Dnevna doza dobrog horoskopa: ova 3 znaka danas privlače novac i uspeh

Zvezde pletu mrežu uspeha i obilja, a ova 3 znaka danas imaju priliku da postanu magnet za novac i sreću!

Zvezde su odlučile da probude tri uspavana znaka Zodijaka, pa će im današnja poslovna aktivnost doneti obilje i sreću, piše Lovesensa.

Vodolije će danas u okviru posla doživeti velike promene. Moguće je da dobijete novog šefa, promenite tim u kojem radite ili poziciju. Svejedno, snalazite se na poslu kao riba u vodi i lako ostvarujete prihode, ali ne zaboravite da obnovite energiju za nove pobede.

besplatna natalna karta.jpg

Strelci danas treba da iskoriste mudrost i kreativnost kako bi ostvarili uspeh. Svaki rizik će se isplatiti, a intuicija vam daje odgovor na dileme. Iako se mnogi protive promenama na poslu i savetuju vas da se ne ističete, Ovnovi će samo na ovaj način uspeti da postignu poslovni cilj. Dragi Ovnovi, dajte sve od sebe, jer vas u narednom periodu očekuju vredne nagrade.

Izvor: Lovesensa

procitajte.jpg

20 poruka koje šalje boginja Lilit svim ženama: evo gde leži vaša moć boginje

 

Boginja Lilit predstavlja jednakost, strast, kreativnost, poštenje, hrabrost, pobunu, nezavisnost i žensku moć.

Mnogi je cene, jer je simbol božanske matrijarhalne energije koja odbija da se s njom dominira ili kontroliše.

Lilith i Adam su stvoreni podjednako iz istog komada prašine planete Zemlje, međutim, Adam je verovao da je muška energija bolja od ženske energije - dakle, zapovedio je Lilit da mu služi i ispunjava njegove potrebe i želje.

10 osobina zbog kojih volimo osobe rođene u aprilu: evo zašto su deca aprila neustrašive i romantične duše...

Kada je Adam pokušao seksualno podčiniti Lilit, ona je odbila njegovu ponudu. Odbila je biti pokorna ili koristiti svoje telo kao seksualni dar samo za njegovo zadovoljstvo.

Adamova odlučnost da dominira nad njom, prouzrokovala je njen odlazak iz Edenskog vrta, jer je htela imati slobodu da se izrazi kako želi, piše Elephant journal. Ona je htela da bude ta koja će odlučiti kome će biti dopušten pristup njenoj svetoj ženstvenosti. Donela je odluku da će podeliti ove aspekte sebe samo ako se prema njoj bude odnosilo kao prema ravnopravnoj osobi.

Kada je Lilit napustila Edenski vrt, Adam je kao zamenu na dar dobio Evu - koja je, za razliku od Lilit, bila spremna slušati ga i biti podređena patrijarhatu. Bila je spremna igrati ulogu poslušne supruge.

Po izlasku iz vrta, Lilit je došla na loš glas, ugled joj je bio narušen, jer se neustrašivo usprotivila patrijarhatu, tako da je prikazana kao demon s mračnim osobinama. Međutim, to nije bio pravi prikaz.

Hebrejske legende objašnjavaju kako je bila demonizirana kada je napustila raj, jednostavno zato što je imala hrabrosti da se održi u nenom jezgru snage i što nije dopustila Adamu da je tretira kao manje vrednu.

Lilit je bila borac za jednakost i htela je da žene shvate koliko su moćne kada koriste svoju božansku žensku energiju. Postala je zabrinuta zbog Adamovih planova za Evu pa se sama pretvorila u zavodljivu zmiju, te se vratila u Edenski vrt, gde je Evu namamila da pojede zabranjenu jabuku, koja je bila plod sveg znanja.

Lilit je želela sestrinstvo, a ne osvetu, kako mnogi spisi prikazuju. Lilit se nadala da će Eva, kada pojede voće, steći uvid i jasnoću, pa da će vidjeti Adamov karakter i jasno se zauzeti za sebe. Htela je da Eva postane mudrija i svesnija.

Lilit je mislila da će se Eva osećati osnaženo kada prepozna svoju božansku ženstvenost, te da će odbiti ograničiti ili ugroziti sebe predavanjem svog uma, tela i duše Adamu.

Već generacijama, ženska energija je percipirana od strane mnogih kao manje snažna od muške energije. Kao žena, mnogo sam puta u prošlosti, osetila gnjev muške energije - fizički, mentalno ili emocionalno.

Sada, kada sam suočena sa snažnom, agresivnom ili tiranskom muškom energijom, kada se osećam kao da sam izgubila snagu i da samo plutam iznad vode - uskladim se s energijom boginje Lilit i s ljubavlju osećam kako me ona graciozno ohrabruje, energizira i osnažuje.

Kada bi Lilit sada bila ovde pored mene, evo što mislim da bi ona rekla:

3 lica svakog horoskopskog znaka: evo koja dekada znaka kroji vašu sudbinu...

"Nemoj biti snuždeno ili obeshrabreno, dragoceno dijete svemira.

Ja vidim, ja poznajem tvoju borbu, boriš se protiv sila koje provodi drevni patrijarhalni sistem. Nažalost, neki ljudi se osećaju superiorno kada dominiraju i kontrolišu.

Hodaj uspravno, dragoceni cvete-nisi sada u Edenskom vrtu.

Ne možeš biti izbačena, kritikovana ili osuđena; sada rasteš na vlastitom svetom tlu.

Dakle, okreni se i ne obraćaj pažnju na one koji te pokušavaju oboriti.

Znam da je ponekad teško, jer nikada nisi imala čvrst temelj gde bi negovala svoje korene i mesto koje bi nazivala svojim domom, ali ja pazim na tebe, ja ću te čuvati od zla i pružiti ti vodstvo svaki put kad me pozoveš.

Oni koji te okrutno odbacuju samo ne znaju drugačije.

Oprosti im. Ti si alhemičar i možeš preobraziti negativnost koju ti šalju.

Oni ne vide veličanstveni sjaj koji ja vidim kad te pogledam i vidim što se nalazi izvan tvojih očiju natopljenim suzama.

Znam da boli kad si neshvaćena, zlostavljana i napuštena, kada te bezdušno napuste, to je samo zbog njihove vlastite nesposobnosti da sjaje. Oni misle - ako priguše tvoje svjetlo, svet neće primijetiti kako se sjajiš.

Nikad nemoj osećati sram, kajanje ili krivicu zato što si ono što jesi. Živi autentično i bez straha, i učini što je potrebno kako bi ostvarila životni poziv.

Nemoj da te brine što drugi misle o tebi - slomićeš se budeš li pokušavala ostvariti njihova nerealna očekivanja.

Budi neobuzdana - žestoka, samouverena - i otiđi od svakoga ko te smatra manje vrednom, podređenom i namerno ti uzrokuje štetu.

Prigrli svoju božansku žensku suštinu i slavi svoju senzualnost, bez osećaja pritiska da je podeliš.

Dala si previše svoje snage ljudima koji je ne cene - ali gotovo je s tim. Vreme je da ponovo stekneš svoju moć i uzdigneš se sa ženskom snagom.

Oni sumnjaju u tvoju intuiciju i tvoje isceliteljske moći, oni pokušavaju oduzeti tvoje inherentne darove skrivene unutar ženskog srca.

Oni te omalovažavaju, obeshrabruju i koristite reči kojima ti žele oduzeti moć, ali nemoj izgubiti fokus - marširaj napred i ostavi nevernike iza sebe.

Ovde sam da zatražim od tebe da okusiš slast oslobađajuće jabuke, koju su ti zabranili da ugrizeš, tako da možeš dobiti znanje, uvid, mudrost i drevna učenja koja ti s pravom pripadaju.

Voli otvorena srca, ali ne zaboravi reći ‘ne' kada ideš protiv svoje duše ili kada nešto preti tvojoj nezavisnosti i slobodi.

Nikad se nemoj osećati manje vredna. Niti jedan muškarac nije bolji od tebe.

Zadrži svoju ženstvenost i budi ponosna na nju - ona je daleko moćnija i jača od onoga u što te uverio svet u kojem živiš."

Izvor: Atma

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.