Astro prognoze: šta nam donosi Venera u zagrljaju s Marsom u Vagi

U periodu od 9. novembra do 8. decembra 2015. godine Mars je tu da ratuje, Venera da miri. A pred nama je period preispitivanja, analiziranja i donošenja taktičkih odluka...

Ulaskom Venere u znak Vage, njeno dnevno sedište, početkom novembra 2015. godine, mnogi su očekivali smanjenje tenzija, potrebu za uspostavljanjem dijaloga, dobru diplomatiju i taktičnost, no da li su nam ta očekivanja ispunjena? Tokom boravka u znaku Vage, Venera će se susresti sa nekolicinom loših aspekata.

Na samom početku, Venera se susrela sa fiksnom zvezdom Vindemiatrix na 9 Vage (u Kini ovu zvezdu nazivaju Tsze Tsang - drugi general, u dolini reke Eufrst poznata je kao Božanski kralj pustinje). Prvobitni naziv ove zvezde bio je Vindemiator, sakupljač grožđa. U grčkoj mitologiji, ova zvezda predstavlja Ampelosa, sina nimfe i satira, koji je sakupljavši grožđe, pao niz liticu, slomio vrat i preminuo. Dionis, grčki bog vina, koji je gajio simpatije ka Ampelosu, odlučio je da ga uzdigne na Nebesa i postavi ga za svog peharnika.

Astro tumačenje magnetizma vodenih znakova: tajni senzibilitet Raka, Škorpije i Riba...

Mitološka pozadina naziva zvezde nam otkriva i njenu astrološku simboliku. Vindemiatrix je poznata kao i zvezda udovica, donosi bol i tugovanje za izgubljenom voljenom osobom. Udružena sa Venerom, donosi probleme i sukobe u emotivnim odnosima, rušenje bliskih prijateljstava, skandal i javno sramoćenje.

Očigledno užarenu situaciju dodatno zagreva i prisustvo Marsa u znaku Vage, koji je u isti ušao (ili bolje rečeno, razjareno utrčao rušeći sve pred sobom) nekoliko dana nakon Venere. Marsu nije mesto u znaku Vage, nežnost, takt i kompromis nisu njegovo područije delovanja. Mars je žestok, oštar, nagao, brz i temperamentan, i takav treba da bude. Mars je tu da ratuje, Venera da miri.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.