Dnevna doza dobrog horoskopa: za ovaj znak snovi danas postaju stvarnost

Pratite svoje snove... oni znaju put!

Dnevni horoskop - sekstil Meseca i Merkura - donosi nam više energije, kako za druženje tako i za različite intelektualne aktivnosti, piše Lovesensa.

Sigurno se osećate vedrije i energičnije, a dobar je dan i za planiranje budućnosti. Danas osmišljeni projekti imaće dobar razvojni put.

slikalink-ljubavni-horoskop-2018

Ribe danas slave pomirenje i prave velike planove s partnerom. Najvažnije je da održe duh zajedništva i ne donose odluke bez iskrenog razgovora.

Ako ste spremni za novu ljubav, drage Ribe, slobodno učinite prvi korak. Neka vam dovoljna motivacija bude osećaj da priželjkujete promenu i, verujte, snovi mogu postati stvarnost.

I na poslu će se pokazati da vaše nove ideje odlično rešavaju pitanja koja su iskrsla tokom projekta. Tim će umeti da to ceni.

Izvor: Lovesensa

PROČITAJTE JOŠ:

10 NAJVAŽNIJIH ČINJENICA O ZAGRLJAJU

ŠTA DA RADITE AKO JE VAŠ ČLAN PORODICE AGRESIVAN I NEPRIJATAN

KAKO SE PRAVI TEGLA SREĆE: ovaj ritual će vam doneti blagostanje

procitajte.jpg

5 mitova o hormonima u koje ne treba verovati: ginekološki vodič kroz žensku endokrinologiju

Hormoni utiču na mnoge procese u telu, od vašeg metabolizma, preko raspoloženja, do toga da li će vam kosa opadati ili ne. Oni su kompleksni i međusobno zavisni.

Doktor Sara Gotfrajd je provela decenije pokušavajući da pomogne ženama da upostave hormonalnu ravnotežu prirodnim putom, i tada je otkrila da mnogi ljudi veruju u bar jedan od narednih pet mitova o hormonima. Upravo to ju je motivisalo da ih ukratko izloži u vidu ginekološkog vodiča koji nije pisan suviše stručnim jezikom i koji će svaka žena lako razumeti i primeniti. Nije se ustručavala da izloži i svoje lično iskustvo i zato je njen tekst pisan upravo u 1. licu.

1. Mit broj 1: "Previše sam mlada da bih imala hormonski problem."

Problem: Kad sam bila mlađa, i ja sam mislila da je menopauza neka litica koja me tek čeka u dalekoj budućnosti i da ću s nje "pasti" tek u nekoj, tada za mene dalekoj, 50. godini.

Istina: Nije baš tako. Telo se sprema za menopauzu decenijama ranije i očekujte da vam da signale da li je sve u redu ili ne. Događa se da testosteron, DHEA, progesteron pa i čak i estrogen počnu da opadaju. U tridesetim godinama, već sam imala znake hormonskog disbalansa - češće menstruacije (svakih 26 umesto 28 dana), PMS, opadajući libido i struk koji je rastao bili su važni znaci.

Zdravi jajnici, štitna žlezda, materica: kako energija i čakre utiču na ženske zdravstvene probleme

2. Mit broj 2: "Osećam stalnu ravnodušnost (ili osećam se teška, ili stalno sam umorna). Nešto sigurno pogrešno radim."

Problem: Srce me zaboli kad čujem pacijentkinju kako za promene raspoloženja ili osećaj iscrpljenosti stalno krivi sebe umesto da potraži biološko objašnjenje.

Istina: Pre nego što počnete da pijete antidepresive ili jurite terapeute, znajte da bi trebalo biologiju da krivite za većinu vaših emocionalnih simptoma. (Ne kažem da ne bi trebalo da tražite pomoć stručnjaka ukoliko imate konstantne i jake simptome - molim vas uradite to.)

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.