Astrološka karta vašeg tela: slabe tačke i saveti za ravnotežu

Postoji veza između tela i znaka. Astrologija nam pomaže u prepoznavanju osetljivih delova tela, i razumevanju povezanosti emotivne i fizičke energije sa zdravljem...

Simboličnim jezikom znakova i planeta moguće je opisati život i sve ono što ga prati. U astrologiji je broj dvanaest izuzetno važan. Baš kao broj meseci u godini - tako i krug zodijaka ima dvanaest znakova, i svaki ima posebnu simboliku. Gledano iz astrološkoga ugla, ljudsko telo je takođe podeljeno na dvanaest područja. S obzirom na svoju funkciju, svaki deo tela ima istu vrstu energije kao i pojedini astrološki znak. Jednostavno rečeno, svaki deo tela pripada određenom astrološkom znaku.

Popularna astrologija nas navodi na poistovećivanje s jednim znakom (znak u kojem se nalazilo Sunce na dan našeg rođenja). Međutim, tu su i ostale važne energije, poput energije Meseca, podznaka, i ostalih planeta. Planete u natalnom horoskopu otkrivaju naše naglašene znakove. Upravo energijama tih znakova služićemo se kako bismo se snašli, razvijali, i probijali kroz život. One su izvor naše snage, kao i slabosti. Između ostalog, to znači da i "naš" astrološki znak naglašava određeni deo tela i tako podjednako deluje na zdravlje. Svaki put kad narušimo ravnotežu, bilo na emotivnom, psihološkom ili fizičkom nivou, to će se odraziti na naše telo. Osetljivi delovi tela, naravno, uvek prvi reaguju.

Ajurvedska medicina: greška intelekta kao uzrok bolesti...

Astromedicina je vrlo složena disciplina koja zahteva stručno poznavanje i medicine i astrologije. Zahteva veliku odgovornost jer astrologija informiše i podučava, ali ne može da leči. Školovani astrolog može odrediti osetljive delove tela i osvestiti povezanost psihičke i emotivne energije sa zdravljem. Za razliku od drugih disciplina, uz pomoć astrologije moguće je odrediti razdoblja u kojima kretanja planeta mogu narušiti ravnotežu i otvoriti put bolesti. To rano upozorenje može vas podstaći na sistematski pregled koji dugo odgađate, i pomoći vam da se na vreme pobrinete za svoje zdravlje.

Zato prošetajte astrološkom kartom tela. Osim za svoj znak, pročitajte i ono što je navedeno za vaš podznak ili Mesec. Podznak između ostalog simbolizuje i fizičko telo, pa znak u kojem se nalazi može dati vredne informacije o osetljivim delovima tela.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.