Astro prognoze: šta donose mesečevi čvorovi i kako na horoskopske znake

Mesečevi čvorovi imaju izuzetan uticaj na horoskopske znake, a reč je o dve fiktivne tačke u kojima se seku putanja Meseca i putanja Sunca...

Nekad davno oči astrologa bile su okrenute prema čudu noćnog neba. Astrologija je počela razvijati svoja tumačenja života na osnovi opažanja kretanja nebeskih tela. Tokom hiljadugodišnjeg razvoja mnogo je astroloških tehnika nastalo primenom geometrije, matematike i filozofskog promišljanja o kretanju planeta, njihovim ciklusima i zapanjujućim otkrićima o samom svemiru. Ideja Mesečevih čvorova jedna je od njih.

Kad gledamo sa Zemlje, vidimo Sunce koje putuje nebom, s istoka na zapad. Ta prividna staza kojom se Sunce kreće zove se ekliptika. Ekliptika nije uska stazica, nego pojas određene širine. Tačke u kojima Mesečeva orbita preseca ekliptiku, Sunčevu stazu, nazivaju se Mesečevim čvorovima.

Astrologija vernosti: ovi horoskopski znaci su idealni za brak i ljubav za ceo život...

Postoje dva čvora. Severni ili uzlazni čvor je tačka u kojoj Mesec prelazi s južne strane, preseca ekliptiku i prelazi na severnu stranu ekliptike. Južni ili silazni čvor je tačka u kojoj Mesec prelazi sa severne strane ekliptike na južnu. Uvek se nalaze tačno jedan nasuprot drugome. Putuju i kreću se kroz znakove zodijaka, baš poput planeta.

Tradicionalna zapadnjačka astrologija u tim je tačkama videla susret ličnog (Mesec), s božanskim (Sunce). Čvorovi su vrata kroz koja božanska energija može ući u naše lične živote. To je čin milosti ili naš usud, važne tačke koje opisuju sudbinske uticaje na naš život. Kad se pokraj čvora nađe neka planeta ličnog horoskopa, njegova simbolika poprima još važnije, sudbinsko značenje. Na Istoku su ih povezali s konceptom karme.

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.