Dnevna doza dobrog horoskopa: ovaj znak danas nosi sunce u duši

Sunce jasno osvetljava put do sreće...

Dnevni horoskop - kvadrat Sunca i Saturna - mnogima donosi teškoće, različite prepreke pa čak i finansijske muke, piše Lovesensa.

Međutim, moćna mentalna snaga danas ispunjava Ribe i vitalizuje mnoge njihove odnose, pa su jači od mnogih i spremni da se suoče s teškoćama.

slikalink-ljubavni-horoskop-2018

Do kraja dana moguć je i neočekivan finansijski dobitak. Čak i ako se ne materijalizuje tako brzo, uspeh na poslovnom planu biće očigledan i dolazi u trenutku kad ste već pomislili da su vaši napori uzaludni.

U ljubavnom gnezdu sve je baš kako treba i ne skrivate zadovoljstvo što sreću i primate i pružate. Važno je što i partner i vi uspevate da nađete dovoljno vremena za sebe. Sunce plamti i u duši usamljenih Riba pa im je put do romanse osvetljen. Vi tačno znate šta je ono što želite i zato nemojte pristajati na bilo šta manje od toga.

Izvor: Lovesensa

procitajte.jpg

Uredan dom koji će uneti spokoj i u vašu dušu: 10 zlatnih saveta za red u kući i miran dan

„Vrlo često kupujemo stvari da bismo sebi dali privid nekog oblika životnog stila. Poistovećujemo se sa stvarima. Ako imamo te i te knjige, onda smo takvi i takvi. Reklame nam govore da, ako imamo to i to, bićemo srećni, uspešni i voljeni. Nažalost, nećemo. Mi nismo naše stvari. Mi smo ono što jesmo i nijedna stvar koju posedujemo ne može reći nešto drugo o nama“, naglašava profesionalna organizatorka Kristina Zvonar Brkić.

1. Šta je uzrok nereda?

Uzrok nereda u našim domovim uglavnom nisu mala kvadratura, manjak vremena za spremanje ili loša organizacija, nego, uglavnom, gomilanje stvari. Mnogi su svesni te činjenice dok gledaju kuhinjski sto zatrpan svime što nema veze sa ručavanjem ili orman s kojeg vire kartonske kutije pune davno zaboravljene odeće.

Prilikom čišćenja sami sebe obmanjujemo da se rešenje nalazi u dobroj organizaciji pa kupujemo sve veće kutije ili tražimo efikasnije trikove za skladištenje. Međutim, prebacivanje stvari sa jednog mesta na drugo samo je privremeno rešenje i pitanje je vremena kad će problem nereda ponovo iskrsnuti.

7 trikova Japanka Marie Kondo za uredan dom: ovako sređena kuhinja ne mora da se sređuje NIKAD više...

2. Održavanje privida

Zašto nam je tako teško da se odvojimo od stvari koje posedujemo upitali smo profesionalnu organizatorku Kristinu Zvonar Brkić. „Vrlo često kupujemo stvari da bismo sebi dali privid nekog oblika životnog stila. Poistovećujemo se sa stvarima. Ako imamo te i te knjige, onda smo takvi i takvi.

Reklame nam govore da, ako imamo to i to, bićemo srećni, uspešni i voljeni. Nažalost, nećemo. Mi nismo naše stvari. Mi smo ono što jesmo i nijedna stvar koju posedujemo ne može da kaže nešto drugo o nama“, naglašava organizatorka i autorka priručnika za samoorganizaciju "Vreme i Vi 'na ti'".

3. Odluka o spremanju mora da bude vaša

Sa stotinama sati organizacije iza sebe i učešća u raščišćavanje tuđih domova, Kristina Zvonar Brkić će vam pomoći da ne upadnete u najčešće zamke spremanja, nego da raščišćavanje doma od stvari kojima dajete sentimentalnu ili statusnu vrednost bude što bezbolnije, ali istovremeno i vrlo efikasno.

Prvi Kristinin postulat generalke jeste da odluka o pospremanju mora da bude isključivo vaša jer, naravno, nećete biti efikasni ako vas neko drugi na to prisiljava. „Sami morate uvideti koju će vam korist spremanje kuće doneti. A dobićete mnogo“, ističe Brkić, „jer steći ćete dom u kojem se osećate prijatno, umesto da vas podseća na nedovršene poslove. Stvorićete svoje utočište - mesto za kvalitetno druženje sa porodicom i mesto za opuštanje.“

Ono u čemu se metoda naše sagovornice najviše razlikuje od metode svetski poznate organizatorke Mari Kondo, koja zagovara brzinsko spremanje po kategorijama, jeste to da generalno spremanje treba obavljati polako, korak po korak.

4. Samo jedan orman ili policu

„Ako je osoba dugo akumulirala nered, ne možemo očekivati da će ga brzo srediti. Možemo to uporediti sa principom mršavljenja“, objašnjava Kristina. Kao što će se teško odlučiti za dijetu, jednako izazovno i naporno zvuči predati se generalnom spremanju. Tu nameru, zato, najčešće odlažemo mesecima, pa i godinama, jer nam se čini da je pred nama vrlo velik posao i kako ga nikad nećemo uspeti da ga završimo.

Da biste od šume (nereda) videli drvo, problem kojem ćete se posvetiti, Brkić predlaže da se odlučite za spremanje jedne prostorije ili još manji izazov – jednog ormana. Time ćete izbeći jednu od početničkih, kontraproduktivnih grešaka – prevelik zalogaj koji će vam oduzeti previše vremena pa ćete vrlo brzo, iscrpljeni i demotivisani, odustati.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.