Astrološko objašnjenje solarnih eklipsi: evo šta vašem znaku donosi pomračenje Sunca

Solarna eklipsa je česta astrološka pojava i donosi velike promene. A evo i šta donosi u vašoj karti...

Sa stanovišta astronomije, solarne eklipse nastaju kada se Mesec nađe između Sunca i Zemlje i potpuno ili delimično blokira prolazak sunčevih zrakova prema površini Zemlje.

Sa astrološkog stanovišta, solarna eklipsa nastupa kada se Sunce, Mesec i jedan od Mesečevih čvorova nađu u pojasu koji obuhvata maksimalno 18*30' Zodijaka.

Ovaj fenomen je zabeležen još u drevnoj Kini i Vavilonu, gde je tumačen kao loš omen (znak). Nagoveštavao je smrt vladara, poraz vojske, sušu i glad.

U vreme eklipsi je povećan broj saobraćanih nesreća, suicida dolazi do naglih vremenskih promena, a kako Sunce u astrologiji predstavlja srce, povećan je i broj srčanih udara i iznenadnih smrti.

Hrabri Ovan, nestalni Blizanci: astrološki vodič kroz vrline i mane horoskopskih znakova...

Eklipse su tu da ruše sisteme, one su neminovna promena i novo vreme koje dolazi s njima. No, ne treba strahovati, solarne eklipse su potpuno prirodna pojava, dešavaju se najčešće 2 puta godišnje.

Eklipsama se naročito bavi mundana astrologija, jer solarne eklipse (pomračenja Sunca) naročito utiču na vladare (koji su u simbolici Sunca), a lunarne eklipse naročito utiču na narod (koji je u simbolici Meseca).

09. marta 2016. godine u 01h 58min, posmatrano iz Srbije, desila se totalna solarna eklipsa na 18*53' znaka Riba. Ovaj fenomen bio je vidljiv sa područija Istočne i Jugoistočne Azije, pacifičkih ostrva, Australije i Novog Zelanda.

Astrološki, eklipsa je pala u drugu dekadu znaka Riba (dekada Raka), a vladar je retrogradan Jupiter u znaku Device, u konjunkciji sa Rahuom - Severnim Mesečevim čvorom, na fiksnoj zvezdi Denebola koja može doneti ogromne turbulencije i na globlanom i na ličnom planu, ludački ponos, javnu sramotu.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.