Dnevna doza dobrog horoskopa: ovom znaku Merkur u Škorpiji donosi veliki životni preokret

Dnevni horoskop predviđa da će jedan znak danas uspeti da ostvari poslovne ambicije, a samo od jedne stvari zavisi da li će pobediti ljubavne prepreke!

Dnevni horoskop za danas predviđa jednom znaku veliku prekretnicu na polju karijere, ali ljubavna sreća ovoga puta neće biti na njihovoj strani, piše Lovesensa.

besplatna natalna karta.jpg

Merkur u znaku Škorpije rođenima u znaku Device danas pojačava moć i sposobnost komunikacije. Danas ste izvor dobrih ideja, mudrih reči, a vaš moćni intelekt u stanju je da vas navede na pravi put ka ostvarenju ciljeva. Vaš osećaj za procenu učiniće da hrabro krenete napred, a možda vas baš danas očekuje savršen poslovni dogovor ili veća zarada.

Međutim, ljubav će vam okrenuti leđa. Atmosfera u vezi nije pozitivna, pa ćete tražiti način da pobegnete iz takvog okruženja. Izađite sa prijateljima, otvorite dušu osobi od poverenja, a na kraju dana poslušajte glas srca. Jedino tako ćete uspeti da vratite ljubav i strast sa početka veze.

Izvor: Lovesensa

procitajte.jpg

HOROSKOP otkriva kakvu ljubav donosi tranzitna Venera: evo ko će se zaljubiti, a ko udaljiti

Tranzitna Venera se 15. oktobra 2017. preselila u znak Vage, svoje dnevno sedište.

Astrološka Venera je pandan grčkoj boginji Afroditi. Sama Afrodita je poznata pod 2 imena: Afrodita Urania i Afrodita Pandemos.

Nedeljni horoskop za period od 22. do 29. oktobra 2017: sedmica za povratak stare ljubavi i buđenje strasti...

Afrodita Urania (nebeska, rajska) predstavlja njenu duhovnu, božansku stranu, koja teži da se uzdigne iznad vremena, prostora i svih zemaljskih satisfakcija, dok je Afrodita Pandemos (zajednička svim ljudima), njena druga, požudna, zemaljska strana.

besplatna natalna karta.jpg

Prema Platonu, ovo su 2 različite boginje sa istim imenom. Starija, Afrodita Urania, nema majku, već je rođena u morskoj peni, nastaloj kad je Uranova krv pala u more. Druga, mlađa, Afrodita Pandemos, je ćerka Zevsa i Dione i predstavlja strast, hedonizam i fizičku ljubav.

Ako ovaj mit tumačimo sa astrološkog stanovišta, sama Venera ima 2 lica, Venera u svom dnevnom sedištu, vazdušnom znaku Vage, je Afrodita Urania, dok je Venera u svom noćnom sedištu, zemljanom znaku Bika, Afrodita Pandemos.

Dakle, sve do 8. novembra, Afrodita Urania dobija na snazi i uči nas istinskoj, univerzalnoj ljubavi.

Nil Donald Volš, autor bestselera ,,Razgovori s Bogom'', navodi da emocija suprotna ljubavi nije mržnja, već strah. Prvo je to strah od neuspeha, kada osobi kažete da je volite, da li ćete dobiti isti odgovor. Ako ga i dobijete, onda nastupa strah i preispitivanje da li će ta ljubav trajati.

U astrologiji, univerzalni signifikator ljubavi je Venera, dok strahovima vlada Saturn. I nije slučajno da je Saturn egzaltiran baš u znaku Vage. Jer pored straha, Saturn je i vladar vremena, te on postavlja temelje trajnosti nekog odnosa.

U uporednoj analizi između emotivnih partnera, svakako je poželjno imati uzajamno dobar odnos Saturna i Venere (trigon, sekstil, pa čak i konjunkcija u znaku Vage), jer to će značiti da vreme podržava ljubav i da takav odnos ima potencijala da potraje.

Suprotno tome, loš aspekt Saturna prema Veneri (konjunkcija, kvadrat opozicija, inkonjunkcija) će rušiti stabilnost veze, te ona neće trajati na duže staze (osim ako drugi markantni aspekti ne pokažu drugačije).

Horoskop skladne ljubavi: u kom je znaku vaša Venera i kako ona utiče na vezu i partnera...

podznak besplatno

Kvadrat će ukazati na udaljenost partnera, bilo da je to emotivno udaljavanje s vremenom, ili fizička (geografska) udaljenost između dve osobe. Opozicija najčešće donosi rušenje odnosa zbog drugih ljudi, inkonjunkcija naglu ,,smrt odnosa'' nakon nekog vremena, dok će konjunkcija Venere i Saturna najčešće delovati kao ,,omča oko vrata'' partneru čija je Venera u igri (odnos će se pretvoriti u gušenje, a neće moći lako izaći iz njega).

Za kraj, da se vratimo još malo na Veneru u znaku Vage. Za tu poziciju Venere obično kažu da pored toga što je veliki esteta i diplomata, uživa u šminkanju, sređivanju, skupoj obući i odjeći.

Dakle, Venera u Vagi nije lepa i šarmantna zbog onoga što nosi na sebi, već zbog onog što nosi u sebi, jer to su osobine koje se ne stiču, već sa kojima se rađa...

Astrolog: Miloš Tomić

 

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.