Astro upozorenja za 9. maj 2016. godine: evo čemu je najbolje da se posvetite dok Merkur prelazi preko Sunca

Tranzit Merkura preko Sunca je izuzetno redak događaj, a zanima i astronome i astrologe...

Planeta Merkur prelazi 9. maja 2016. godine ispred Sunčevog diska.

Ovaj prelaz se i u astrologiji i astronomiji naziva prolaz ili tranzit, a počeće u 13:12 i završiće se u 20:40.

Kako Sunce u Srbiji zalazi ranije, u Beogradu u 19:53, "silazak" Merkura sa Sunca se neće videti. Ovo je prvi put u poslednjih 10 godina da je tranzit Merkura vidljiv sa Zemlje. Tranzit Merkura iste je prirode kao i pomračenje Sunca, ali je planeta Merkur suviše mala, te se, za razliku od Meseca koji može da zakloni Sunce u potpunosti, ovo ne može videti golim okom.

Ukoliko želite, ovu pojavu možete pratiti putem okularne projekcije, što znači da lik Sunca treba projektovati na beli ekran ispod okulara teleskopa; moguće je i direktno posmatranje kroz teleskop, ali u tom slučaju ispred njegovog objektiva treba postaviti specijalne filtere. Zaljubljenici u astronomiju mogu ovaj nebeski događaj posmatrati i na sajtu NASA.

Tranzit Merkura fokus stavlja na vaše razmišljanje i komunikaciju, kažu astrolozi, čineći ovo vreme mentalno vrlo zahtevnim. Vaš um žonglira sa mnogo interakcija, papirologije, računa, slanja i primanja pisama i mejlova, a nisu isključena ni kratka putovanja van grada.

Nedeljni horoskop za period od 8. do 15. maja 2016. godine: šta nam donosi trostruka konjunkcija Sunca, Merkura i Venere

Želećete da ćaskate i započinjete razgovore na teme koje vas zanimaju, a pošto razmišljate i izražavate se jasno, ovo je idealno vreme da planirate i inicirate poslovne poduhvate, cenjkate se, kupujete i prodajete.

astro_upozorenja_za_9_maj_2016_godine_evo_cemu_je_najbolje_da_se_posvetite_dok_merkur_prelazi_preko_sunca_2

Izvor: Lovesensa

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.