Dnevna doza dobrog horoskopa: ovaj znak provodi dan na slatkim ljubavnim mukama

Ponekad se u stabilnoj ljubavnoj vezi javi osećaj nalik lakoj dosadi... hmmm...

Dnevni horoskop obojiće optimizam koji nam donosi konjukcija Merkura i Meseca, piše Lovesensa.

Ipak, rođene u znaku Bika, taj osećaj inicijative i spremnosti na preokret može da navede na odluke zbog kojih bi kasnije mogli i zažaliti. Ako ste nemirni, razmislite o promeni u svojim navikama, prekinite rutinu egzotičnim predlogom partneru.

besplatna natalna karta.jpg

Ni usamljeni Bikovi nisu bez slatkih muka danas. Odjednom, dva zanimljiva poznanstva, a tako različita i neobična! Da li biste zaista mogli da započnete obe veze? To bi bio put u mučnu budućnost, radije svoju energiju usmerite na lične ciljeve i posvetite se sebi.

Na poslu ćete morati da zasučete rukave, ali imate podršku od šest planeta u Jarcu - dovoljno za ogromnu snagu i motivaciju kojima ćete prevazići sve prepreke!

Izvor: Lovesensa

Koji su najsrećniji dani za vaš horoskopski znak...

Nedeljni horoskop od 14. do 21. januara 2018. godine: sedmica sudbinskih susreta...

procitajte.jpg

Kako da stvorimo dobru karmu

Karma je pojam koji dolazi iz tradicije joge i budizma, pa se njegovo značenje često povezuje sa sudbinom. Poznavanje zakona karme pomaže nam da svoju slobodnu volju i moć odlučivanja upregnemo u stvaranje pozitivnih promena i boljeg života.

Karma je reč na sanskritu koja doslovno znači - delovanje, a to je delovanje koje uključuje sve što kažemo, uradimo, pa i sve što mislimo. Karma ne podrazumeva samo delovanje, nego i posledice delovanja. Zakon karme pojednostavljeno možemo da nazovemo zakonom akcije i reakcije. Ponekad se, s našeg zapadnjačkog gledišta, karma meša s konceptom greha i kazne. Ali u zakonu karme ne postoji koncept krivice ili osude. To je objektivan, logičan sistem uzroka i posledica.

Tu nema viših sila ili boga koji nas kažnjava ili nagrađuje, postoji samo naše sopstveno neznanje, strahovi, nekontrolisane želje i osećaji koji nam donose posledice koje nije lako prihvatiti i rezultati koje smatramo kaznom.

Mahatmi Gandiju pripisuje se izreka: „Bog je stvorio karmu i otišao u penziju", čime je želeo da naglasi da je zakon karme nepromenjiv i sveobuhvatan, precizan i tačan, ne treba mu sistem nadzora jer je postavljen delotvorno i pravedno. To je univerzalni zakon kome podleže sve u prirodi, svako od nas. Nema izuzetaka, protekcije i korupcije.

Tri vrste karme

U tradiciji Veda postoji slikovita priča koja pojašnjava značenje karme. To je priča o strelcu koji na leđima nosi tobolac pun strelica. Strelice u tobolcu simbolizuju nakupljenu karmu - rezultate svega što smo radili u prošlosti. Ta akumulirana karma zove se sanchita karma. Deo te akumulirane karme može da se vidi u našem karakteru, u našim sklonostima i stavovima.

Uz našu ličnu karmu, postoji i kolektivna karma koja se odnosi na naše porodične okolnosti, okolnosti mesta i vremena u kom živimo. Sve se to ocrtava u sanchiti, akumuliranoj karmi. Prema joginskoj tradiciji, karma može da se akumulira ne samo u ovom, nego i u prošlim životima. Kad je reč o zakonu karme, naši ljudski pojmovi vremena prilično su neprimenjivi.

Strelice u tobolcu oružje su koje imamo na raspolaganju, ono čime možemo da radimo, lovimo, ostvarujemo svoje nove ciljeve. One su duboki doživljaji koji oblikuju naše predstave, misli, iskustva. Sanchita karma sazreva, čeka pravi trenutak da se aktivira. Iz tobolca u pravom trenutku vadimo strelice i rešavamo staru karmu, ali stalno dodajemo i nove strelice, nove posledice sopstvenog delovanja.

30 skrivenih pravila karme za miran i spokojan život: šta će se dogoditi ako poslušate filozofiju Univerzuma...

Strelac vadi strelicu iz tobolca, smešta je u luk i napinje ga prema odabranoj meti. To je naša trenutna životna situacija u kojoj moramo da donesemo odluke i delujemo. Naš karakter i iskustvo, sopstvene želje i osećaji, sva prošla nakupljena karma doveli su nas u ovaj trenutak. Strelica u ruci zove se kriyamana ili agami karma. Kriyamana karma je neposredna akcija i reakcija na svaki trenutak, a agami karma je promišljeno i dugoročno planiranje. Ovo je najmoćniji trenutak za nas jer u njemu je na delu naša slobodna volja, kad imamo moć stvaranja buduće karme. Svojom odlukom stvaramo dobru ili lošu karmu. Vežbama i radom na sebi možemo da osvestimo želje i žudnje, privlačnosti i odbojnosti koje nas motivišu na delovanje. Kad osvestimo svoju motivaciju, strelicu svoje namere možemo pažljivije da usmerimo.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.