Dnevna doza dobrog horoskopa - ovaj je znak danas pod nežnom zaštitom Venere

Ljubavna vrteška danas će zaneti ovaj znak horoskopa....

Dnevni horoskop - trigon Meseca i Venere - naglašava značaj ljubavi, nežnosti, prijatnosti, ljubaznosti... sve tople emocije danas imaju posebnu težinu, piše Lovesensa.

slikalink_o_seksualnosti.jpg

Najlepšu zaštitu Venere danas uživaju Škorpije - planeta ljubavi učiniće sve da biste ovaj dan dugo pamtili i čuvali ga u svom srcu. Ispuniće vam se najintimnije želje, a partner će biti spreman da vaš odnos podigne na još viši nivo.

Usamljene Škorpije takođe trepere zbog nežnih emocija, ali ne treba da zbog zanosa izgube iz vida širu sliku. Ako vaša ljubavna vrteška počinje da se okreće prebrzo, a niste sigurni da ima perspektivu i budućnost, možda je ipak bolje da se trgnete na vreme.

Čuvajte se i u fizičkom smislu, niste u punoj formi. Na poslu igrajte na kartu strpljenja, mada svi znaju da to nije vaš uobičajeni adut. U tome i jeste šansa za uspeh ovog pristupa.

Izvor: Lovesensa

procitajte.jpg

Kako da povećate svoj erotski IQ

Kolika je vaša erotska inteligencija? Kako dosegnuti svoj puni potencijal? Kako evoluirati u seksualno zrelu osobu? Ove i brojne druge odgovore potražili smo u dve naoko suprotstavljene nauke, koje se zapravo upotpunjuju - u zapadnjačkoj medicini, koju praktikuju seksualni terapeuti, i Quodoushki, predivnim šamanskim učenjima i ljubavnim tradicijama američkih domorodaca. Obe nas podstiču na istraživanje seksualnog ‘ja', iskrenost prema sebi i otvorenost prema partneru jer je to jedini način da svom intimnom životu damo pravu energiju.

Iako je savremeno društvo hiperseksualizovano i pridev „seksi" čujemo svuda, mogli bismo pogrešno da zaključimo da smo nakon više vekova tabuiziranja te oblasti konačno slobodni i seksualno zreli. Ali, da to nije tako, uveravaju nas Ida Šamanović, zagrebačka psihoterapeutkinja i seksualna terapeutkinja, i Amara Čarls (Charles) iz SAD, specijalista u oblasti intimnih odnosa i sertifikovana učiteljica Quodoushke, drevnih znanja o seksualnosti baziranih na šamanskim učenjima.

Ljubav, privlačnost i seksualna intimnost: kako se razlikuje zaljubljenost od ljubavi...

Seksualna ili erotska inteligencija je, napominje dr Šamanović, mnogo više od naglašavanja oblina, izazovnog oblačenja, informisanosti o biologiji razmnožavanja ili pak znanja o seksualnim tehnikama i položajima. „To je sinteza kognitivne, emocionalne i duhovne inteligencije u sferi seksualnosti. Ona obuhvata osvešćenost sopstvene seksualnosti, unutrašnjih osećanja, potreba i funkcionisanja, kao i sposobnost za otvoreni razgovor s partnerom. Jednako je važna i informisanost o seksualnosti bazirana na naučnim činjenicama, a ne sveprisutnim, pogrešnim mitovima", obrazlaže terapeutkinja.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.