Astrološke prognoze dan po dan: od 29. avgusta do 5. septembra 2016. godine

Pomračenje Sunca zahteva izuzetnu prisebnost i stabilnost, evo kog dana treba posebno da budete obazrivi pri donošenju odluka...

Ovo je jedna od vrlo bitnih sedmica u kojoj imamo dva vrlo važna planetarna dešavanja istog dana - retrogradnost Merkura koji se okreće već drugog dana nedelje kada će i Venera promeniti znak i ući u znak svog sedišta, Vagu. Ona će vam, bar u smislu ljubavi, neke stvari olakšati i pomoći da zdravo i jasno razmislite i sagledate određene situacije u kojima se budete našli. Merkur će vam u svemu, posebno u poslovnom svetu, napraviti pravu konfuziju i zbrku. Komunikacija će biti otežana, a svi dogovori napravljeni u periodu njegove retrogradnosti biće odgođeni ili iz nekog razloga pogrešni. Budite oprezni sa papirima koje potpisujete, sa odlukama koje donosite i pregovorima koje vodite.

Jedno od najvažnijih planetarnih dešavanja jeste pomračenje Sunca, koje se događa u četvrtak na 09° Device. Priča koju donosi susret svetala nije nimalo lagana i od vas će tražiti punu prisebnost i stabilnost prilikom povlačenja određenih poteza. Ova konjunkcija je ugrožena od Saturna koji je kvadrira sa 10° Strelca i od Neptuna koji je opozituje sa 10° Riba. Srednja planeta ove konfiguracije je Saturn i on će govoriti kako će se sve na kraju završiti. Mesto u kojem se nađe ova konjunkcija u vašem horoskopu glavno je polje dešavanja, a ukoliko se nađe na nekoj vašoj planeti, budi je i aktivira. Zbog toga spojite simboliku polja i planete jer se u njihovoj simbolici događaju promene, a kakvog će ishoda biti i kako će se sve završiti, reći će Saturn, koji kvadrira ovu konjunkciju.

Mesečev horoskop od 10. avgusta do 11. septembra 2016. godine: kad je pravi trenutak za stoj na glavi

Sam početak sedmice izgleda mirno i vrlo nadahnjujuće. Mesec u znaku Raka budi nežnosti i jaka osećanja. Sekstili koje bude pravio sa Jupiterom, Venerom i Merkurom uticaće na inspiraciju i susrete koje budete imali. Istog dana Mesec će promeniti znak i ući u znak Lava, pa će emocije preći u strast. Sedmica započinje tako što se konjunkcijom Merkura i Venere aktivira 28° Device, na kojem će se u trenutku pomračenja Sunca, naći retrogradni Merkur (dispozitor Sunca) i Jupiter. Tada će teme možda biti malo drugačije, ali taj stepen se odnosi na ljubav. Na ovom stepenu se nalazi fiksna zvezda Markeb iz sazvežđa Argo Navis (Lađa), čija simbolika Saturna i Jupitera govori o religiji, moralu i putovanjima. Kada je ljubav u pitanju, kako je Jupiter na samom padu Venere, ovo su tajne ili zabranjene ljubavi, zaljubljivanja u oženjene muškarce i trudnoće iz aferoidnih odnosa. Onaj ko ima jak ovaj stepen vrlo je vezan za putovanja ili život u inostranstvu. Ovo su sada sve ljubavi koje su negde daleko, nedostižne, koje razdvajaju stalež ili godine, a granice se teško savladavaju. U najboljoj postavci ovo je život negde u inostranstvu, ali bez ljubavi (Jupiter na padu Venere), pa se tajne misli šalju i tajna se ljubavna pisma pišu (Merkur konjunkcija Venera).

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.