Dnevna doza dobrog horoskopa: kome moćna Venera danas daruje šarm i ostvarenje slatkih snova

Dnevni horosokop predviđa veliku šansu za uspeh na poslu, a na ljubavnom polju čekaju vas slatki planovi!

Dnevni horoskop - Mesec u znaku Škorpije u sekstilu je sa Saturnom u Jarcu, a to nam donosi odgovornost, spremnost i talenat za super organizaciju, piše Lovesensa. Danas ste entuzijastični, a iako je ovaj aspekt povoljan za posao, jedan znak će uživati u čarima ljubavi!

Horoskop - Mesečeve mene otkrivaju tajnu vaše sudbine u 2018. godini: evo koga čeka napredak na poslu i sreća u ljubavi (GODIŠNJI HOROSKOP)Horoskop - Mesečeve mene otkrivaju tajnu vaše sudbine u 2018. godini: evo koga čeka napredak na poslu i sreća u ljubavi (GODIŠNJI HOROSKOP)Astrolozi tvrde da svaka promena Meseca menja našu sudbinu, raspoloženje i želje, a evo šta horoskop predviđa za Mesečeve mene u…

Drage Ribe, danas ćete uživati sa partnerom, a očekuje vas dan pun slatkih planova. Moguće je da ćete uskoro otići na jedno divno i romantično putovanje. Osećate da ste partner i vi odlučili da promenite loše navike kako bi vaša veza bila što lepša i prijatnija za oboje. Zajedno ćete odlučiti da treba da malo pobegnete od rutine, zato uživajte u romantičnima avanturama i zabavi koja će vas još više zbližiti.

Zvezde su odlučile da se danas dogodi važna prekretnica na polju karijere. Planete vam šalju dobru energiju i sposobnost odlične komunikacije, a Venera pojačava vaš prirodni šarm. Kada se sve spoji, očekujte da ćete zablistati i predstavićete sebe u najboljem mogućem svetlu kad dobijete važnu poslovnu ponudu.

procitajte.jpg

Kako da za nekoliko minuta aktivirate hormon sreće: evo šta se dešava u telu kada slušate omiljenu muziku

Na euforično stanje prilikom slušanja određene muzike utiče hormon dopamin kojeg luči mozak, podstičući osećaj zadovoljstva, sličan onome koji izaziva omiljena hrana. Prilikom slušanja omiljenih pesama dolazi do povećanog lučenja dopamina u takozvani strijatum, koji se nalazi u prednjem delu mozga.

Tako nešto se ne dešava ukoliko se pušta muzika koja nam se naročito ne sviđa, ističu stručnjaci Univerziteta u Montrealu, nakon obavljenih istraživanja.

Muzika za meditaciju: evo kako da iskoristite energiju mladog Meseca (VIDEO)Muzika za meditaciju: evo kako da iskoristite energiju mladog Meseca (VIDEO)Meditacija je savršena antistres tehnika za opuštanje, a evo uz koju muziku treba da meditirate dok vlada mlad Mesec!

Taj poseban osećaj zadovoljstva meren je skenerom na kome su, osim količine dopamina, praćeni i broj otkucaja srca, telesna temperatura i disanje. Na osnovu dobijenih rezultata naučnici su ustanovili da bi dopamin mogao da bude ključni sastojak za preživljavanje čovečanstva.

On proizvodi zadovoljstvo u životno važnim momentima, kao što je trenutak konzumiranja hrane. Shodno tome, ako je čovek zadovoljan dok jede, stimulisan je i da živi.

Ova čudesna muzika aktivira i otvara čakre: slušajte mističnu melodiju za ravnotežu 7 čakriOva čudesna muzika aktivira i otvara čakre: slušajte mističnu melodiju za ravnotežu 7 čakriMistična melodija aktivira svih 7 čakri i pomaže da uspostavite ravnotežu i vratite harmoniju u svoj život!

Međutim, uprkos svemu muzika predstavlja i dalje enigmu, jer ona nije ni vazduh, ni hrana, niti neka druga sekundarna potreba ovaploćena, recimo, kroz novac, koji podstiče zadovoljstvo izazvano dopaminom. Naučnici su utvrdili da Mocartova muzika posebno pozitivno utiče na opuštanje mozga.

Slušaoci muzike ovog genijalnog kompozitora pokazali su veću inteligenciju u odnosu na one koji su slušali modernu muziku. To je zato što Mocartova muzika ima jedinstvene matematičke uzorke koji aktiviraju logički deo mozga, ističu istraživači.

Izvor: Novosti

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.