Dnevni astroskop: danas ćete poverovati da ljubav iz bajke zaista postoji

Dnevni aspekti i tranziti za 16. novembar 2017. godine!

Verujete li u bajke? U veštice i vile? Ale i aždaje? Nesrećne princeze po koje u zadnji tren stiže njihov princ na belom konju? Verujete? A u duhove? Svet nevidljivog?

Tranzitna Venera danas i sutra zatvara egzaktan trigon sa tranzitnim Neptunom u znaku Riba. Neptunu sam već posvetio jedan duži tekst, ovde ću preneti samo jedan deo!

besplatna natalna karta.jpg

Astronomski gledano, Neptun je osma po redu i četvrta po veličini planeta u Sunčevom sistemu. Za jedan pun krug oko Sunca, potrebno mu je nešto više od 160 godina. Neptun nije vidljiv golim okom, ali ako se poslužimo teleskopom videćemo tirkizno-zelenkastu planetu opasanu slabo vidljivim prstenovima.

Horoskop novca, tajni i strasti: evo šta nam donosi mlad Mesec u znaku Škorpije

U astrologiji, Neptun se vezuje za vančulna iskustva, transcendenciju, sanjarenje, idealizaciju... Neptun je svaki nestvaran događaj. Baš ono što vam se učinilo, ali ne možete to da dokažete, delo je Neptuna. Neptun je i svaka bajka, a u kontaktu sa Venerom eto i svih princeza čijim su nas dogodovštinama usrećivali ili plašili u detinjstvu. U svakom slučaju, kroz te priče smo učili o životu.

Neptun nije ni mašta ni san (to je Mesec), nije ni umetnost (opet Venera), ali jeste ono božansko nadahnuće, trenutak inspiracije, ta tanka linija koja odvaja običnu škrabotinu i umetničko delo. Neptun je taj koji inspiriše i boji ovaj svet, dajući mu obrise nestvarnog i vanvremenskog.

Neptun je i beg, magla, izmaglica, kafa, čaj, nikotin, otrov, halicunacija... Neptun nije umetnost sama po sebi (to je opet Venera), ali jeste film, kao zamišljena priča prenesena u stvarnost. Neptun vlada iracionalnim i nevidljivim. To je slepa vera u nekog ili u nešto. Ne, to nije religija, religijom vlada Jupiter. Neptun je mistik, Jupiter je filozof.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.