Astrološka tema: kakav položaj zvezda garantuje sreću i gde se sreća nalazi u horoskopu

Ono što danas gradimo sutra će biti naš život!

U svakom delu Univerzuma duša se uči određenim zakonima i pravilima. Na ovoj planeti nije uvek najjednostavnije postići stanje sreće, ali ovo je planeta Bika na kojoj Venera dominira, i gde učimo da od tačke koja predstavlja početak života i simboliku Ovna, Marsa, energije i rezultata svih ranijih iskustava, merimo kakav je naš odnos i dokle smo stigli. Ono po čemu se merimo pre nego što uđemo u 8. kuću je stanje definisano znakom Vage, znakom balansa, znakom koji odmerava u kojoj meri mi imamo određen osećaj i znakom koji nas konačno pita koliko smo bili sretni.

Cilj svakog duhovnog iskustva i cilj svih potraga je naći tu formulu u kojoj možemo biti sretni, a šta god podrazumevali pod tim, šta god nam trebalo da budemo sretni. Sve što je izvan toga nam daje disbalans na toj poslednjoj vagi, zbog čega nastaje novi krug rođenja, novi krug traženja, sve dok se ne postigne iskustvo potpunog talasa. Iz jedne čestice predstavljene znakom Ovna mi se merimo i pretvaramo u talas, talas koji je definisan znakom Vage. Ostaje samo duša, duša koja je odnos i u kojoj su sva iskustva bila zabeležena. Na kraju ćemo biti samo to pitani - koliko smo bili sretni, koliko to nosimo i taj status sreće je ono što se materijalizuje i od čega nastajemo.

Svojim emocijama i iskustvom stvaramo okolnosti u kojima ćemo se roditi, stvaramo roditelje, a ta osećanja koja nosimo u sebi predstavljaju energiju budućnosti. Sadašnji odnosi koje gradimo jednako su sutrašnjim okolnostima. S toga je pitanje sreće ključno pitanje na ovoj planeti, odnosno, koliko smo uspeli da dobacimo do 5. kuće i uspeli da budemo u ljubavi, koliko smo zadovoljni.

Lunarna faza je put kojim idemo kako bismo postigli to Sunce. Svako spontano, automatski, teži da ide ka svom Suncu. Put dolaska do svog Sunca je sudbina. Konačno, stanje sreće je spiritualni cilj iskustva na ovoj planeti, koje podrazumeva sposobnost natusa da diše zajedno sa Univerzumom, zajedno sa ovom planetom, da bude jednak sa onim što njegovo Više Ja može da živi. U onoj meri u kojoj imamo sposobnost da kroz sebe propustimo život našeg višeg Ja, da živimo svoj pravi život u toj meri smo sretni.

Astrolozi otkrivaju: 5 poruka koje zvezde imaju za vaš horoskopski znak...

Ako živimo potpuno svoj život, mi smo prosvetljeni - biti srećan znači biti prosvetljen.

Uvek nam je 5. kuća bliža, važnija i prva na našem putu ka devetoj, ka svemu onome što bi nam dalo svrhu i put. Peta kuća je glavna u ovom životu ali stepen usklađenosti sa glavnim zakonom, što je Venera na ovoj planeti, daje konačan stepen sreće. Ako živimo potpuno u skladu sa njom, tada živimo u skladu sa svojim Višim Ja.

Međutim, pre nego što natus iskusi iskustvo sreće svog višeg Ja, on mora da napravi most dolaska do toga. Mi generalno imamo iskustva sreće na 3 osnovna nivoa koja se u jednom horoskopu prate, baš kao što se i generalno struktura natusa sastoji iz 3 dela - racionalnog, svesnog; iz emotivnog bića, i iz trećeg, unutrašnjeg dela koji mu daje potpunu čaroliju, dovodeći ga u sklad sa svim oko sebe.

Prva stvar koja se posmatra u jednom horoskopu je da li se benefici nalaze u uglovima, a naročito Venera, Sunce i Jupiter. Ukoliko se benefici nalaze u uglovnim kućama, postoji primarni prvi nivo i prva kapija je otvorena, kao rezultat natusove karme, odnosno zasluge koju je sam stvorio. To sada živi kroz određene okolnosti koje mu daju ulaznicu za prvu salu sreće.

Ukoliko, sa druge strane, imamo malefike na tim mestima, to predstavlja prvi razlog da natus ne doživljava stalno svetlo, već vidi problem, vidi da nešto nije u redu, da je život težak. To je iluzija ali je činjenica koja mu otežava da vidi realno stanje stvari.

Naglašen malefik u 4. kući daje probleme u porodici. Unutar doma, polja gde bi trebalo da bude miran, natus nema mira, porodica se rastura i uvek je nesklad. U zemlji u kojoj živi postoji problem, u celoj genetici postoji problem.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.