Dnevna doza dobrog horoskopa: ovaj znak danas budi uspavanu ljubavnu vatru

Dnevni horoskop predviđa divnu ljubavnu bajku, ali uspeh dolazi na polju posla i finansija!

Dnevni horoskop - sekstil Sunca i Urana donosi samopouzdanje, a u vazduhu se oseća slobodan duh i težnja ka ostvarenju najvećih ciljeva, piše Lovesensa. Evo koji znak će danas probuditi uspavanu ljubavnu vatru!

Lunarna astrologija: šta vašem znaku predviđa Mesečev horoskop do 30. juna 2018. godineLunarna astrologija: šta vašem znaku predviđa Mesečev horoskop do 30. juna 2018. godineMlad Mesec donosi rešenje sukoba i lepe promene, dok pun Mesec budi stare emocije! Proverite šta vašem znaku predviđa lunarmni…

Drage Device, ovu subotu želećete da provedete ušuškani u partnerovom zagrljaju. Provešćete nekoliko divnih i romantičnih sati koji će biti ispunjeni otvaranjem srca. Ne zaboravite da unesete malo avanture i promene ako ste više godina u vezi ili braku. Svakog dana podsećajte partnera koliko ga volite, poštujte se međusobno i vaš odnos postaće ljubavna priča bez kraja.

Ključ uspeha krije se u timskom radu. Imate samopouzdanje i optimizam, pa lako motivišete kolege. Pokažite svoj maksimum i, ako dobro uradite projekat na kojem trenutno radite, moguće je da vas očekuje veliki uspeh. Štedljivi ste i umete da raspodelite novac!

procitajte.jpg

Kako sprečiti nervozu tokom PMS: 6 super načina za izbegavanje stresa i napetosti u periodu pre ciklusa

Ukoliko ste došli do ovog teksta tražeći rešenje kako smiriti nervozu tokom PMS, onda vam je sigurno dojadilo da vaš menstrualni ciklus upravlja vašim životom. I sasvim sigurno, tih nekoliko dana pred menstruaciju čini vam se da je ništa nije pod vašom kontrolom. Pa koliko su vam puta samo neke neželjene reči izašle iz usta kao da su tuđom glavom vođene i povredile neku vama dragu osobu? I koliko ste puta prekršili dijetu, jer ste umirali od želje da pojedete čokoladu koja je bila jača od vašeg karaktera? Da li vam se redovno čini da su vam živci na tankoj žici i stalno balansirate nad svojim životom?

Napitak koji leči otok i izbacuje višak vode iz tela: recept koji je primenjivao i sam Hipokrat (RECEPT)Napitak koji leči otok i izbacuje višak vode iz tela: recept koji je primenjivao i sam Hipokrat (RECEPT)Iako se u našim kuhinjama neretko upotrebljava, retko ko zna lekovita dejstva ove čarobne biljke i ume da pripremi UKUSAN napitak…

Za početak, hajde da objasnimo otkud ta veza nervoze i PMS koja od vas regularno pravi vešticu i zbog koje dobijate etikete poput "nervozna žena".

Kako PMS izaziva nervozu?

Pa kako? Jednostavno! Pogledajte samo listu najčešćih PMS simptoma i odmah će vam biti jasno da tu nema mesta za cveće, leptiriće i proleće. Naduvenog stomaka, sa masnom kosom, glavoboljom i živcima napetim ko strune sigurno se ne osećate srećno i poletno i puni energije. To ima samo u nebuloznim reklamama za uloške.

Pa dobro, da bismo znali kako smiriti nervozu tokom PMS-a, treba da se izborimo sa uzrocima, zar ne?

Masnu kosu lako ćete oprati, popićete lek za glavobolju i napolsetku neki lek protiv nadutosti ili ćete povesti računa o svojoj ishrani.

Prosto k'o pasulj, zar ne?

Dok ne dođete do stavke sa živcima i osećaja da vam se svet okrenuo naopačke i da vam je sopstvena koža 3 broja manja.

Uzrok toga može biti sledeće:

Povećan nivo kortizola ili hormona stresa neposrdeno pred menstruaciju. A još ako ste inače pod dugoročnim stresom pa nivo kortizola koji raste probija granice, nateže nerve i stvara nervozu, još ste podložniji ovom uzroku.

Hormoni igraju tu bitnu ulogu, jer od njih zavisi kako telo reaguje na neurotransmitere u telu.

Činjenica da ste žensko. Ne, nismo hteli da vam otkrijemo toplu vodu i obavestimo vas da je PMS ženska boljka, pa samim tim i nervoza u PMS-u. Ali činjenica je da su žene po prirodi sklonije nervozi, anksioznosti, depresiji, promenama raspoloženja. Uzrok tome mogu biti i socijalni faktori i savremen način života koji je danas previše opterećujuć za žene jer treba da se ostvare u raznim ulogama - kao majke, poslovne žene, domaćice, supruge. Tokom PMS-a je teško pohvatati sve te uloge koje preopterućuju i gle čuda - eto nervoze!

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.