Astro prognoze: koga vam donosi prvo veče zime 2015. godine

Na prvi dan zime, zvezde nam donose čulna zadovoljstva, koja imaju prednost nad emocijama, a neće nas zaobići i ni naleti sreće i radovanja!

Ispravite me ako grešim, ali verovatno ste onako još u polusnu, uz prvu kafu ili čaj, pomislili da nema ničeg udobnijeg od vaše razbacane posteljine na krevetu i već odavno iznošene pidžame u kojoj ste. Ako jeste, već ste predosetili tranzit Meseca kroz znak Bika.

Tranzitni Mesec je oko ponoći boravio na poslednjem stepnu znaka Ovna, gradeći trigon sa Suncem na poslednjem stepenu znaka Strelca. Od pucanja po šavovima, psihičkog ili fizičkog nasilja, nemirnih snova i dosta čudne noći do mirnog i lenjog prohladnog jutra.

Astrološki vodič: kakvi parfemi i mirisi odgovaraju vašem horoskopskom znaku...

Mesec sa kraja Ovna u ranim prepodnevnim satima, na Al Risch-i ide ka Al Janb al Musalsalah-u. Ujedinjenje u grupi! Prema Ptolomeju daruje lepotu, dobru memoriju, ljubav ka domu, kući, odanost, dobronamernost, ljubaznost i sreću kroz brak. Robson navodi i mnogobrojna interesovanja, kreativnost, altruizam, radost, sreću.

Ako pomislite na Mesec u Biku, pomislićete na malu vikendicu na obali planinskog jezera, pomislićete na komad Sacher torte i šoljicu crne kafe nakon ručka, setićete se i omiljene čokoladice koju ste dobijali od majke u detinjstvu... Bik predstavlja i kasno proleće, tek sazrele trešnje i jedan kratak poljubac u obraz.

U popodnevnim satima Mesec stiže do Al Ras al Hamal-a (u prevodu sa arapskog: Glava Ovna).

Ova zvezda pojačava agresivnost, ali i sposobnost liderstva i osećaj pripadnosti nekoj zajednici. Donosi velike uspehe uz strpljenje i naporan rad, posebno ako to što radite, radite sa partnerom. Tranzit Meseca preko Hamala donosi češće intervencije zakona, pa danas i budite na oprezu, posebno ako ste vozač. Pazite kako vozite u "rikverc", obratite pažnju na mrtvi ugao i izbegavajte teretna vozila i po mogućnosti autoputeve i brze puteve Mesec je u inkonjunkciji sa Saturnom u Strelcu).

Dispozitor Meseca u Biku je izgnana Venera u Škorpiji, te ove planete imaju mešovitu recepciju po egzaltaciji/debilitaciji. Šta to znači? Venera će profitirati i "povratiti snagu" na račun ionako ushićenog Meseca. Čulna zadovoljstva imaju prednost nad emocijama, sigurno nećete reći nekome da ga mrzite ili volite, nego ćete tu osobu samo strasno poljubiti, pa potom reći: ,,evo, uzmi pola mog kolača!''

Venera se nalazi u blizini fiksne zvezde Al Zuban al Shamaliyyah. Poznata i kao Severna Skala, bledo smaragdna zvezda iz sazvežđa Vage, prirode Jupitera i Merkura, donosi potrebu za uspehom i priznanjima, velike ambicije i dobru sposobnost organizovanja. Kada se tu nađe Venera, prema Robsonu, donosi uspeh u socijalnim krugovima, finansijske dobitke, pomoć ženskih osoba i povoljne okolnosti za ulazak u brak. Sabijski simbol za Venerin današnji položaj glasi: 19-20* Škorpije: dva galeba se mačuju.

Prema ovome, danas ćete čuti najmanje dve kontradiktorne informacije. Dobro analizirajte svaku od njih, nemojte brzati sa zaključcima, jer dispozitor Venere je Pluton u Jarcu, u separacionoj konjunkciji sa Merkurom, pa hteli mi to priznati ili ne, ovih dana smo skloni paranoji, preterivanju i predimenzionisanju problema. Potrudite se da ostanete racionalni (iako racio umire kada se sretnu Merkur i Pluton) i da donesete najbolju moguću odluku.

Drugi dispozitor Venere je Mars u znaku Vage, koji polako izlazi iz seskvikvadrata (minorni aspekt od 135*) sa Neptunom u Ribama. Iako ovaj aspekt spada u red minornih aspekata, u orbisima do 1* izuzetno je značajan. Seskvikvadrat se generalno naziva aspektom iritacije i nagrizanja, te mu je uticaj sličan Neptunovom.

Danas ideale (Neptun) nagriza naš nedostatak energije (oslabljen Mars). Sanjarenje ruši fokus i odvlači pažnju sa konkretnih poduhvata. Sa ovim aspektom bujaju virusi i bakterije, pa ako već nekoliko dana vučete blagu prehladu, kijavicu ili neku kožnu iritaciju, vreme je da se obratite svom lekaru, jer uvek se na kraju ispostavi da je bolje sprečiti nego lečiti.

Astro saveti za vodene znake: kako da Škorpije, Ribe i Rak čuvaju zdravlje...

Vratimo se još malo na Veneru. Na ekvidistancu (tački srednjeg rastojanja) Venere u Škorpiji i Sunca, koje broji sitno u znaku Strelca, našao se Saturn. Muškarac (Sunce) i žena (Venera) se trenutno ne vide, a da bi se spojili i započeli svoj ljubavni ples, potrebno je samo vreme (Saturn). Vreme radi za vas, pa ako ste sami, iskoristite Mesec u Biku i upotrebite sva čula, ko zna, možda vas baš danas čeka sreća iza ugla.

astro_prognoze_za_prvi_dan_zime_da_li_vreme_radi_za_nas_1

Astrolog: Miloš Tomić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na lovesensa.rs

Ostali članci

Inicijalizacija u toku...

Komentari

Samo članovi kluba mogu da šalju komentare. Prijavite se ili se registrujte. Registracija je besplatna.