osoba spremna da se upusti u svaku borbu, dajući sve od sebe a istovremeno ističući svoju ličnost...

U osnovi ste nemirni, vaš pristup svetu je neposredan pre nego diplomatski. Prilično ste ekstrovertni i tvrdoglavi, gotovo da uopšte ne osećate fizički strah; u stvari, skloni ste da svojom agresivnošću razdražujete ljude. Hrabri ste i dinamični, borite se za svoja ubeđenja kad je to potrebno, ali više volite da koristite duh. Govorljivi ste i bistri, pa dobro strukturišete svoje ideje i razvijate misao u smeru efikasnosti. Idete nalik na "blic" prema svetu, prema životu, sa neverovatnom radoznalošću i idealizmom koji je skoro neiscrpan.

Uvek ste spremni za brz početak, puni optimizma i obećanja. Ali tu je i nestrpljenje, teškoće nastaju kad treba dovršiti započeto, jer vam sve brzo dosadi i prelazite na nešto drugo. Žeđ za slobodom i pustolovinama, sklonost riziku i stremljenje idealima čine od vas velikog preduzetnika, istraživača, tvrdoglavog prethodnika i rođenog pionira - uglavnom ste obdareni velikom pokretljivošću i nepomerivim samopouzdanjem.

Privlače vas daljine, daleki predeli iz mašte; ako već ne kidate svoje veze sa domom, duboko u duši uvek ćete čuvati želju za odlaskom. Potrebno vam je da malo kultivišete (obuzdate) tu snagu koju imate i da negujete doslednost. Imate nagao temperament koji može da Vam stvori neprilike - dobro promislite pre nego što krenete u nešto glavom bez obzira.

Naivni ste, iskreni, spontani, idealista i strastveni. Mrzite uskogudost, nišće duhom, kukavičluk. Od svega toga naprosto ste operisani. Zov vašeg srca nikad nije uzaludan. Često se zaljubljujete, ali cenite svoju slobodu - obožavate nezavisnost i srećni ste jedino kada je sve pod vašom kontrolom. Od onih koje volite očekujete da prevaziđu sebe i da postanu onakva idealna bića kakva vi u njima vidite. Srećom, optimizam vas često spasava od teških razočarenja.

Strelac - Bik

Mora se priznati da je ovo jedna od najzanimljivijih kombinacija u zodijaku. Ova dva znaka su podjednako zaljubljena u život: jedan, Bik, više je puten, čulan, više materijalan, čvrsto vezan za zemlju, opipljiv, više "rođen", inkarniran; drugi, Strelac, više je kompleksan, "rastegnut" između svojih težnji da zadovolji svoje fizičke potrebe, i čulne - naravno - ali i one koje su podjednako jake a koje se odnose na duhovno.

Strelac - Bik ima snagu i hrabrost koje su neophodne da bi ostvario svoje ambicije. Rado izbegava sporedne puteve do cilja, jer se ne plaši nadmetanja. Osim toga, smisao za moral mu brani da čini kompromise i podvale - osim ako je njegov jak interes u igri. Voli da osvaja u visokom stilu i da maksimalno uživa u svom boravku na Zemlji. Koliko mu monotonija smeta, toliko ga prosečnost nervira. Njemu treba pokret, promene, usponi koje će da savlada i raznolikost u avanturama. Njegova društvena prilagodljivost i diplomatija donose mu opšte poštovanje okoline, tim pre što ume da se dopadne i da se pokaže u najboljem svetlu.

Strelac - Bik je sentimentalan, emotivan, entuzijasta i solidan. To je emotivac koji je ranjiv i sklon depresijama. Konzervativan, velikodušan i simpatičan, on voli da iznenadi, da traži novo, koristeći mogućnosti koje mu nudi život i zna da konkretizuje zgodne prilike. Sposoban je za fizičke napore i solidan je u moralnom pogledu. Jer, ma koliko da je konzervativan, ipak voli stabilnost, principe i predrasude. On voli avanture, ali ne i slučajne susrete: nestabilnost ga ljuti.

U ljubavi kod njega preovlađuju dva osnovna stava: ili se daje bez rezerve samo jednoj osobi, ne prestajući da iz svoje mašte crpi promene da bi pobedio svakidašnjicu ili, ako ne nađe pravog partnera, baca se u dionizijski svet koliko mu to njegove umne i fizičke sposobnosti dopuštaju. Bilo kako bilo, on uvek pokušava da deluje sa stilom i retko je sitan i lukav...

Vaša ključna reč je sloboda - sloboda misli, govora, akcije. Bezbrižni ste, prijateljski nastrojeni i optimista, verovatno ste u ranoj mladosti bili prilično nemirni, međutim, kako ste intuitivni i idealista, često vas u kasnijim godinama zainteresuju kakvi duhovni horizonti i tada se skrasitite. Potrebno vam je izvesno vreme da primite utiske i naučite novo. Vaš imidž - čulni ste i pomalo sami sebi povlađujete. Vi ste više na zemlji i praktičniji ste od tipičnog predstavnika znaka Strelca. Manje ste umešani u apstraktne idealističke aktivnosti.

Posedujete magnetizam i sposobni ste da svojim prisustvom delujete na svoju okolinu. Lako zavodite i vrlo dobro znate čemu težite i, s vremenom, to i dobijete. Tolerantni ste i prijatni sve dok vas neko ne isprovocira, ali "besni kao bik" kada vam neko stane na žulj. U životu ćete retko šta ostvariti bez strasti i potpune spontanosti. Oba vaša znaka vole život i zadovoljstva. Ipak, Sunce zbog toga reskira da se nađe u osmom polju, što vas može izložiti nekim traumama koje mogu duboko da obeleže vašu ličnost.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.