Dnevna doza horoskopa: ovaj znak danas ima hrabrosti da osvoji ljubav

Horoskop za danas predviđa ljubav, a samo će jedan znak imati veliku hrabrost da takvu šansu ne propusti!

Dnevni horoskop predviđa smelost da ispunite najlepše želje, a ovom znaku će dati sve od sebe da mu se ispuni najlepši ljubavni san, piše Lovesensa.

besplatna natalna karta.jpg

Rođeni u znaku Raka danas se oslobađaju straha od povratne reakcije. Smelo iskoristite povoljan raspored zvezda i preduzmite prvi korak u osvajanju osobe koja vam je nedavno ukrala srce. Prestanite da igrate na sigurno, jer ste uveliko u zoni prijateljske platonske ljubavi, a ako se taj osećaj nastavi izgubićete osobu koja je možda ljubav vašeg života. Najbolji savet dobićete od kruga bliskih prijatelja.

Rakovima uspeh na polju karijere varira, ali ovo je idealan dan da prihvatite izazov i autoritetima na poslu pokažete koliko ste sposobni. Ne prepštajte se prevelikom riziku zbog nestabilne finansijske situacije.

procitajte.jpg

Tri stvari sa kojima se u Kini započinje dan: jutro, priroda i tai či čuan

 

Ni u jednoj kulturnoj tradiciji priroda ne igra toliku ulogu u umetnosti i životu uopšte, kao u Kini. U parkovima, trgovima ili ulicama, svuda gde ima slobodnog prostora ljudi vežbaju. Nekada je to Tai Či ili Ći Gong, nekada ples, gimnastika ili puštanje zmajeva. Umetničke veštine kao slikanje, kaligrafija ili pevanje, takođe se praktikuju na otvorenom prostoru. Ova tradicija se zadržala do danas u modernoj Kini.

U kineskoj mašti posebno mesto zauzimaju planine koje se smatraju svetima, jer smo na taj način bliže bogovima. One takođe, manifestuju vitalnu energiju prirode, koja se na kineskom naziva ĆI. Priroda ne samo što prehranjuje čoveka i tako ga održava u životu, nego se u njoj nalaze i lekovite biljke koje daju dugovečnost.

Muzika za meditaciju: evo kako da iskoristite energiju mladog Meseca (VIDEO)

Čovek je u drevnim vremenima boravio u prirodi veći deo svog vremena. U njoj nije tražio samo eliksire besmrtnosti nego je čistio svoj duh i regenerisao se. Taoizam i konfučijanizam, a kasnije i budizam koji je stigao u Kinu u prvom veku n.e. veliki značaj daje prirodi, u njoj traži odgovore i tako stvara osnove kineske kulture. Mnogi filozofski koncepti stare Kine zasnivaju se upravo na posmatranju prirode. Taoisti i budisti su boravili na svetim planinama gde su meditirali i vremenom osnivali svoje hramove, pratili su ih hodočasnici, učenici i putnici. Arhitektura nikada nije remetila konture planina već se trudila da se uklopi sa postojećim okruženjem. Pesnici su slavili lepotu prirode, slikari su u njoj nalazili inspiraciju.

Taoizam nas uči da čovek mora da održi snažnu vezu sa prirodom radi psihičkog i fizičkog zdravlja. Tai Či i Ći Gong vežbe se zasnivaju na tome da je čovek provodnik između neba i zemlje i da je vežbanje u prirodi najdelotvornije. Ovaj drevni sistem vežbi je takođe nastao iz posmatranja prirode i životinja koje imitira. Jin i Jang simbol, Knjiga promena i mnogi drugi filozofski koncepti govore o promenama kao što su godišnja doba, dan i noć, sunce i tama i kako naći ravnotežu u tim suprotstavljenim pojavama. Kroz jutarnji Tai Či trening dobijate energiju za novi dan, osvarujete kontakt sa prirodom i sa samim sobom.

Balansiranje korenske čakre: 4 jednostavna koraka

U doba globalizacije vidimo da su istok i zapad postali jedno, učimo jedni od drugih i tako napredujemo. Tradicionalno i moderno se susreću u parku, automobili prolaze, čujemo buku u pozadini ali nalazimo svoj unutrašnji mir, osećamo energiju prirode, pa makar to bilo samo jedno drvo ili cvet. To je iskonska snaga koja neće nestati, uprkos tome što se nekada plašimo da je sve više betona oko nas...

Izvor: Lovesensa

 

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.