Dnevna doza dobrog horoskopa: najsrećniji dan za jedan vazdušni znak Zodijaka

Dnevni horoskop predviđa dan zabave, ljubavnog zanosa i mira, ali ovo jedan znak treba da uradi za dobru energiju u narednoj godini!

Dnevni horoskop predviđa optimizam, sreću i želju za uspehom, a evo koji znak će najviše uživati u prvom danu 2018. godine, piše Lovesensa.

besplatna natalna karta.jpg

Dragi Blizanci, danas ćete pokazati svoje kvalitete, naročito u odnosu sa bliskim ljudima. Dan započnite u druženju sa porodicom, a prijaće vam i društvo dragih osoba koje odavno niste videli. Veče vam donosi zabavu i uživanje sa prijateljima, a zvezde jačaju samopouzdanje i šarm, pa su velike šanse da baš ove noći započnete divnu romansu.

Iako maksimalno uživate, telo šalje signale koje morate da poslušate. Neophodan vam je odmor i detoks kako biste obnovili energiju.

procitajte.jpg

Horoskop za period tranzitne Venere u znaku Jarca: ovu ljubav ne smete propustiti do 19. januara 2018. godine

 

Čekaj me

Čekaj me, i ja ću sigurno doći
samo me čekaj dugo.
Čekaj me i kada žute kiše
noći ispune tugom.
Čekaj i kada vrućine zapeku,
i kada mećava briše,
čekaj i kada druge niko
ne bude čekao više.
Čekaj i kada pisma prestanu
stizati izdaleka,
čekaj i kada čekanje dojadi
svakome koji čeka.

Čekaj me, i ja ću sigurno doći.
Ne slušaj kad ti kažu
kako je vreme da zaboraviš
i da te nade lažu.
Nek poveruju i sin i mati
da više ne postojim,
neka se tako umore čekati
i svi drugovi moji,
i gorko vino za moju dušu
nek piju kod ognjišta.
Čekaj. I nemoj sesti s njima,
i nemoj piti ništa.

Čekaj me, i ja ću sigurno doći,
sve smrti me ubiti neće.
Nek rekne ko me čekao nije:
Taj je imao sreće!
Ko čekati ne zna, taj neće shvatiti
niti će znati drugi
da si me spasila ti jedina
čekanjem svojim dugim.
Nas dvoje samo znaćemo kako
preživeh vatru kletu -
naprosto, ti si čekati znala
kao niko na svetu.

1941.

Ovako je ruski pesnik Konstantin Simonov pisao iz zarobljeništva glumici Valentini Serovoj, svojoj najvećoj ljubavi. A ona, Jarac k'o Jarac, tvrdoglava, disciplinovana i do groba verna, odlučila je da zaista čeka. I čekala je. Dugo. Najduže. Ali isplatilo se. Njen Saturn (13* Lava) je u trigonu sa njegovom Venerom (24* Strelca). Dati zavet (Saturn) i održati ga (trigon).

Tranzitna Venera je zakoračila u znak Jarca 25. decembra 2017. godine. Ovaj tranzit će obeležiti kraj 2017. i početak 2018. godine. Jarac je znak čekanja, ozbiljnosti, građenja pozicije, skupljanja i zatvaranja. Kako onda voleti dok je Venera u Jarcu?

Kakve su osobe sa Venerom u Jarcu

Kako uopšte zavesti jednu Veneru u Jarcu? Kako je Angelini Jolie pošlo za rukom da na snimanju filma "Mr. & Ms. Smith", zavede Brada Pitta, koji ima Veneru u Jarcu? Kako zavesti nordijsku lepoticu Scarlett Johansson ili filmsku divu Julianne Moore? Kakve su karakteristike morale imati žene koje je zavodio veliki Frank Sinatra? Kako su to radili Elvis Presley ili Rock Hudson?

Za Veneru u Jarcu će reći da je hladna i neumoljiva, jer Veneri, kao benefiku, nije mesto u kući Saturna, velikog malefika. Lilly zapaža da su u astrologiji Veneri sve planete prijatelji, osim Saturna. Vreme ruši ljubav, ali istovremeno, Saturn je egzaltiran/ushićen u znaku Vage (Venerino sedište), da bi izgradili ljubav, potrebno je vreme!

Venera u Jarcu nekako voli uzaludno čekanje i traženje izgovora.
-Ne, neću ga pozvati sad, možda spava... ili uči! Da, sigurno uči! Ali, nije bitno... pozvaću ga sutra... možda...
- Ne, ne mogu joj napisati poruku. Možda ona nije za mene. Da, sigurno nije, izvan je moje lige...

Dok je Venera u Jarcu, ljubav treba da bude onakva kakva jeste - jasno definisana. Venera u Jarcu možda voli da čeka, ali ne voli prenemaganja. Ako nekog volite, recite mu to! Možda će se situacija razvijati u oba smera, a možda i neće... u svakom slučaju, nećete znati ako ne pokušate. Zapamtite da je strah od neuspeha, gori od samog neuspeha. Nemojte sami rušiti svoje snove i nadanja, drugi će to učiniti za vas. A vi ćete se, naravno, svim silama boriti protiv toga.

U natalnoj astrologiji, Venera u Jarcu obično donosi ljubav prema partneru sa razlikom u godinama, tj. u mladosti donosi starije partnere, a u kasnijim godinama života mlađe partnere. Venera u Jarcu teži ozbiljnim, odgovornim, pozicioniranim osobama, skladne građe, visine nešto iznad proseka, savršenih kostiju lica, koje kao da je ostalo zarobljeno u nekom prošlom vremenu.

Bez obzira na to da li imate natalnu Veneru u Jarcu, ako u vašem životu postoji ovakva osoba ili ako se takva pojavi do 19. januara, nemojte propustiti tu priliku. Ovo je vreme za ljubav zarad ljubavi, vreme za ono starinsko ašikovanje, za okamenjene/fiksirane poglede sa druge strane ulice, tople zagrljaje u zimskoj noći dok vam lice boje prve pahulje, za neizgovorene reči koje sve govore.

Ne, ovo nije vreme za ekstravagantne poklone i skupe večere, Venera u Jarcu voli racionalnost i pametno trošenje. Venera u Jarcu ne voli skupe bombonjere, dovoljne su mentol čokoladice i već ste kupili pola njenog/njegovog srca (ukus mentola - Saturn). Jeste ta druga strana pomalo i egocentrična, ali ako vas zavoli, za vas će pomerati planine i preskakati vekove.

Iako se već početkom ovog tranzita počela osećati pojačana depresivnost, te je nakon razigrane Venere u Strelcu, Venera u Jarcu spustila neku maglu koja se zavlači u najudaljenije uglove duše i ruši nas iznutra, uvek postoji sistem preuzimanja energija. Kako bi Susan Sontag, vlasnica Venere u Jarcu rekla: "Depresija je samo melanholija bez svog šarma."

Za vreme Venere u Jarcu uživajte u klasičnoj muzici (Bethoven je recimo imao Veneru u znaku Jarca), uživajte u La Divina glasu Marie Callas ili u očaravajućim notama La Vie en Rose neponovljive šansonjerke Edith Piaf (obe su imale Veneru u Jarcu), čitajte Dostojevskog (Venera u Jarcu) ili biografiju Steva Jobsa (pogodili ste, još jedna Venera u Jarcu). Tu su i filmovi Sir Anthonyja Hopkinsa ili Richarda Burtona.

I preporuka za kraj - budite jednostavni... Da, tako savršeno jednostavni. Ne komplikujte svoj emotivni život, ne mučite se gotovo nemogućim finansijskim konstrukcijama, ne težite ka nemogućem, već ka onom realnom i trenutno dostupnom. Nikad ne znate gde će vas nešto sasvim obično i prosečno odvesti... iz običnog žira niče moćan hrast.

Zapamtite:

"Lako je voleti ružu. ali potrebno je mnogo više da biste voleli list. Obična je stvar voleti nešto prelepo, ali je nešto prelepo voleti običnu stvar."

Astrolog: Miloš Tomić

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.