Cvetni pun Mesec donosi procvat ljubavi i energije: jednu stvar samo treba da izbegnete

Horoskop - evo kakvu cvetnu energiju donosi pun Mesec!

U davnim vremenima bilo je uobičajeno pratiti godišnja doba po kretanjima Meseca, a vekovima su ljudi širom Evrope, kao i neka plemena, nazivali mesece po karakteristikama koje su povezivali sa sezonama Severne hemisfere, piše Lovesensa.

U nekim godinama ima 13 punih Meseca, a jedan od njih čini Plavi Mesec koji se ne uklapa po karakteristikama u tradicionalni pun Mesec.

Majski pun Mesec poznat je kao Cvetni mesec jer se javlja u periodu godine kada sve procveta. Postoji bezbroj divljih cvetova koji cvetaju u maju na severnoj hemisferi, odakle potiče ovo tradicionalno ime punog Meseca.

Horoskop - traganje za skladom i harmonijom: šta nam donose promene ose Mesečevih čvorova (do 18. januara 2022.)Horoskop - traganje za skladom i harmonijom: šta nam donose promene ose Mesečevih čvorova (do 18. januara 2022.)Horoskop - evo šta nam donose promene osa Mesečevih čvorova!

Cvetni Mesec još nudi nazive Majčin Mesec i Mlečni Mesec, a na starom engleskoom i Mesec Rimilcemona, što znači Mesec tri mleka.

Ovaj pun Mesec je i Supermesec, jer je i veći i sjajniji u odnosu na klasičan pun Mesec. U astrološkom smislu to označava i da ovaj pun Mesec ima i značajniji uticaj na našu energiju i sudbinu.

Pun Mesec je sada u znaku Škorpije, što označava misterioznu energiju i tajanstvenost. Utiče i na polje komunikacije. Neke misli i stavove nećete moći da zadržite za sebe, što može doneti negativne promene u mnogim odnosima.

Imaćete i zaista visoke standarde za odnose u vašem životu. Ako se vaš partner ili prijatelji ne ponašaju onako kako mislite da bi trebali, nećete pustiti da to jednostavno prođe. Želećete mnoge stvari da držite pod kontrolom, a to će u nekim situacijama biti nemoguće.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.