Šta kriju u duši Ovan, Lav i Strelac

Koja je tamna strana vašeg horoskopskog znaka - evo koja senka kroz život prati rođene u znaku Lava, Ovna i Strelca!

Senku imamo svi, ona je stvarna. Zašto ne možemo da je ostavimo na miru, poput tamne strane Meseca, da živi svojim sopstvenim životom? Ono što nazivamo civilizovanim i svesnim odvaja nas od osnovnih instinkata, napisao je Jung, ali ti instinkti ne nestaju. I oni imaju svoju energiju i potrebu da se izraze, ali to mogu samo na nedirektan način.

Važno je da se zapamti da smo vrlo kompleksna bića. Našu raznolikost, složenost i unutrašnju lepotu svojom bogatom simbolikom odlično opisuje natalni horoskop. Znak u kom se nalazi Sunce i koji simbolizuje temeljnu životnu energiju prožima celu našu ličnost.

Tu je i veliki značaj Meseca i njegovog znaka, jer on simbolizuje ono što nam je potrebno da bismo se osećali sigurno i srećno, i na kraju podznak, koji opisuje kako sami sebe doživljavamo i kako se prezentujemo drugima. Vrlo često se upravo u simbolici i značenju znakova u kojima se nalaze ova tri najvažnija elementa našeg horoskopa nalazi i naša senka.

Saznajte koja tri znaka su zločesta deca kada je humor u pitanjuSaznajte koja tri znaka su zločesta deca kada je humor u pitanjuStrastveni i živopisni pripadnici vatrenih znakova vole da se igraju, a humor je za njih najzabavnija društvena igra odraslih.

Ovan, Lav i Strelac, vatreni znakovi, u svom ličnom razvoju uče kako da razviju samopouzdanje, osećaj unutrašnje snage i autoriteta. Imaju naglašenu potrebu da osete vitalnost života, razviju svoje predvodničke sposobnosti, istaknu se i steknu priznanje, otkriju dublji smisao života.

Temperamentne su i velikodušne osobe, optimistične i romantičnog duha. Sav sjaj, toplina i vitalnost vatrene energije biće zasenjena u trenucima kad se ego oseća ugroženim.

Zvezde otkrivaju koje su vaše slabosti i koji su vam dometi do kraja godineZvezde otkrivaju koje su vaše slabosti i koji su vam dometi do kraja godineHoroskop previđa na čemu svaki znak treba da poradi do kraja godine.

U senci vatre nalaze se ljutnja i eksplozivan temperament. Izbiće naglo, poput letnje oluje i jednako tako brzo da se završi. Ali, u tom kratkom vremenu moguće je napraviti puno štete, povrediti druge, stvoriti neprijatelje, upropastiti prilike. Kada je ego nesiguran u sopstvenu važnost i snagu, iz sene će iskočiti hvalisavost, arogancija, sebičnost, taština.

Osećaj da su bolji od drugih i kako to treba jasno dati do znanja neće im doneti divljenje i priznanje koje priželjkuju. Želja za dominacijom vrlo je naporna, posebno u kombinaciji s dogmatskim stavovima i potrebom da uvek budu u pravu. Ponekad se u njihovoj senci skrivaju neodgovornost, nemar i iznenađujuća indiferencija prema drugima.

Izvor: Sensa

Senka Ljubić

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.