Astrološka kretanja i aspekti do 5. maja 2016. godine: evo šta savetuju nebeski signali

Naše ljubavne igre mogu da dobiju drugačije tokove - ako i SAMO ako im pristupimo odmerenije i sporije. Za to će se pobrinuti i Venera u Biku i Jupiterova kretanja...

Pre nego što počnemo s nedeljnom prognozom, nekoliko reči o retrogradnosti. Opšti stav zapadnih astrologa da je retrogradna planeta u nepovoljnom položaju. Kreće se unazad, tako da se može očekivati da će ono čime ta planeta upravljati ići manje glatko.

Pa ipak, prema iskustvu, retrogradnost (osim Merkura možda, ali o tome malo kasnije) zapravo je neverovatnije korisna. Marsu ne škodi malo korisne introspekcije delovanja, Jupiteru da malo smanji doživljaj, Saturnu da zastane i razmisli o stvarima, a Pluton, budimo iskreni, malo njegovih koraka unazad zvuči sigurnije za sve nas.

Merkur se okreće retrogradno u 28. aprila 2016. godine pridružuje se spomenutim planetima koji se već kreću unazad. To je prilično retka situacija i nije viđena desetak godina. Jedna napomena za panične - jeste li stradali pre deset godina? Niste, pa ne paničite ni sada. S druge strane, može da bude nezgodnih situacija, ali ne treba očekivati smak sveta. Kao i obično, on ako i dođe, neće biti s najavom.

Nedeljni horoskop od 24. aprila do 1. maja 2016. godine: evo kojim znakovima dolazi nova ljubav...

Retrogradni Merkur i dalje nosi uobičajeno upozorenje da komunikacija svih vrsta i kratka putovanja postaju klimava i nepredvidljiva. Ipak, više nego bilo šta drugo, između četvrtka 28. aprila i utorka 10. maja 2016. godine (kada Jupiter ponovo kreće direktno), poželjno je da stavite naglasak na mirnu introspekciju. Samo napred, bacite se na razmišljanje. Pravo odlučivanja imate i dalje u ovom razdoblju. Za dobru odluku treba uzeti sve vreme ovog sveta i mirno i dobro promisliti.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.